Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Finlanders-tähti teki “voimabiisin kaikille”: Laulajana paluun tehnyt kaunotar

Julkaistu

@

Finlandersin puhallinsoittajan Pasi Ketolan tekemä biisi julkaistiin eilen torstaina (28.2.19). Elämän aalloissa -niminen kappale on Finkku-tähden sanoittama, säveltämä, sovittama ja tuottama.

”Tämä biisi on voimabiisi kaikille! Se kertoo siitä, miten me kaikki kuljemme elämän aalloissa. Välillä kuljetaan aallon pohjassa ja välillä aallon harjalla. Kun ollaan aallon pohjassa, näyttää siltä kuin kaikki muut olisivat siellä auringossa, aallon harjalla. Silloin tuntuu kuin kaikilla muilla menisi paljon paremmin”, Pasi Ketola kuvaa.

“Mutta silloin pitää muistaa, että kun odottaa hetken, niin aalto nostaa taas ylös sinne aurinkoon. Asioilla on tapana järjestyä. Toivottavasti tästä biisistä on lohtua kun on sellainen aallonpohjapäivä.”

Menestyi tangoilla

Voimaannuttavan ja kauniin kappaleen laulaja on Sonja Tammi, joka tekee nyt paluun tanssimusiikkiin. Kaunotar keikkaili ja tanssitti 2000-luvulla ahkerasti.

“2000-luvun alussa tuli karaoke ja Kouvolan kuuluisin karaokeravintola Pyöreä torppa eli Mutteri. Riitti kun kerran kävin laulamassa ja sen jälkeen minut suunnattiin paikallisen, entisen muusikon pakeille. Sitten Sonjaa vietiin. Puolen vuoden laulamisen jälkeen olin Tangomarkkinoilla Raisiossa 20 parhaan naislaulajan joukossa”, Sonja Tammi kertoo.

“Päiväni mallina”, Sonja iloitsi promokuvauksissa. Kuva: Jari Heikkilä.

Kisasi myös Idolsissa

Sonja Tammi Band -yhtyeen kanssa hän keikkaili kautta Suomen 80-130 keikan vuositahtia lähemmäs kymmenen vuotta.

“Myös muita kilpailuja tuli käytyä, mm. Suomen Tähti ja Ponnahdus pinnalle, finaaleihin asti. Niin ja kävinhän mä kokeilemassa vuoden 2007 Idolsissa, tuloksena 30 parhaan joukossa.”

“Olin ujo ja hiljainen tyttö”

Sonja piti hiljaiseloa vuoteen 2013 asti, kunnes liittyi viideksi vuodeksi rautalankayhtye Secretsin riveihin. Hän muistelee, kuinka ei lapsena olisi voinut kuvitellakaan tekevänsä työkseen musiikkia.

“Olin lapsena se ujo ja hiljainen tyttö. Laulaa olen siitä huolimatta tykännyt, vaikka kuinka paljon jännitti, kun joutui laulamaan jokaisissa ala-asteen juhlissa. Nyt ollaan tässä! Omaa musiikkia ja toivottavasti vielä keikkailua, koska pohjimmiltaan se ujo, hiljainen, jännittäjä tyttö rakastaa esiintyä ja välittää tunnetta musiikin kautta.”

 

KUUNTELE Sonja Tammen Elämän aalloissa (sävel, sanat, sovitus, taustat ja miksaus: Pasi Ketola / Studio Ketola, masterointi: Joona Lukala / Noise for Fiction, kuva: Jari Heikkilä) 2019:

Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!