Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tangokuningatar Merja Raski katosi julkisuudesta: Lauloi Aamuyön ja veljensä ysäri-hitin

Julkaistu

@

Merja Raski on vuoden 1993 tangokuningatar, joka viettää tänään keskiviikkona (20.3.19) syntymäpäiväänsä. Merja täyttää 54 vuotta.

Köyliöläinen Raski on kadonnut julkisuudesta lähes tyystin. Hän ei ole antanut haastatteluja vuosikausiin eikä laulajan nykyisistä kuulumisista löydy tietoja edes sosiaalisesta mediasta.

Ensi kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestetään kaikkien aikojen suurkonsertti, johon on kutsuttu kaikki Suomen tangokuninkaat -ja kuningattaret. Mukana on jo 47 kuninkaallista, mutta Merja Raski ei ole listalla.

Parhaiten Raski muistetaan vuonna 1994 ilmestyneestä Aamuyö-kappaleesta, josta on muodostunut kestoklassikko. Laulu julkaistiin Raskin kultaa myyneellä debyyttialbumilla. Aamuyö-kappale on muuten alunperin kreikkalainen, Eleni Dimoun ja Garry Christianin vuonna 1991 levyttämä Pare Me. Suomenkieliset sanat teki Turkka Mali.

KUUNTELE Merja Raskin Aamuyö:

KATSO Merja Raskin tulkinta Tunteiden tangosta Seinäjoen tangomarkkinoilla 1993:


Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!

Levytti veljensä kanssa dance-hitin

Harva muistaa, että tangokuningatar lauloi ja levytti myös 90-luvun dance-poppia. Merjan pikkuveli Markku Raski on innokas dance-artisti ja muusikko.

Markku Raiski on kertonut, kuinka 1990-luvun alussa Tapani Ripatti soitteli Markun ja Merjan tuotoksia omassa radio-ohjelmassaan. Pian sen jälkeen legendaarinen levytuottaja ja DJ Kari ”Kaippa” Kaivola otti yhteyttä ehdottaen yhteistyötä. Vauhti kiihtyi seuraavana vuonna, jolloin Markku solmi Merja-siskonsa kanssa levytyssopimuksen Blue Bubble -levymerkin kanssa.

“Asiat loksahti paikoilleen. Merja oli julkkis jo siihen aikaan, tangokuningatar. Se itse asiasssa oli suoraan sanottuna Rama-projektin tuho, koska Merjalla oli oma ura, josta sai leipänsä. Ja oli ongelma tehdä dance-musaa samaan aikaan”, Markku Raski muisteli taannoisessa DJ Tonyn Facebook-livelähetyksessä.

“Mutta ei kannata murehtia. Se oli silloin, oli ja meni.”

Sisko ja sen veli. Rama eli Merja ja Markku Raski vuonna 1995.

Merja lauloi Waldon levyllä

Raskit tekivät yhden megahitin, joka yhä soi ja edustaa aidoimmillaan suomalaista ysäri-poppia. Raman Light My Fire kapusi Suomen virallisen diskolistan ykköseksi huhti- ja toukokuussa 1996. Tangokuningatar tulkitsee siinä vakuuttavan vankasti tangosta täysin poikkeavaa musiikkigenreä.

Merja muuten lauloi myös kuuluisan, Suomea Euroviisuissakin edustaneen dance-poppari Waldon (eli Marko Reijosen) esikoisalbumilla It’s About Time 1995.

KUUNTELE Raman hittibiisi (solistina Merja Raski) Light My Fire 1996:

KATSO Waldon (ja Merja Raskin) It’s About Time -musiikkivideo vuodelta 1995:


Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.