Ota yhteyttä

Tanssilavat ja -paikat

 

Tanssilavat ovat perinteinen, oleellinen osa suomalaista tanssikulttuuria.

Lavat henkivät suven tuoksua ja tunnelmaa, ne nostavat mieleen muistoja menneistä kesistä, nuoruuden tansseista ja kokemuksista, miksei lemmestäkin…

Suurlavojen rakentaminen alkoi 1950-luvun lopussa. Niitä oli tavallisesti yksi tai kaksi maakuntaa kohti hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja niissä olivat varustuksena yleensä lasi-ikkunat, sähkövalo, porttikatos ja usein myös keittokatos ja putka. Tanssilavan ympärillä oli yleensä suuri aidattu alue ja mahdollisesti erilliset kahvio ja WC sekä aidan ulkopuolella pysäköintialue. Usein houkuttimena on myös kaunis maisema.

Vuosien varrella monet tanssilavat ovat lopettaneet, mutta ilahduttavasti ympäri suvi-Suomea on yhä monia aktiivisesti toimivia tanssilavoja.

Hotellit, ravintolat, laivat ja muut tanssipaikat

Tanssimaan pääsee lavojen lisäksi vielä monissa muissakin paikoissa kautta Suomen. Perinteisiä tanssiravintoloita on vielä ilahduttavasti jäljelle, ja myös monet hotellit järjestävät runsaasti tansseja.

Erikseen olemme listanneet myös kaikkien Suomesta risteilevien alusten tanssipaikat. Siis Tallinkin, Silja Linen, Viking Linen ja Eckerö Linen risteilyt, joilla esiintyy läpi vuoden valtavasti tanssitähtiä ja -orkestereita. Näet ne Laivat-kohdan alta.

Erilliset esiintyjäilistaukset on jaoteltu Naistähdet, Miestähdet ja Orkesterit. Niiden alta löydät kymmenien tuttujen tanssiesiintyjien täsmälliset keikkatiedot. Sekä taustatietoa, videoita ja kuvia.

Näin lisäät keikan kalenteriisi

Listaamme kaikki Suomen suurimmat ja tunnetuimmat tanssilavat ja -paikat, ja niiden keikat. Löydät samalla helposti keikkojen ja esiintyjien aikataulu- ja lipunhintatiedot.

Jokaisen keikan kohdalla on +merkki, jota klikkaamalla voit siirtää keikan omaan kalnteriisi (kännykkä, tabletti tai tietokone, iOS sekä Android).

Keikan lisäämineen omaan kalenteriin on helppoa ja yksinkertaista. Klikkaa vain isoa +merkkiä ja almanakkasi täydentyy. Näin pysyt helposti kärryillä suosikkiesiintyjiesi keikoista.

Näin lisäät kaikki keikat kalenteriisi

Tai jos haluat, voit lisätä tanssipaikan kaikki keikat kerralla kalenteriisi:

Voit lisätä kaikki suosikkilavasi tai tanssipaikkasi keikat (tai esiintyjälistauksen puolella lempilaulajasi tai -orkesterisi keikat) kalenteriisi listauksen lopussa löytyvästä kohdasta: Lisää kaikki keikat kalenteriisi.

Muistathan myös kätevän Päivän keikat -listauksen, mistä näet näppärästi yhdellä kertaa kaikki kunkin päivän tanssikeikat Suomessa.