Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tangokuningas Marco Lundberg ei pääse keikoille – “koska olen romani”

Julkaistu

@

Tangokuningas 2016 Marco Lundberg ottaa väkevästi romanien syrjintään.

Pontta Lundbergille antoi viimeviikkoinen Diakonia-ammattikoulun ajama Työnimi-kampanja, missä neljä tunnettua suomalaista haki romaninimillä töitä. Yksikään heistä ei päässyt edes haastatteluun. Mukana olivat Tuomas Enbuske, Anne Kukkohovi, Jari Sarasvuo ja Meri-Tuuli Vänski. Kamanjan tarkoituksena on parantaa romaniväestön työllisyyttä. Useat tiedotusvälineet julkaisivat julkkisten kokemukset videolla.

“Jatkuvaa nimisyrjintää”

Marco Lundberg on tunnettua romanisukua: hänen  isänsä Voitto Lundberg oli  laulaja Taisto Tammen veli. Lundberg sanoo kohdanneensa samanlaista nimisyrjintää usein ja jatkuvasti elämänsä aikana.

“Vaikka nimestäni ei aina edes hokasata, että kyseessä on romani.  Olen päässyt jopa töihin asti kunnes herra isopomot on päättänyt, että kyseessä oli “väärinkäsitys”, Marco Lundberg toteaa Facebookissa.

“Oon niin hyvällä mielellä tästä videosta ja samalla mua v******a että tää on oikeasti niin totta!”

“Liputan nollatoleranssia”

Tangokuningas on kohdannut syrjintää myös työssään eli laulukeikoilla.

“En pääse tiettyihin paikkoihin esiintymään, vaikka pomppisin päälläni. Ja syy miksi en pääse, koska romani! Alalla missä ei edes ole varaa eikä tilaa syrjinnälle. Nollatoleranssi niin muusikoiden sekä työllistävien tahojen puolesta, sitä liputan. Näin se toimii isossa maailmassa, valitettavasti 2018 ei Suomessa.”

Katso tästä Marco Lundbergin keikat.

 

KATSO tästä Työnimi-kampanjan videoita julkkisten työnhausta romaninimillä:


Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *