Ota yhteyttä

Uutiset

Kriitikot lyttäävät Olavi Virta -elokuvan – kansalta kiitosta

Julkaistu

@

Suurten medioiden elokuvakriitikot ovat tuoreissa arvioissaan tyrmänneet rajuin sanankääntein Timo Koivusalon ohjaaman Olavi Virta -elokuvan. Laulajalegendan elämästä kertova elokuva tulee ensi-iltaan tänään perjantaina (5.10.18).

Ilta-Sanomien Tarmo Poussu lyttäsi leffan täysin. IS antoi vain yhden tähden.

Ohjaaja Timo Koivusalo.

“Tee mitä tahansa, mutta älä haaskaa aikaasi Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuvaan”, Poussu ohjeistaa IS:ssä (5.10.)

“Koivusalon elokuvaa enemmän tietoa Virran urasta ja elämästä tarjoaa vaikka Wikipedian artikkeli, jonka lukaisee kymmenessä minuutissa. Koivusalon leffa kestää piinallisen pitkät kaksi tuntia ja viisi minuuttia. Kestostaan huolimatta Olavi Virta kertoo vain tutuimmat legendat ja kolutuimmat käänteet nimihenkilönsä elämästä. Nekin on dramatisoitu tavalla, joka saisi alakoulun joulunäytelmän lukuharjoitukset tuntumaan luovuuden riemuvoitolta.”

“Tilkainen kuin vahanukke”

Lauri Tilkanen ja Malla Malmivaara Olavi ja Irene Virtana.

Ilta-Sanomien kriitikon mukaan Lauri Tilkanen on pääroolissaan “yhtä eloisa kuin vahanukke”, Malla Malmivaara “hymyilee herttaisesti” Virran Irene-vaimona ja Toivo Kärkeä näyttelevä “kehnolla peruukilla varustettu Hannu-Pekka Björkman tekee elokuvauransa huonoimman roolityön”.

Helsingin Sanomien kriitikko Pertti Avola antoi elokuvalle kaksi tähteä ja arvioi, että “elokuva jää pintatasolle, eikä ole Virran todellisen tarinan arvoinen”.

“Olavi Virta on hänen (Koivusalon) elokuvassaan hahmo, joka laulaa ja juo viinaa, mutta miksi hän laulaa ja juo viinaa ei saa oikein minkäänlaista tulkintaa”, HS:n kriitikko suomii 5.10.

Yleisö: Upea, suosittelen…

Aamulehti on hieman suopeampi.

“Timo Koivusalon elokuva ei tarjoa mitään uutta Olavi Virrasta, mutta ehkä se riittää: ehkä hän saakin jäädä komean äänen ja surullisen kohtalon kuoreksi”, kirjoittaa kriitiikko Pekka Eronen Aamulehdessä 4.10. ja kehuu puolestaan Tilkasen roolityötä.

Elokuvaa on esitetty jo ennakkonäytöksissä, ja kansalta se tuntuu saaneen myönteisen vastaanoton. Sosiaalisen median kommenteissa Olavi Virtaa kehutaan.

“Oli upee elokuva!”

“Lauri Tilkanen erinomainen valinta legendan rooliin ja kaikki muutenkin kohdillaan koskettavassa elokuvassa..ajankuvan mukainen puvustus,miljööt,tunnelma,näyttelijät ja ohjaus.Kiitos viihdyttävästä elokuvanautinnosta!

“Suosittelen. Monenlaisia tunteita tuli elokuvan aikana. Aika meni tosi nopeasti, siis kuin elokuvissa

“Kyllä tuosta elokuvasta on kovin vaikeaa olla pitämättä

Marco Lundberg.

Tangokuningas: Huikea elokuva

Tangon tulkitsijoista esimerkiksi Tangokuningas 2016 Marco Lundberg ihastui elokuvaan:

“Huh! Olipa huikea elokuva! Menkää ihmiset katsomaan jos vaan suinkin voitte tämä elokuva on hieno tarina laulaja kuninkaasta. Ei jätä ketään kylmäksi. Saa nauraa ja itkeä. Kyllä Virta oli ja on kuningas”, Marco Lundberg suitsuttaa.

 


Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *