Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Yllätys! Korean Hanski luopui tangofinaalista: “En ole vielä valmis” – uutta ei tilalle

Käänteitä ja yllätyksiä riittää Seinäjoen Tangomarkkinoilla tänä vuonna. Ensin kansa kummasteli Benjamin Enrothin putoamista finaalikuusikosta,  ja nyt kuusikko kutistui viisikoksi, kun “Korean Hanski” Dong-Hoon Han yllättäen luopui leikistä. Lue Hanin perustelut ja tuomariston kommentit!

Julkaistu

@

Käänteitä ja yllätyksiä riittää Seinäjoen Tangomarkkinoilla tänä vuonna. Ensin kansa kummasteli Benjamin Enrothin putoamista finaalikuusikosta,  ja tänään perjantaina (28.6.19) kuusikko kutistui viisikoksi, kun “Korean Hanski” luopui leikistä.

Miesten sarjan finalisti, Suomen kansallisoopperan kuorossa työskentelevä vantaalainen Dong-Hoon Han on ilmoittanut hyvässä hengessä Tangomarkkinoiden organisaatiolle jättäytyvänsä kilpailusta pois.

Vielä perinteisellä kesäkuisella Meritangot-risteilyllä Hanski oli laivayleisön suosikki ja valittiin MeriTangokuninkaaksi. Lue uutinen tästä.

“En jätä suomalaista tangoa”

Han perustelee jättäytymistään pois sillä, ettei ole vielä valmis.

Hieman haikein mielin olen päättänyt jättää tangomatkani tähän pisteeseen. Vaikka suomalainen tango on suuri intohimoni, huomasin kilpailun edetessä, että en ole vielä valmis täyttämään yleisön odotuksia mahdollisena tangokuninkaana sekä sitä kokonaisvaltaista työtä, jota voitto toisi tullessaan”, Han kertoo.

Sympaattinen laulaja sanoo olevansa onnellinen kokemastaan.

Haluan osoittaa suuren kiitokseni tangoyleisölle, rakkaalle perheelleni, Tangomarkkinoiden tekijätiimille, sekä kanssakilpailijoilleni, joille toivotan menestystä loppukilpailuissa”, Hanski jatkaa.

Suomalaista tangoa en jätä taakseni. Se on tullut minuun jäädäkseni ja haluan edelleen harjoitella ja oppia uusia tangoja ohjelmistooni.”

KATSO JA KUUNTELE videolta, kuinka Han tulkitsee Täysikuu-tangon (2019):Tuomaripomo: “Ymmärrän päätöksen”

Tangolaulukilpailun puheenjohtaja Martti Haapamäki tukee ja kunnioittaa Dong-Hoonin päätöstä:

Dong-Hoon Hanin poisjääminen on tietysti valitettavaa, mutta ymmärrän hänen päätöksensä. Tässä vaiheessa korostuu se runsas tekeminen ja valmistautuminen, mikä kilpailun loppua kohti tiivistyy. Puhumattakaan mahdollisen voiton tuomasta työstä ja haasteista. Onneksi meillä on viisi hienoa mieskilpailijaa, joista juhlavuoden tangokuningas löytyy.”

“Tervetuloa uudelleen mukaan”

Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki toivottaa myös menestystä Dong-Hoonille urallaan:

“Dong-Hoon valloitti yleisön Finaaliin karsinnassa Keravalla. Tangolaulukilpailu on kilpailijalle kova haaste, ja Dong-Hoon on kokenut ammattilainen, joka ymmärtää esiintymistyön velvoitteet, ja tätä kautta tullut ratkaisuunsa jättäytyä kilpailusta. Tämä ei varmasti ollut helppo päätös! Toivottavasti hän palaa kisaan uudelleen kun aika on kypsä. Ovemme ovat hänelle auki Tangolaulukilpailuun jatkossakin”, Lähdesmäki kertoo.

Kesäkuun Meritangot-risteilyllä Tallinkin Baltic Princessillä laivayleisö valitsi suosikeikseen Hanin ja Rosa Salmi-Narmalan.

Vain viisi jatkaa kuningastiellä

Hanin tilalle ei siis oteta kuudetta miesfinalistia, vaan kuninkuudesta kilpailevat jäljelle jääneet  Jarno Itkonen Kuopiosta, Pasi Kivimäki Nokialta, Johannes Vatjus Haapavedeltä, Juha Pirinen Nummelasta ja  Mika Mäkkeli Nurmeksesta.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailu on edennyt finaalivaiheeseen, ja loppukilpailut järjestetään viisipäiväisen festivaalin aikana 10. – 14. heinäkuuta. Finaalin karsinta kilpaillaan torstaina 11.7. ja Kuninkaallinen Finaali lauantaina 13.7.

Maunuksela: “Harmittava takaisku”

Tangokuningas 2010 Marko Maunuksela sanoo ymmärtävänsä Hanskin yllätyspäätöstä.

“Harmittava takaisku kisassa, mutta täysin ymmärettävä päätös. Tämän kisan voitto velvoittaa aika moiseen vuoteen ja jos siihen ei ole vielä valmis niin näin kannattaa tehdä”, Marko Maunuksela kommentoi.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!