Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Halvaantunut tangotähti Jari Grek iloitsee: “Laitoin tänään itse takin päälle”

Julkaistu

@

Tunnettu tamperelainen laulaja ja tanssimuusikko Jari Grek, 56,on sinnikkyyden perikuva. Vuoden 2010 Seniori tangokuningas ei ole antanut periksi, vaan jaksanut taistella ja kuntouttaa itsensä takaisin tanssilavoille ja keikoille, vaikka hänet tuomittiin kolme vuotta sitten neliraajahalvaantuneeksi.

Tammikuussa 2016 Jari Grek makasi Tampereen yliopistollisen keskussairaalan teho-osastolla. Laulajan kohtaloksi koituivat lakerikengät ja jäinen katu. Grek liukastui ja kaatui iloisen illanvieton jälkeen päin parkissa ollut pizza-autoa ja mursi kaularankansa.

Grek menetti tajuntansa ja heräsi sairaalasta, missä hänellä todettiin neliraajahalvaus. Hän pystyi liikuttamaan jaloistaan vain toisen jalan varpaita, käsiään vain hitaasti ja vähän.

“Jaksoin istua vartin sängyn reunalla, mutta en enempää”, Jari Grek kertoi Iltalehdelle 2016.

Päästyään sairaalasta Grek aloitti kuntoutuksen.

“Paljon on alkuajoista menty eteenpäin…. ja treenausta, vaan ei tiedä mihin asti johtaa, ainakin toivossa on mukava elää”, Grek totesi.

Jari Grek kuntoutuksessa maaliskuussa 2017. Kuva: Facebook.

Sairaalassa Jari oli alkanut sairaalassa heti viheltää siinä vaiheessa, kun häneltä poistettiin keuhkoavanne – musiikkimies henkeen ja vereen.

KATSO videolta Jari Grekin ensimmäinen lauluesitys vain neljä kuukautta halvaantumisen jälkeen, 26.5.2016:

Keikoille Jari Grek palasi jo heinäkuussa 2016. Heinäkuussa 2016 mies avustettiin lavalle sähkökäyttöisessä pyörätuolissa, joka on edelleen olennainen apuväline arjessa.

Sittemmin keikkailua on jatkettu. Grek tekee parikymmentä keikkaa vuodessa. Mukana on Sydänten liekki -orkesteri, jossa soittaa kitaraa oma Waltteri-poika.

“Se että saa tehdä musiikkia oman pojan kanssa ja hienolla bändillä, on paljon tärkeämpi asia kuin tämä pyörätuolissa istuminen. Tykkään elämästä”, Grek totesi Tamperelaisen haastattelussa.

Esimerkiksi ensi kesänä Jari nousee 30.6. Mäntymäellä Orimattilassa samalle lavalle tangokuningas Kyösti Mäkimattilan kanssa, samoin 2.7. Honkahovin lavalla Kuhmoissa sekä 12.8. Saukonkalliolla Iitissä.

 

Vakavasta loukkaantumisesta voi selvitä vain sisulla ja etenemällä tavoitteesta toiseen. Jokaisesta edistyksen merkistä on syytä iloita. Niin kuin Jari Grek teki tänään tiistaina (26.2.19):

“Tänään ensimmäisen kerran onnettomuuden jälkeen kolmeen vuoteen, itse laitoin takin päälle ilman apuja”, Grek riemuitsi.

 

Tanssitähdet Leif Lindeman ja Benjamin Enroth ovat Jari Grekin tukijoita ja ystäviä.

 

KUUNTELE Jari Grekin tuorein levytys, Frederik-cover Hyväillä ja hoivata keväältä 2018:

 

KUUNTELE Jari Grekin ehkä tunnetuin kappale Pieni enkeli vuodelta 2011 (säv. san. Mikael Kienokoski):


Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.