Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tanssitähdet tarttuivat Neitoset-solistin haasteeseen: “Ilahdutamme lauluilla vanhuksia” – pihakonsertteja palvelutaloissa

Maikki Pisilän ideoimassa haasteessa tuodaan äitienpäiväaattona iloa palvelutalojen vanhuksille kautta Suomen. Mukana ovat mm. Kyösti Mäkimattila, Antti Ahopelto ja Heidi Pakarinen.

Julkaistu

@

Neitosetyhtyeen laulusolisti Marja “Maikki” Pisilän lauluhaaste tuottaa iloa vanhuksille. Ideana on, että äi­tien­päi­vää edel­tä­vä­nä lau­an­tai­na 9. tou­ko­kuu­ta haas­tees­sa mu­ka­na ole­vat ar­tis­tit ja muu­si­kot ym­pä­ri Suo­men esiin­ty­vät pal­ve­lu­ta­lo­jen ja hoi­va­ko­tien piha-alu­eil­la ka­ran­tee­nis­sa ole­vien ikäih­mis­ten ilok­si.

“Piha-alu­eel­la lau­le­taan ja ilah­du­te­taan mum­mo­ja ja pap­po­ja muu­ta­man kap­pa­leen ver­ran, kun ta­paa­mi­set ja koh­taa­mi­set on nyt kiel­let­ty. Olen sitä mieltä, että lopulta se, että näet, kuulet ja aistit toisen ihmisen, vaikka sitten välimatkan päästä, tuo se myös itselle ihan erilaisen lämmön ja välittämisen tunteen”, Maikki kertoo Tanssiin.fi:lle.

“Tiedän Kyöstin arvostavan syvästi ikäihmisiä”

Maikin #laulamallahyvää -haasteeseen on nopeassa tahdissa tarttunut monta tuttua tanssitähteä.

“Minä heitin haasteeni Kyösti Mäkimattilalle, koska tiedän hänen arvostavan syvästi ikäihmisiä ja kokevan tämänkaltaisten hyväntekeväisyystempauksien olevan tärkeä osa lähimmäisistä huolehtimista. Saatoin siis luottaa, että haaste etenee ja hyvänteko jalkautuisi.”

Kyösti haastoi Jus­si Lam­me­lanVil­le Mä­ki­mat­ti­lan ja Ja­nii­na Leh­to­sen. Jus­si Lam­me­la puo­les­taan haas­toi Ant­ti Aho­pel­lon ja Vil­le Mä­ki­mat­ti­la Hei­di Pa­ka­ri­sen ja Ja­nii­na Leh­to­nen Mei­ju Su­vak­sen

“Minulla ei tällä hetkellä edes ole aivan tarkkaa tietoa, kuinka haaste on jatkanut kulkuaan iskelmäkentällä”, Maikki huomauttaa.

“Kaipaan konkretiaa”

Maikki Pisilä sanoo, että lauluhaaste oli hänelle pidemmän pohdiskelun yhdenlainen päätöskaneetti.

“Nyt kun ei pääse fyysisesti ihmisten lähelle ja silti jollain tasolla haluaisi kuitenkin ilahduttaa kanssakulkijoita, niin tällainen konkreettinen esiintyminen tuntui luontevalta. Erilaiset streamaukset on hyvä juttu, mutta nyt on kaikki niin etänä ja somessa, että itsekin kaipaa konkretiaa”, Maikki hymyilee.

“Virisi huoli vanhusten ja hoitajien jaksamisesta”

Neitoset-tähti laulaa tulevana lauantaina kotikuntansa Pyhäjoen palvelukeskuksessa.

“Oman paikkakuntani vanhainkoti, Pyhäjoen palvelukeskus Jokikartano on ollut itselle tuttu ja luontainen “hyväntekeväisyys”kohde ja esiintymispaikka lapsuudesta saakka. Asukkaiden tarve ja kiitollisuus on tullut nähdyksi ja kuulluksi jo paljon ennen koronakaranteeneja. Nyt kun tuli vielä tämä, niin huoli heidän elämänilonsa jatkumisesta, virikkeellisestä elämästä sekä heidän hoitajiensa sekä lähimmäisten jaksamisesta kasvoi ylitsepääsemättömäksi. Siksi päätin heittää haasteen julki.

Maikin säestäjänä tässä hyvänteossa on tanssiorkesteri Ässissäkin pitkään toiminut Pekka Peltola Kalajoelta.

“Äitienpäivää edeltävä lauantai valikoitui sopivaksi esitysajankohdaksi, koska silloin normaalistikin vietettäisiin aikaa niiden kaikkein rakkaimpien kanssa. Nyt kun lähiomaiset eivät pääse ikäihmisten luo, voidaan tuoda lievitystä ikävään tällä tavoin.”

Neitoset juhlivat kesällä 2019 SMOrk-voittoa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Naisyhtye on siis hallitseva tanssiorkestereiden Suomenmestari vielä ensi vuodenkin, sillä Tangomarkkinoita eikä SMOrk-kisaa ei tänä kesänä järjestetä.

“Haastan Sinut, hyvä kollega, mukaan!”

Maikki uskoo ja toivoo haasteen tuovan merkitystä ja hyvää mieltä.

“Sydämestäni toivon, että haasteen sanoma kiirisi ympäri Suomen. Niinpä haastankin tämän haastattelun lopuksi juuri Sinut, hyvä kollega, tarttumaan haasteeseen 9.5 tai miksei jonain muunakin päivänä. Pääasia kuitenkin on lisätä hyvää, tekemällä sitä itse.”

Neitosten debyyttisinkku, komea tango Kosketa ilmestyi tänään tiistaina (5.5.20). Sinkkua ei jaeta Youtubeen, vaan sen voi ostaa ja tilata tästä (Gramofonin verkkokauppa). Näin tuotaan suomalaista tanssimusiikkia.

Sinkkutuottoja koronakriisin hoitoon

“Nyt kun emme voi koskettaa teitä fyysisesti, tehkäämme se näin sanoin ja sävelin, rakkaudesta iskelmämusiikkia kohtaan. Kosketa-tango julkaistaan tässä kohtaa ainoastaan fyysisenä singlelevynä”, Neitoset tiedottavat.

“Levyn tuotosta osa tullaan lahjoittamaan koronakriisin kuormittamille tehohoitoyksikölle (tai tehohoitoyksiköille) työhyvinvoinnin edistämistyöhön. Ilmoitamme lopullisen hyväntekeväisyyskohteen ja lahjoitus summan tempauksen päätyttyä 30.6.2020.”


Lue ja kuuntele missä ja milloin haluat. Ei sitoutumisaikaa. Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin kännykästäsi tai tabletiltasi. Kokeile Nextorya nyt 14 päivää ilmaiseksi!
Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja. Klikkaa heti ja kokeile!
Äitienpäivätarjous! Seiska on Suomen suosituin tv- ja viihdelehti! Tilaa nyt huimaan tarjoushintaan vain 2,40€/nro!
Langat ja muut käsityötarvikkeet kätevästi kotiin AdLibriksestä! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin)!