Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tiesitkö? Reijo Taipale antoi “kohteliaisuuden” pienelle Virve Rostille!

Julkaistu

@

Tanssimusiikin legenda Reijo Taipale, 78, on ehtinyt olla monessa mukana – kuten on kestotähti Virve Rostikin, 59. Virveltä
ilmestyy lokakuussa 2018 omaelämäkerta nimeltä “Vickypedia“. Kirjassa on maukas kohtaus, missä kerrotaan Virven ja Reijon hauskasta tapaamisesta 1960-luvulla.

Virven isä Keijo Rostihan oli ammatimuusikko, joka antoi Virvelle musiikin lahjan. Kotona soitettiin ja laulettin koko ajan, ja monet sen ajan artistit kävivät Rostien kotona treenamassa. Keijo Rosti soitti Reijo Taipaleen ensimmäisessä orkesterissa bassoa ja kitaraa.

 

“Kirjassa kerrotaan, kuinka Reijo Taipale kerran laulatti kahdeksanvuotiasta Virveä ja totesi kehujen lomassa, että lopussa oli mennyt pari tahtia nuotin vierestä. Pikku-Virve luuli sitä kohteliaisuudeksi ja toitotti suureen ääneen: ”Jihuu, mä osaankin laulaa nuotin vierestä!” Virve kertoi Apu-lehdessä kesäkuussa 2018.

Myös Reijo on muistellut Virveä omassa elämkerrassaan (Satumaa – Reijo Taipaleen tarina) muun muassa näin:

“Keijo Rostilla oli 7- vuotias tytär Virve, josta tuli aikanaan Reijon tyttärien Sadun ja Kristan rantaleikkikaveri. Äidit viettivät mielellään yhdessä tyttöjensä kanssa rantaelämää Luukin ulkoilualueella, ja vaikka Virve oli Taipaleen tyttöjä vanhempi, yhteiset rantaleikit sujuivat.

Anita kuljetti lukuisat kerrat miehensä Rostien luo, mistä orkesterin keikkamatkat alkoivat. Lauantaisin hän palasi usein kotiin lämmin ja herkullinen pullapitko kainalossaan. Virven äiti on ollut niitä vanhan ajan naisia, joille lauantai oli leipomispäivä.”