Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Saana Sassalin rehellinen tilitys tangovuodesta: “Ajoittain olin hukassa ja surullinen” – palaa päivätöihin

Tangokuningatar 2018 Saana Sassali sanoo itkeneensä koko matkan pois Seinäjoelta. Suorapuheinen laulaja tilittää tangovuottaan. “Monet alan ilmiöt ihmetyttivät”, sairaanhoitajaksi palaava Saana sanoo. Keikkailua hän ei silti jätä.

Julkaistu

@

Saana Sassali luopui tangokuningattaren kruunustaan viime lauantaina (13.7.2019) , kun Pirita Niemenmaa julistettiin uudeksi kuningattareksi.

Seinäjoella Saanalla oli vielä sen verran kiire, ettei elämänmuutos vielä ehättänyt tuntua todelta, mutta pari yötä ajatusta sulateltuaan Saana haluaa jakaa ajatuksensa.

“Itkin koko matkan”

“Eilen sunnuntaina matkatessani artisti-kuljetuksella Ilmajoen majoituksesta Seinäjoelle, itkin koko matkan. Sunnuntaina se jysähti tajuntaani, tangovuosi oli tähän astisen elämäni kokemusrikkain ja ehdottomasti paras vuosi”, Saana kertoo.

Saana Sassali ja Jarno Kokko riemuitsivat vastavalittuina tangokuninkaallisina Seinäjoen katulavalla heinäkuussa 2018.“Monet ilmiöt ihmetyttivät”

Saana Sassali iloitsee saaneensa elämänsä sekä uusi ihmisiä että löytäneensä taas musiikin tekemisen ja esittämisen palon, mikä hänellä oli vielä “pari vuotta sitten hukassa”.

“Sitten on asioita, jotka ovat saanu minut heikkoina hetkinä epäröimään yrittämistä alalla. Näitä asioita ovat yleisön sekä alan toimijoiden suuri huoli lavatanssitoiminnan hiipumisesta, sekä toimijoiden puhe siitä, kuinka ‘naisartistit eivät myy'”, Saana huokaa.

“Monet kiemuraiset ilmiöt, toiminta- sekä ajattelutavat musiikkibisneksessä ja lavatanssikulttuurissa ihmetyttävät myös vasta-alkajaa niin paljon, että pää on meinannut välillä mennä ajattelusta pyörryksiin. Olen ollut ajoittain todella hukassa ja surullinen.”

Saana Sassali median pyörityksessä Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2018.

“Palaan myös päivätöihin”

Saana avaa myös tulevaisuuttaan.

“Alkusyksystä julkastaan minun ensimmäinen oma biisi (foxi), minkä olen itte tehny. Keikkoja on tulossa harvakseltaan syksyllä. Jatkan siis oman musiikin tekemistä ja ne keikat mitä tullee, ne vedän täysillä.” 

Saana aikoo myös keskittyä Musiikilla liikkeelle -kampanjaan, missä Tanssiin.fi:kin on mukana. 

“Asuntolaina ynnä muut kulut velvoittavat käymään jossakin vaiheessa töissä, mikä myös sopii minulle oikein hyvin! Vähempi keikkaa, enämpi päivätyötä, ja kun on enämpi keikkaa niin sitten vähempi päivätyötä.”

Lappilaissyntyinen Saana on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän asuu nykyisin Helsingissä.

Mainos

“Aletaan aidosti kuunnella toisiamme”

Tangokuningatar 2018 sanoo, että kaikesta huolimatta kulunut vuosi on tehnyt häneen suuren vaikutuksen.

“Olen kokemuksestani äärimmäisen onnellinen. Olen kohdannut tuhansia ihmisiä, joille tanssimusiikki ja lavatanssit on kaikki kaikessa. Olen kohdannut alituiseen yleisöä, joka toivoo lisää naisartisteja ja monipuolista esiintyjätarjontaa lavoille. Olen kohdannut toimijoita, jotka ovat valmiita erilaisiin muutoksiin monipuolisen ja elinvoimaisen lavatanssikulttuurin puolesta”, Saana listaa.

“Toivon että tämä pyhä kolminaisuus yleisö, alan toimijat ja artistit, yhdistyisivät jotenkin jossakin vaiheessa, alettaisiin aidosti kuunnella toisiamme, sekä miettiä yhdessä, mitä muutoksia vaaditaan, jotta lavatanssikulttuuri säilyy ja voi hyvin. Minulle tärkeintä on yleisö, laulaminen ja musiikki. Jos näin ei olisi, vähät välittäisin enkä jakaisi Teille niitä kipeitäkin ajatuksiani.”

Katso Saana Sassalin ja Aika VeliKultien keikat tästä.