Ota yhteyttä

Orkesterit

Neitoset vei SM-kultaa – Särmä jäi kakkoseksi

Onnea, Neitoset! Tanssiorkestereiden SM-kilpailu eli SMOrk huipentui tänään lauantaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytyyn finaaliin. Särmä antoi hyvän vastuksen.

Julkaistu

@

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu eli lyhyemmin SMOrk huipentui tänään lauantaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Finaalissa olivat vastakkain miehet ja naiset: SM-tittelistä kilvoittelivat Neitoset ja Särmä.

Vuoden 2019 tanssiorkestereiden SM-kultaa vei Neitoset.

Oulussa tukikohtaansa pitävän orkesterin muodostavat Anni Palojärvi (koskettimet, laulu), Marja Pisilä (laulu), Stiina-Emilia Kemppainen (harmonikka, koskettimet ja laulu), Heli Korkala (basso, klarinetti, kitara ja laulu) sekä Satu Palmroos (rummut).“Hengitämme iskelmämusiikkia”

Neitosten laulaja Marja Pisilä oli onnesta sekaisin.

“Olen aivan sanaton. Hengitämme iskelmämusiikkia ja tämä on mieletön tunnustus työstä, jota me kaikki olemme tehneet lapsesta lähtien. Lupaamme levittää musiikin ilosanomaa kaiken ikäiselle yleisölle”, Marja lupasi.

Ensimmäistä kertaa kilpailun tuomaristossa toiminut, vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen oli hämmästynyt kilpailun korkeasta tasosta.

Olen itse kasvanut bändimusisoinnin parissa, joten minulle oli suuri intohimo toimia juuri tässä kilpailussa valitsemassa voittajaa. Kilpailupäivien aikana ehti todella tutustua kisaajien lavapersooniin ja nauttia erilaisista nyansseista etenkin nyt, kun kisaan kuului ensimmäistä kertaa myös akustinen setti Kruunu-ravintolassa Katulavan mahtipontisen äänentoiston vastapainona.”

Tuomariston puheenjohtajana toiminut, Finlanders-yhtyeen perustajajäsenenäkin tunnettu Jussi Lammela kertoi, että päätös ei tällä kertaa ollut helppo.

Kilpailun tasaväkisyydestä kertoo paljon se, että jouduimme semifinaalivaiheessa turvautumaan suljettuun lippuäänestykseen ratkaisun saamiseksi. Voittaja oli tietysti valittava, mutta väittäisin, että kaikki neljä Seinäjoelle tiensä selvittänyttä orkesteria tullaan näkemään jatkossa keikkalavoilla”, Lammela sanoi.

Kyösti: “Upea yleisö ja taitavat finalistit”

Myös SM-tapahtuman isä, tangokuningas Kyösti Mäkimattila ihasteli kisan tunnelmaa Katulavalla.

“Upea yleisö ja taitavia ovat kummatkin superfinalistit, Neitoset ja Särmä”, Kyösti fiilisteli kuvan kera:

Voittajan päätti arvovaltainen raati. SMOrk-tuomariston muodostivat vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen, Radio Pookin juontaja Marja Ollakka, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava ja puheenjohtaja Ville Mäkelä, tanssi- ja viihdekeskus Ruusulinnan toimitusjohtaja Marika Plaketti, Kullervo Linnan Säätiön edustajana kirjailija-toimittaja ja suomalaisen viihteen historioitsija Maarit Niiniluoto sekä tuomariston puheenjohtaja ja Finlanders-yhtyeen muusikko Jussi Lammela.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailun – SMOrk:n tarkoituksena on löytää sekä tuoda esille monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita.

Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä nostaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4-6 hengen tanssiorkestereille.

Kyösti Mäkimattila pääsi Neitosten kanssa samaan kuvaan tulosten selvittyä. Kuva: Facebook.

Kilpailun aiemmat voittajat

SMORK-kilpailua on järjestetty vuosina 1990-2009 sekä uudella konseptilla Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä vuonna 2017. Kilpailusta on noussut esiin merkittäviä tanssiorkestereita Suomen tanssilavojen kestosuosikeiksi mm. Varjokuva, Korsuorkesteri, Unelmavävyt, Seinäruusut ja Petoman.

2018 –  Komiat
2017 – Tanssiorkesteri Kaiho
2009 – Norolan Pojat
2008 – In The Mood
2007 – Voimaorkesteri
2006 – Nelinpeli
2005 – Varjokuva
2004 – Unelmavävyt
2003 – Teemu Harjukari ja Taivaanrannanmaalarit
2002 – Varjokuva
2001 – Sigma
2000 – Horizone
1999 – Seinäruusut
1998 – Nokiset
1997 – Illuusio
1996 – Magnet
1995 – Sylvia
1994 – Korsuorkesteri
1993 – Mikko Salmela & Cocktail
1992 – Mestari Orikanto
1991 – Jari Koivisto & Kasmir
1990 – Petoman

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!


Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!