Ota yhteyttä

Uutiset

Olavi Virta -elokuva keräsi 150 000 katsojaa – jäi ilman Jussi-ehdokkuuksia

Julkaistu

@

Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuva oli vuoden 2018 kolmanneksi katsotuin kotimainen elokuva. Se keräsi katsojia komeat 150 125 edellään vain hurjat 347 429 katsojaa kerännyt Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä 193 539 katsojan Oma maa.

Suomalaisten elokuvankävijöiden tykkäämällä Olavi Virta -elokuvalla ei ole kuitenkaan asiaa palkintogaaloihin. Kun kotimaisen elokuvan Jussi-palkintoehdokkaat julkistettiin eilen torstaina (24.1.19), Olavi Virralle ei tullut ainoatakaan ehdokkuutta.

Mielensäpahoittaja sai neljä ehdokkuutta, Oma maa kaksi. Eniten ehdokkuuksia kahmi Juice-elokuva, peräti kahdeksan.


Tarvitsetko apua kumppanin löytämisessä? Liity jäseneksi jos olet 50+ ja etsit vakavaa suhdetta!

Legendaarisen laulajan ja tangotähden Olavi Virran elämästä kertova elokuva sai toki kehnot kritiikit, ja mediassa sitä haukuttiin värikkäin sanankääntein. Arvostelijat kehottivat “tekemään mitä tahansa, mutta älä haaskaa aikaasi Virtaan”. Yhden kriitikon mielestä Lauri Tilkanen on pääroolissaan Olavi Virtana “yhtä eloisa kuin vahanukke”.

Alalla on kuitenkin kummasteltu, eikä kansanomainen, kotimainen katsojamenestys todella ole edes yhden Jussi-ehdokkuuden arvoinen. Vaikkapa lavastussuunnittellusta? Onhan Olavi Virrassa ainakin katsojien mielestä taidokkaasti taltioitu ajankuvaa.

Jussi-palkintoja jaetaan 16 eri kategoriassa, joita ovat paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miespääosa, naissivuosa, miessivuosa, käsikirjoitus, kuvaus, elokuvamusiikki, leikkaus, äänisuunnittelu, lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu sekä paras dokumentti ja lyhytelokuva.

Jussi-ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä Filmiauran hallituksen kanssa. Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry:n jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä. Jussi-palkintoja on jaettu vuodesta 1944.

Jussi-gaala televisioidaan perjantaina 22. maaliskuuta suorana MTV-kanavalla. Lähetyksen juontavat Mikko Leppilampi ja Anna-Maija Tuokko.

 


Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!