Ota yhteyttä

Media

Muistako tämän? T.T. Purontaka oli kuolla kolarissa – lonkka repesi irti

Julkaistu

@

Kokkolalainen pitkän linjan tanssitähti T.T. Purontaka taisteli elämästään vuonna 2003.

Purotaka kertoo vakavasta onnettomuudesta Muusikko-lehdessä (11/2009).

“Tultiin 19. heinäkuuta aamuyöllä viideltä keikalta Keiteleeltä. Vain 16 kilometriä oli jäljellä ja meitä oli autossa enää vain kaksi: minä ja kuski. Nukahdin hieman ennen kuskia, pää jalkojen välissä. Auto oli rekisteröity asuntoautoksi eikä vänkärin paikalla tarvinnut lakisääteisesti käyttää turvavyötä”, Purontaka muistelee jutussa.

“Auto ajautui loivassa kaarteessa siltarumpuun. Kuskilla oli turvavyö, hänelle ei käynyt juuri muuta kuin mustelmia ja tietenkin mitä henkisiä vaurioita jäi. Auto meni lunastuskuntoon ja kaikki tavarat öljypäniköitä myöten lensi pääni yli pellolle”.

 

Alahuuli ommeltiin kiinni

“En muista kuin sen hetken kun syljin verta ja hampaita, ajattelin että onko tämä pahaa unta. Palokunta työskenteli pitkään, että saivat minut irrotettua autosta. Silloittivat niskan. Lonkka oli repeytynyt irti”.

Purontaka vietiin ensiapuun Kokkolaan, missä ommeltiin alahuuli kiinni. Rintalasta, nenä ja leuka oli murtunut. OYKS:n teho-osastolle tehtiin kaksi isompaa leikkausta. Myös ura laulajana oli vaakalaudalla.

“Silloitus kesti useita kuukausia. Hampaat tehtiin uusiksi ja korjauksia ja säätöä jouduttiin tekemään, että pystyin laulamaan. Onneksi oli ammatti-ihmiset kasaamassa kuntoon. Jonkun verran haittaa se, että alahuuleni on 2,5 senttimetrin pituudelta tunnoton. Sieltä meni hermoradat niin poikki. Se tuotti ensin ongelmia artikulaation kannalta, ja tietysti oli tottuminen hammasproteesiin. Tsekattiin ensin bändin kanssa ja sitten studiossa, että tuleeko tästä yhtään mitään”.

Pohjalainen jääräpäisyys auttoi

Henkiseen toipumiseen auttoi fanien kannustus. Se antoi Purontaalle voimaa jatkaa kaikista vaikeuksista huolimatta.

“Semmoinen pohjalainen jääräpäisyys auttoi, että ei perkele, nyt en anna periksi. Oli tärkeää, että sain heti teho-osastolle puheluita, korusähkeitä, kaikenlaisia viestejä, kortteja, kirjeitä…  Heti kun sain hampaat ja itseni kuntoon palasin töihin”, Purontaka kertoo Muusikko-lehden jutussa.


Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.