Ota yhteyttä

Media

Ärtymys kasvaa! Kansa ja tähdet kysyvät: miksei Yle enää tee tanssilavoilta tv-ohjelmia

Sari Tamminen, Joel Hallikainen, Aki Linnanahde, Eija Kantola ja monet muut kummastelevat satojentuhansien tv-katsojien kanssa tanssiohjelmien kohtaloa.

Julkaistu

@

Kesäillan valssi.

Television musiikitarjonta puhuttaa edelleen suomalaisia.

Jo vuosien ajan on harmiteltu sitä, ettei esimerkiksi Seinäjoen Tangomarkkinoita näytetä enää isoilla, valtakunnallisilla tv-kanavilla. AlfaTV:n kaaduttua tangofinaalia on saatu seurata viimeksi Eveon kanavalta, mutta näkyvyys on tyystin toista entisaikoihin verrattuna.

Tanssiin.fi uutisoi jo viime kesänä, kuinka uusintana tuleva Kesäillan valssi -ohjelma kerää Ylellä edelleen isoja katsojamääriä.

Jaksot olivat – ja ovat – viikosta toiseen TV2:n kymmenen katsotuimman joukossa.

Lue myös: Kesäillan valssi on ollut kesän tv-hitti – tanssiuusinnat Ylen katsotuimpien joukossa

Mainos

Sama tahti on jatkunut tänäkin kesänä: Yle on uusinut Kesäillan valsseja vuosilta 2008-11. Juontajina ovat olleet tutut suosikit, Sari Tamminen ja Janne Kataja. Uusinnat ovat keränneet satojatuhansia katsoja per jakso.

Samalla on herännyt yhä isompi ihmetys siitä, miksei tv:n tanssiohjelmia enää tehdä.

Esimerkiksi pitkän linjan mediamies, MTV3:n Huomenta Suomen nykyinen juontaja Aki Linnanahde ehdottaa, että Yle veisi kamerat takaisin tanssilavoille.

”Kun näköjään ihmiset haluavat katsoa Kesäillan valssia telkkarista (200 000 keskikatsojamäärä) niin ehkäpä Yle voisi viedä kamerat edelleen tanssilavoille, eikä uusia ohjelmaa vuodelta 2008. Olisi myös kiva kädenojennus artisteille, bändeille, sekä kaikille siinä ketjussa”, Linnanahde kirjoittaa päivityksessään Twitterissä.

Mainos

Yle-pomo: nuorennusleikkaus tappoi tv-tanssit

Jopa Helsingin Sanomat tarttui tähän tanssikansaa kuohuttavaan päivänpolttavaan aiheeseen.

Hesari kysyy jutussaan Yleisradion pomon mielipidettä Kesäillan valssin tapaisen tanssiohjelman takaisin saamisesta tv-ruutuun.

Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelan mukaan suosikkiohjelma lakkautettiin aikoinaan TV2:n nuorennusleikkauksen takia 2011-12.

Lampelan mukaan television ohjelmatyypit muuttuvat eikä hän näe suoraan, että juuri Kesäillan valssin kaltaista ohjelmaa kannattaisi enää tehdä.

”Nyt tanssilavakulttuuria käsittelevässä ohjelmassa voisi käyttää enemmän dokumentaarista näkökulmaa mukana ja kuvata sitä, minkälainen lavakulttuuri nykyään on”, Yle-pomo toteaa Hesarissa.

Mainos

”Television musiikkipuoli on keskittynyt enemmän konserttityyppisiin ohjelmiin. On Suomilovea ja täntyyppistä.”

Lue myös: Nyt jysähti: AlfaTV lopettaa – konkurssi iski

”Musiikkiohjelmien näköalaton alasajo harmittaa”

Sari Tamminen on toista mieltä kuin Yle-pomo.

Juontajakonkari kysyy yhtä lailla ihmeissään, mikseivät tanssilava­ohjelmat enää kiinnosta Yleä, vaikka tarjolla olisi satojatuhansia katsojia.

Mainos

Myös Joel Hallikainen kummeksuu verovaroin ylläpidetyn Yleisradion linjauksia.

”Harmittaa tämä kaikkinainen näköalaton laulu- ja tanssiohjelmien alasajo”, Joel sanoo.

”Iskelmämusiikki elää ajassa. Iso joukko tekijöitä palvelee kuulijoita luomalla uutta, ajassa elävää ja tarjoamalla sitä arvokkaimmalle – YLEISÖLLE!”

Tanssiin.fi on aiemmin kertonut Joelin kritiikistä Yleä kohtaan Allsång på Skansen -yhteislaululähetyksiin liittyen.

Mainos

Lue myös: Joel Hallikainen kritisoi Ruotsin tv-yhteislauluja: ”Vääryys omaa kulttuuriamme kohtaan”

”Vanhemmat ihmisethän sitä telkkaria katsoo”

Tangokuningatar, iskelmätähti Eija Kantola on myös nostanut nykytelevison tarjonnassa esiintyvää epäkohtaa esiin.

”Toivoisin tulevaisuudessa televisioon musiikkiohjelmia, joissa kuulisi tanssi- ja iskelmämusiikkia ja myös sen alan artisteja. Vanhemmat ihmisethän sitä telkkaria katsoo”, Eija otesi taannoin.

Tangokuningas Marko Maunuksela jakaa saman huolen.

Mainos

”On kauhean iso ristiriita, että tanssilavaorkestereita on paljon. Tekevät 150-200 keikkaa vuoden aikana, laulavat täysille saleille joka ilta… ja sitten heidän musiikkinsa ei soi missään eivätkä he ole missään tv-ohjelmassa mukana. Se on tosi iso ristiriita.”