VIDEO: Aira Samulin ja Jorma Uotinen: “Tanssi on parasta aivolääkettä – onneksi ollaan tanssittu!”

VIDEO: Aira Samulin ja Jorma Uotinen: “Tanssi on parasta aivolääkettä – onneksi ollaan tanssittu!”

VIDEO: Aira Samulin ja Jorma Uotinen: “Tanssi on parasta aivolääkettä – onneksi ollaan tanssittu!”

Jorma Uotinen haastattelee ikinuorta tanssilegendaa Aira Samulinia tuoreella videolla, jossa juhlistetaan samalla Kuopio tanssii ja soi -festivaalin 50. vuotta. Uotinen on toiminut tanssifestivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2002, mutta jättää työn tämän kesän jälkeen. Syksyllä Uotinen nähdään tuttuun tapaan MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina.

Aira Samulin sanoo lempeän tunnelmallisessa videohaastattelussa, että tanssi ei ole tullut hänen elämäänsä, vaan on aina ollut osa sitä.

“Olen hyvilläni, että tanssin jo äidin kohdussa. Olen saanut tanssia kohdusta hautaan.”

“Opettelin steppaamaan tanssikiellon takia”

Aira muistelee, kuinka tanssiminen oli sota-aikana kiellettyä.

“Minulla oli kuitenkin kova halu tanssia, joten opettelin steppaamaan. Se ei ollut tanssia. Tienasin sillä rahaa, sillä olin sotaorpo ja evakko. Tanssista tuli sitten ammatti. Aloin myös kilpatanssia, koska sitä pidettiin urheiluna. Tanssiahan pidettiin pitkään kevytkenkäisenä ja syntinä”, Aira kertoo.

“Keksin yhdistää myös tanssin ja muodin, järjestää muotinäytöksiä.”

Jorma Uotinen jättää Kuopio tanssii ja soi -festivaalin taiteellisen johtajuuden tämän kesän 50-vuotisjuhlavuoden jälkeen. Syksyllä hän tuomaroi taas tv:ssä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Lasse Hoikka & Souvarit ainutkertaisella laivakeikalla Pekkaniskan Poikien ja Finlandersin juhlakonsertin kera! Suomen suurin tanssiristeily Europalla 24.11. Varaa heti!

“Mikään ei saa olla este tanssimiselle”

Aira Samulin kannustaa ihmisiä tanssimaan.

“Minun mielestäni tanssijoiden määrä on tärkeämpi asia kuin laatu. Jokainen tanssii omalla taidoillaan ihan kuin laulaa omalla äänellään. Ei saa sanoa koskaan, ettei osaa tanssia tai rytmitajua… mikään ei saa olla este.

“Lääketieteellisesti on todettu, että tanssi on parasta aivolääkettä… että onneksi ollaan Jorma tanssittu! Me muistetaan, eletään, aivot toimii.”

“Olen 92-vuotiaana todiste siitä, ettei tanssi ainakaan pahaa tee.” –Aira Samulin

 

KATSO Aira Samulinin ja Jorma Uotisen videokeskustelu:


Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.

Ansaitse eläkkeellä ollessasi tai tienaa osa-aikaisena. Hae nyt myyntineuvottelijaksi takuupalkalla + bonukset.

 

Tykkää ja jaa:

kommentoi

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook6k
Facebook
Instagram1k
YOUTUBE199
YOUTUBE