Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Markku Uhlbäckin debyytti julki: Elämää juoksuhaudoissa on omistettu sotiemme veteraaneille

Julkaistu

@

Kaksinkertainen tangoprinssi Markku Uhlbäck julkaisi tänään perjantaina (30.11.) ensimmäisen äänitteensä.

Kuhmolaissyntyinen kuopiolaistunut luokanopettaja kertoo, että Elämää juoksuhaudoissa -kappale on omistettu sotiemme uhreille ja veteraaneile. Kappale oli luonnollista julkaista itsenäisyyspäivän alla, täyttäähön Suomi 101 vuotta ensi torstaina 6.12.2018.

“Tämä tulkinta ja versio on sydämen kiitos sodassa kaatuneille ja myöhemmin poisnukkuneille sekä elossa oleville sotiemme veteraaneille. Emme voi koskaan täysin ymmärtää, mitä he joutuivat kokemaan, mutta historiamme voimme tunnistaa, arvostaa ja kiittää. Kiitos, että saamme elää kauniissa ja vapaassa Suomessa”, Markku Uhlbäck sanoo.

“Kylmäävän hienot sanat”

Markku Uhlbäck julkaisi debyyttisinkkunsa.

Markku Uhlbäck sanoo, että ensisinkun etsiminen ja tekeminen vei pitkään.

“Pitkällinen odotus, myös itsetutkiskelun matka, on johtanut tähän hetkeen”, Uhlabäck kuvaa.

“Ensiäänitteeni prosessi on tuntunut loputtomalta löytöretkeltä. Olen istunut kasvokkain kymmenien sanoitusten ja sävellysten kanssa, mutta joku on aina saanut kävelemään niiden ohi. Tämän laulun olemassaolon olen tiennyt lapsesta asti. Laulun alkuperäinen säveltäjä ei ole tiedossa. Usko Kemppi on tehnyt tähän ravisuttavaan teokseen kylmäävän hienot sanat. Vasta muutama vuosi sitten laulu kuitenkin avautui minulle esikuvani Jipun kautta.”

Todentuntu ja rikkinäisyys läsnä

Vuosien 2016 ja 2017 tangoprinssi alkoi työstää Elämää juoksuhaudoissa -tulkintaansa yli vuosi sitten.

“Lähdimme pianisti Ari Satomaan kanssa työstämään tätä, kesäkuussa löysin itseni nauhoituksista ja nyt vihdoin saan tuoda tämän kaikkien kuultavaksi”, Markku Uhlbäck iloitsee.

“Nauhoitus tehtiin Kiuruveden kulttuuritalon Kiurusalissa, tietoisesti autenttisissa olosuhteissa, ja myös nauhoitukseen on harkitusti jätetty vilpitön käsittelemättömyys. Todentuntu, rikkinäisyys.”

 

KUUNTELE Markku Uhlbäckin tulkinta Elämää juoksuhaudoissa -kappaleeesta (säv. trad., san. Usko Kemppi, sov. Markku Uhlbäck – Ari Satomaa):