Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Nyt on tangokarismaa kuvassa: 7 tähteä yhdessä

Julkaistu

@

Tangon seitsemän veljestä -konserttikiertue käynnistyi Turusta eilen (13.11.18).

“Olipas upea ilta eilen Turun konserttitalossa. Tupa oli lähes loppuunmyyty ja tunnelma katossa. Kiitokset mahtavalle yleisölle, sekä meidän konserttitiimille”, yksi tangoveljeksistä, tanssitähti Mikko Mäkeläinen kiittelee Facebookissa.

Tuoreessa yhteiskuvassa on melkoista tangohistorian havinaa: mukana on kymmenien vuosien verran musikaalista karismaa ja kokemusta. Kiertueella esiintyvät kaikkien tuntema kotimaisen musiikin ikoni Tapani Kansa, valloittava esiintyjä Tomi Metsäketo, tangon kuninkaat Mika Pohjonen, Markus Allan, Kari Hirvonen, Saska Helmikallio ja karismaattinen Mikko Mäkeläinen.

Yhden hyvänkin artistin oma konsertti saattaa olla omassa mittakaavassaan suppea ja yksipuolinen, mutta nyt tarjolla on jotain, mitä suomalaiset tangomusiikin ystävät eivät ole koskaan ennen saaneet kokea.

Markus Allan: “Tango on minun juttuni”

Myös tangoveljekset itse ovat kiertueesta innoissaan.

“Maailma on muuttunut aikamoisesti sen jälkeen kun minut valittiin tangokuninkaaksi vuonna 1992. Tango- ja viihdemusiikki ovat olleet kuitenkin kokoajan lähellä sydäntäni”, Mika Pohjonen sanoo.

”Tangomusiikki on ehdottomasti minun juttuni. Olen ihaillut tangoa ja tangolaulajia jo pikkupojasta lähtien. Tango on laji, joka vaatii vahvaa tulkintaa ja heittäytymistä”, Tango Finlandialla 2013 palkittu Markus Allan kuvailee.

“Katsotaan taas miten tällainen operettikuningas pärjää. Ilokseni myös minä sain hienot suosionosoitukset esittämistäni tangoista, vaikka minua ei erityisemmin tangolaulajana pidetäkään”, Tomi Metsäketo hymyilee.

Kansa: “Tango erottaa laulajat”

Tapani Kansa sanoo, että on viidenkymmenen taiteilijavuotensa aikana esittänyt jos jonkinlaista musiikkia.

“Sanotaan, että iskelmää osaa laulaa kuka tahansa, mutta tangoissa on taikaa, dramatiikkaa ja intohimoa. Tangot ovat teoksia, joita tulkitaan. Tangoissa erottuu “laulajat” ja laulajat”, Kansa kuittaa.

“Yllätyin, kun sain puhelun jossa minua pyydettiin mukaan tähän kiertueeseen. Mahtavaa olla mukana laulamassa näin arvovaltaisessa miesporukassa!” vuoden 2003 tangokunigas Kari Hirvonen innostuu.

Mikko: “Tangon kanssa ei leikitä”

Tangokuningas 2005 Saska Helmikallio sanoo, että veljeksistä on hänen omia idoleitaan.

“Ja osa hyviä kavereitani. Kari Tapion muistoa aion kunnioittaa hänen teoksellaan ”Haavetango”, Saska lupaa.

“Olen musiikin osalta melkoisen kaikkiruokainen, mutta täytyy sanoa, että laulajana tangot ovat sieltä vaativimmasta päästä. Tangon kanssa ei leikitä, vaan tangot vaativat laulajaltaan uskottavuutta, mahtipontisuutta ja intohimoa – tulkintaa”, Mikko Mäkeläinen luettelee.

TANGON SEITSEMÄN VELJESTÄ -KONSERTTIKIERTUE

  • su 18.11. Lahti, Sibeliustalo
  • ma 19.11. Tampere, Tampere-talo
  • ke 28.11. Kuopio, Musiikkikeskus
  • to 29.11. Hämeenlinna, Verkatehdas

Liput 42,- (+ palvelu- ja toimituskulut)
· LIPPUPISTE (www.lippu.fi): Kuopio, Turku, Tampere, Lahti
· TICKETMASTER (www.ticketmaster.fi): Hämeenlinna

 


Jatka lukemista
Mainos
1 kommentti

1 kommentti

  1. 15.12.2018 @ 21:57

    On hienoa kun tommoinen joukko oli koolla.kaikki oli ylen hyviä miehiä laulamaan …kiitos lisää sAMN PORUKAN KANSSA…..,KAIKILLE ILOISTA JOULUA…..TV,,ILOISESTI YLLÄTTYNYT

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *