Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

VIDEO: Tangotuomari Katja Kätkä kehuu naisten tasoa ja korostaa tulkintaa: “Pitää mennä iholle”

CatCat-duosta tunnettu laulaja ja vuoden 2019 tangotuomari Katja Kätkä uskoo, että tämän vuoden tangokisasta on tulossa tasokas ja tiukka. Katja ottaa myös kantaa tuomarikollegaansa Jari Sillanpäähän.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoiden vuoden 2019 tangotuomariston jäsen, laulaja ja laulupedagogi Katja Kätkä sanoo olevansa kiitollinen kunniatehtävästään.

“Meillä on ihan huikea porukka, joiden kanssa olllaan päättämässä tangokuninkaallisista”, Katja sanoo Tanssiin.fi:n videohaastattelussa.

“Naisten taso aivan huikea”

35-vuotisjuhlavuoden tuomaristossa istuvat Katjan lisäksi tangokuningas 1995 ja iskelmäviihteen kestosuosikki Jari Sillanpää, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

CatCat-duosta tunnettu Katja uskoo, että tämän vuoden tangokisasta on tulossa tasokas ja tiukka.

“Jo esikarsintavaiheessa oli todella kova taso ja olen mielettömän onnelinen siitä, että Suomessa on tosi hyviä laualajia. Varsinkin naisten taso oli aivan huikea!”“Tulkinta on tärkein”

Katja ei päässyt Lempäälään Ideaparkissa pidettyyn Tangomaratoni-tapahtumaan, missä tuomaristo valitsi 16 jatkajaa kisan seuraavaan vaiheeseen, ensi lauantaina 8.6. Keravalla pidettävään Finaalin karsintaan. Keravalta tuomarit valitsevat 6+6 laulajaa Seinäjoen tangoviikolle heinäkuussa.

Mihin Katja Kätkä kiinnittää tangolaulajassa huomionsa?

“Tulkinta on tärkein. Että käyttää ääntä monipuolisesti ja elää sen tarinan. Mikä menee iholle, saa minulta kovat pisteet.”

“Jari on loistava artisti”

Jari Sillanpään tangotuomaroinnista Katjalla ei ole pahaa sanottavaa, vaikka tangokuninkaan maine onkin ryvettynyt viime aikojen huume- ja rikostuomioissa.

“Jari on kovimpia tangokuninkaalllisia ikinä, mieletön laulaja, artisti ja tulkitsija. Kaikki elävät omaa elämäänsä eikä pidä unohtaa, miten loistava artisti Jari on.”

Tanssiin.fi tapasi iloisen Katjan Kauppatorin laituri -ravintolan avajaisissa Helsingissä. Keskeisellä paikalla Kauppatorilla sijaitseva terassikeidas järjestää lauantaisin vanhan ajan kunnon levytansseja läpi kesän yhdessä We Love Helsingin kanssa.

KATSO Katja Kätkän videohaastattelu: