Ota yhteyttä

Uutiset

70 vuotta täyttävä Berit IS:ssa: “Keikkailen nykyään Floridassa”

Julkaistu

@

Berit täyttää tänään lauantaina (15.3.19) 70 vuotta. Merkkipäiväänsä laulaja juhlii Floridassa, missä hän viettää puolet vuodesta.

“Olen leipoinut kaksi valtavaa täytekakkua täällä sasuvalla suomalaisella leipurilla. Paikalliset karjalaiset leipovat 200 karjalanpiirakkaa. Laulan myös kirkossa ja kahvitilaisuudessa”, Berit kertoo kuulumisiaan viikonvaihteen Ilta-Sanomissa.

“Nykyään teen hyväntekeväisyyskeikkoja Floridassa. Olen myös ahkerasti seurakuntatyössä mukana.”

Tältä Tuula Härmä eli Berit näytti aivan uransa alkuaikoina 1960-luvun lopun “humppatyttönä”.

Jorma Kalevi keksi nimen

Laulaja vietti lapsuutensa Hankasalmella, Venekosken kylässä Tuula Härmän nimisenä. Nykyään hänen nimensä on Tuula Nordström, sillä hän on ollut 14 vuotta naimissa amerikansuomalaisen Ralf Nordströmin kanssa. Beritillä on yksi tytär, vuonna 1975 syntynyt Maria.

Mutta mistä syntyi taitelijanimi Berit? Kun Tuula Härmä aloitteli uraansa 60-luvun lopulla ja sai levytyssopimuksen 1968, siihen aikaan oli muotia antaa ulkomaalainen nimi. Nykyään Kanarialla vaikuttava laulaja Jorma Kalevi ehdotti Tuulalle nimeä Berit.

“Vierastin uutta nimeä pitkään. Näin jälkeenpäin ajateltuna nimivalinta oli oikein onnistunut”, Berit sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.Kestohitti syntyi Keruun kaupungille

Berit muistetaan ennen kaikkea 1986 ilmestyneestä klassikkoiskelmästä Keurusselän sini. Berit äänitti tuolloin kasetillisen Keuruu-aiheisia lauluja yhdessä Junnu Vainion ja Kari Tapion kanssa, sillä keskisuomalaisesta Keuruun kunnasta tuli tuona vuona kaupunki, ja ylpeä kaupunki halusi juhlistaa muutosta musiikilla. Kappaleen sanat ja sävelet ovat Junnu Vainion, mutta salanimellä Mirja Lähde.

Berit keikkaili ja levytti 2000-luvulla saakka Suomessa. Hänen viimeisin levytyksensä on Topi Sorsakosken tuottama latinotyylinen albumi vuodelta 2005. Toistaiseksi viimeisen tanssikeikkansa kotimaassaan hän teki 2008 Rutalahden Letkaliiterissä.

Ilta-Sanomissa Berit kertoo selvinneensä välillä lauluäänenkin vieneestä synnynnäisestä keuhkosairaudesta ja masennuksesta. Suomalainen sisu on auttanut.

“Niin kauan mennään kuin jaksetaan!”

 

KATSO Beritin esitys Keurusselän sini -hitistään konsertista vuonna 1986:

KUUNTELE Bertin uran alkuaikojen levytys Suvijenkka 1970:

 

KATSO Beritin käännöshitti Helli mua hilljaa (Words) tv:n Toivotaan toivotaan -ohjelmassa 1983:Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.