Tangonuori Henri Jokinen, 15, on tangoilmiö: “Idolini on Reijo Taipale” – katso videot

Tangonuori Henri Jokinen, 15, on tangoilmiö: “Idolini on Reijo Taipale” – katso videot

Tangonuori Henri Jokinen, 15, on tangoilmiö: “Idolini on Reijo Taipale” – katso videot

Lasten Satumaa-kilpailut laulettiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla jo torstaina. Satumaa-laulukilpailu on tarkoitettu tytöille ja pojille, jotka ovat kiinnostuneita oman laulutaitonsa esittämisestä ja sen kehittämisestä. Kisa tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia julkiseen esiintymiseen ja oman uran luomiseen.

Kisassa on kaksi sarjaa: Tangojuniori-sarja 8-12 -vuotiaille tytöille ja pojille (2007-2011 syntyneet) ja Tangonuori-sarja 14-17-vuotiaille tytöille ja pojille (2002-2005).

Tangojunioreiksi kruunattiin Wilma Kontro Imatralta ja Theo Maijala Tampereelta.

He ovat uudet Tangojuniorit: WIlma Kontro ja Theo Maijala.

Wilman vanhemmat kertovat imatralaisessa Uutisvuoksi-lehdessä, että matka loppukilpailuun oli Wilmalle ja hänen taustajoukoilleen yhteensä noin puolen vuoden mittainen projekti.

“Tangojunioreilla ei ole vielä pakollista tangoa, vaan kappale on aika vapaasti valittavissa. Juniorit saavat valita lastenlaulujakin esitettäväksi, iskelmätkään eivät ole pakollisia. Jokaisen piti kuitenkin varautua voittoon valitsemalla sellainen kappale, josta on sovitukset tehty bändille”, Wilman äiti Miia Torikka kertoi lehdessä.

Finaalikappaleenaan Wilma esitti Seinäjoella Johanna Kurkelan Ainutlaatuisen ja voiton ratkaisseessa superfinaalissa Katri Helenan ikivihreän Nuoruus on seikkailu.

11-vuotias Wilma käy musiikkiluokkaa ja on ottanut myös laulussa yksityistunteja. Musikaalinen tyttö soittaa akustista kitaraa musiikkiopistossa.

KUUNTELE tästä Wilman tulkinta Nuoruus on seikkailu -klassikosta:

Mainos

Vuoden 2019 Tangonuoriksi tuomaristo valitsi Janette Aholan Raahesta ja Henri Jokisen Sastamalasta.

Tangonuoret 2019: Janette Ahola ja Henri Jokinen.

Henri pääsi solistiksi PNP:n keikalla

Etenkin 15-vuotiaan Henri Jokisen kisaesitystä kehuttiin.

“Hän laulaa ihan mahdottoman hyvin. Yleisö suorastaan räjähti suosionosoituksiin. En ole koskaan nähnyt vastaavaa”, Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio sanoi Aamulehdessä ja kuvasi teini-Henriä suoranaiseksi “tangoilmiöksi”.

Henri käy laulutunneilla sekä soittaa pianoa. Pojan mukaan mieleenpainuvin esiintyminen on ollut huhtikuussa Häijään Tanssikrouvilla. Silloin Jokinen pääsi muutaman kappaleen ajaksi solistiksi Pekkaniskan Poikien keikalle.

“Tanssikrouvi on tuttu paikka, sillä harjoittelen ja säilytän lauluvehkeitäni siellä. Kuvaan sieltä myös lauluvideoita YouTubeen”, Henri kertoi Sastamalan paikallislehdessä Alueviestissä.

Nuoren miehen suosikkilaulaja on Reijo Taipale.

“Häntä kunnioittaakseni valitsin finaaliin juuri Jos jätät minut -kappaleen, sillä Taipale on esittänyt sitä.”

KUUNTELE Henri Jokisen Satumaa-tulkinta:

Valtakunnallisen Satumaa-laulukilpailun järjestää Suomalaisen tangon Satumaa ry yhteistyössä Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n kanssa.

 


SÄÄSTÄ NYT -20€ per hlö! Käytä hyväksesi TANGOTARJOUS! Suomen suurin tanssiristeily 24.11. Europalla: Souvarit, PNP ja Finlandersin 35-v.juhlakonsertit. Varaa heti!
Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Tee arjestasi juhla Apilanlehden avulla. Nyt voit tilata 4 lautasta + syvän uunipadan hintaan 9,90 €! Aidot kulta- ja platinakoristelut!

 

Tykkää ja jaa:

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook6k
Facebook
Instagram1k
YOUTUBE199
YOUTUBE