Ota yhteyttä

Tanssilavat

Lavat valmiina juhlakesiin: Rönnillä, 70, uusittiin pesutilat – Salamakallio, 65, kaipaa muistoja

Julkaistu

@

Tanssilavat ovat valmiina avaamaan kesäkautensa aivan piakkoin:  monet avaavat toukokuun alkupäivinä tai -viikkoina. Liki kaikkien Suomen tanssilavojen ensi suven ohjelmisto on jo julki, ja päivämäärät esiintyjineen löytyvät Tanssiin.fi:n kätevistä keikkakalentereista (katso tästä Lavojen listaus).

Muistathan myös Päivän keikat -listauksen, josta näet näppärästi yhdellä kertaa kaikki juuri tänään Suomessa pidettävät tanssikeikat.

Suihkut, vessat ja pesutilat uusiksi

Tänäkin vuonna useat tanssilavat täyttävät tasavuosia. Esimerkiksi Orivedellä sijaitseva suosittu Rönnin lava täyttää 70 vuotta. Juhlakesän avajaiset ovat 11.5., jolloin tanssittamassa ovat Lasse Hoikka & Souvarit sekä Henkka & Kulkurit.

Tästä voit muuten katsoa, mitkä orkesterit tai artistit ovat eri vuosina Rönnin lavalla esiintyneet. Mielenkiintoinen listaus alkaa lavan perustamisvuodesta 1949.

Rönnillä on rakennettu talkoovoimin uusi ja hieno wc- ja huoltorakennus talven mittaan.

Rakennuksessa pn naisten ja miesten wc:t, invavessat, suihkut, pyykinpesutilat sekä varasto.

“Upea kokonaisuus! Lämmin kiitos kaikille talkoolaisille työpanoksestanne!” Rönnin lavalta kiitellään.

Katso Rönnin keikat tästä.“Pienikin sattumus kelpaa”

Myös Raumalla sijaitseva Salamakallion lava valmistautuu viettämään juhlakesää. Lava täyttää 65 vuotta, ja juhlatanssit pidetään SuomiViihde-tanssien kera 6.9, jolloin Salamakalliolla esiintyvät Yölintu ja Pekkaniskan Pojat. Vuoden 1954 juhannuksena Salamakallion ensimmäisissä tansseissa pyörähdeltiin Vili Vesterisen yhtyeen tahdittamana.

Salamakallion avajaiset ovat 10.5. ja tanssittamassa tuolloin suosikkiorkesterit Sinitaivas sekä Komiat.

Salamakallio kaipailee muistoja.

“Juhlatansseihin mennessä olisi ihana löytää Salamakalliosta vanhoja lehtijuttuja, kuulla tarinoita vuosien varrelta liikuntaharrastuksen tai tanssien tiimoilta, saada kuvia matkan varrelta.. Kaikkia on ehditty aloitella ja iso kiitos tosiaan jo tarinoiden jakajille”, lavalta kiitellään.

“Jos sinulla on mielessä jokin pienikin juttu, tapahtuma, sattumus, kommellus, väärinkäsitys, tärkeä mainitsemisen arvoinen ihminen, erityinen tapa tanssi-iltana, kyytijärjestelyt, mieleen painuva orkesteri tms. kirjoita ihmeessä.”

Muistoja voi lähettää Salamakallion Facebook-sivun kautta (klikkaa tästä) tai sähköpostilla osoitteeseen suomiaalto@hotmail.com.

Sanomalehti Länsi-Suomi kertoi vuonna 1955 Salamakallion isoista juhannusjuhlista.

Katso Salamakallion keikat tästä.Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Kolmistaan. Klikkaa heti ja kokeile!
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.