Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Jamppa Tuomisen haudalle jälleen kynttilä – uskolliset fanit kunnioittavat muistoa

Julkaistu

@

Jampan haudalle on 2009 pysytytetty muistomerkki Atlannin aalloissa, Kanariansaarilla saksofonia soittavasta Jampasta. Hauta on Oulun hautausmaalla.

Jamppa Tuomisen kuolemasta tulee tänään maanantaina (19.11.18) kuluneeksi 20 vuotta. Suosittu laulaja menehtyi Playa del Inglesissä, Kanariansaarilla vuonna 1998 vain 49-vuotiaana.

Jampan elämästä – ja kuolemasta – on mediassa kirjoitettu luonnollisesti paljon. Konkreettisimmin laulajan  muistoa ovat kunnioittaneet Jamppa Tuomisen fani-klubi ry:n aktiivit. Vuonna 2006 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on vaalia Jampan elämäntyötä ja musiikkia.

Klubi toimii edelleen aktiivisesti, ja eilen sunnuntaina (19.11.18) Jampan fanit, ystävät ja läheiset kävivät sytyttämässä perinteiseen tapaan kynttilän laulajan sukuhaudalle Oulussa.

Jamppa Tuomisen fani-klubin aktiivit laulajan haudalla 2013. Kuva: Jamppamania-dokumentti

Taidemaalarilta tauluja Jampan lauluista

Jamppa Tuomisesta on tehty myös kiinnostava dokumenttielokuva. Katso se tästä (Youtube, kesto 14 min). Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun vuonna 2014 tekemä lyhytelokuva kertoo itse asiassa Jampan faneista ja kerhon toiminnasta.

Taulu Aamu toi, ilta vei -kappaleesta. Särkyneet sydämet kuvaavat laulun surumielisyyttä. Maalaus: Marja-Liisa Kanninen. Kuva: Jamppamania-dokumentti.

Kekseliäs faniyhteisö järjestää erilaisia tapahtumia, joihin kuuluvat niin

Myös tämä Marja-Liisa Kannisen maalaus kertoo Aamu toi, ilta vei -laulusta. ”Sua muistan vielä useinkin, yksin kun mä oon…” Kuva: Jamppamania-dokumentti.

yhteislaulantaa kuin jumppaakin. Faniklubiin kuuluu parisataa jäsentä ympäri Suomen, mutta keskeisimmät fanitapahtumat ovat Tuomisen kotipaikkakunnalla Oulussa, missä faniklubin hallituskin asuu.

Myös Jamppa oli syntyjään oululainen.

”2009 kesällä järjestettiin Oulussa Jampan miustokonsertti… Menin sinne kuuntelemaan ystävieni kanssa ja yhtäkkiä tuntui, että näistä lauluista minun pitää alkaa tehdä tauluja. Tuli sellainen valtava ahaa-elämys”, taidemaalari Marja-Liisa Kanninen kertoo dokumentissa.

Kanninen on maalannut useita tauluja Jampan lauluihin perustuen.

”Fanitus perustuu hienoon musiikkiin”

Jampan sisko, itsekin nuorempana levylle laulanut Annette Soronen sanoo dokumentissa, että on hyvä, että faniklubi perustettiin vasta vuonna 2006.

Jamppa 12-vuotiaana. Kuva: WIkipedia.

”Jos olisi aikaisemmin perustettu, minun siskoni ja minä ei olisi pystytty tällaiseen lähtemään mukaan. Mutta oli sen verran aikaa kulunut Jampan poismenosta, että pystyttiin tulemaan mukaan.”

”Tämä klubi tulee jatkumaan meidänkin jälkeen Se perustuu hienoon musiikkiin ja hienoon laulajaan. Kyllä sillä jatkoa on”, fani-klubin puheenjohtaja Mauno Heikkilä vakuuttaa dokumentissa.

”Ihmiset vaihtuu ruorissa, mutta Jampan musiikki vetää, ei voi mitään.”


Tilaa Fiksuruoka.fi:n uutiskirje ja saat ilmaisen toimituksen yli 29€ tilauksiin. Kaikki tuotteet 20-90% alennuksella!

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *