Ota yhteyttä

Media

HANKKIKAA OIKEITA TÖITÄ!

Nimimerkki “Mamma 45” innoitti poikia!

Julkaistu

@

MARKO JA JUKKA Oikeita töitä

Säv./sov Henri Peltola

San. Marko Maunuksela

Tätähän se on. Varsinkin kulttuuri- ja tapahtuma-alalla, mutta varmasti myös urheilun ja politiikan puolella toimivat ammattilaiset ovat saaneet tästä osansa. Jatkuvasti kuulee kysymyksen, että mitä sä niinku oikeesti teet? Ootko ajatellut hankkia ihan oikeita töitä? Ja varsinkin nyt, kun tapahtuma-ala on julkisesti ollut koronatukia vailla, niin keskustelupalstoilla kansan anonyymit äänet sanovat kiivaasti: ”Turha valittaa, hankkikaa oikeita töitä”.

Huutoon on nyt vastattu

Kun laittaa itsensä, oman ammattinsa ja koko oman alansa suoran ivan kohteeksi, niin tietää ainakin mitä saa.
Sanoituksesta vastaava Marko Maunuksela kertoo, että idea kappaleeseen lähti yhdellä syksyisellä konserttimatkalla. “Korona- keskustelu on kiivaimmillaan ja jokaisella palstalla hoetaan koko ajan meille muusikoille ja artisteille, että hankkikaa oikeita töitä, niin ajattelin, että tehdään siitä laulu.”

Suunnittelu lähti nopeasti lentoon, ja tuolla automatkalla oli tekstin idea ja aihio jo valmiina. Seuraavalla viikolla säveltäjä Henri Peltola sävelsi ja tuotti demon, jota sitten alettiin yhdessä hiomaan kasaan. Ja nyt se vihdoin päästetään irti kaikelle kansalle. Ollos hyvät! Uskomme, että liki jokainen taide- ja kulttuurialan ammattilainen on törmännyt tähän lentävään lauseeseen. ”Oisko aika hankia oikeita töitä”. Nyt voi kansa sitten luvan kanssa luukuttaa tätä sanomaa ympärilleen.

 

Eri nettiartikkeleiden kommenttipalstoilla on ollut satoja vastaavia kommentteja, mutta yksi on noussut ylitse muiden. Tästä kommentista tuli jopa syksyllä pieni somehittikin. Nimimerkki ”Mamma 45” on toiminut tietämättään tämän kappaleen suurena innoittajana. Hänkin vastasi hyvin rikkaalla ja asiantuntevalla otteellaan tapahtuma-alan ahdinkoon ja työttömyyteen perustu- neeseen artikkeliin. Tietäen todellakin mistä puhuu.

 

Mamma 45

”Kyseisen ryhmän tekemät tyot eivät ole mielestäni lainkaan rehellisiä ammatteja, ne ovat hyvinvointiyhteiskunnan extratyö, mitä voi tehdä silloin, kun kaikki muut asiat ovat hyvin. Palatkaa juurille. Kouluttautukaa töihin. Tuo on hauskanpitoa, ei työtä. Kelpaisi minullekin tehdä elokuvia tai ei fyysistä työtä joka päivä eli pitää luovaa kivaa, mutta olen päättänyt olla fuskaamatta ja teen rehellistä välttämätöntä perustyötä. Työnne on mahdollistanut hyvinvointiyhteiskunta ja siitä jääneet extrat, mihin ihmisillä on ollut laittaa ylimääräistä rahaa. Joka noihin hommiin lähtee, tietäköön, että ei ole varmaa jatkumoa. Jos kaipaat varmuutta, hanki rehellinen perustyö.”

 

Marko ja Jukka

 

eli siis Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen. Kaksi yhteen lyöttäytynyttä artistia, jotka viihdyttävät kansaa aina pieni pilke silmäkulmassa. Niin nytkin. Kappaleessa kiteytyy saumaton yhteistyö myös heidän oman Jackpot-orkesterinsa kanssa. Kaikki muusikko-osuudet ovat orkesterin omaa käsialaa. Lisäksi haitarin kävi soittamassa Eveliina Uitto.

Näillä eväillä! ..jotka on jo rasiassa! Terkuin Marko ja Jukka

LUE MYÖS→ Marko ja Jukka laittoivat lattiaa remonttiin vuoden ensimmäisellä keikallaan

 

KUUNTELE UUSI BIISI TÄÄLTÄ:

 

Täältä maksuton hymykonsultaatio

 

NAANTALIN KYLPYLÄ on maankuulu kylpylä- ja kokoushotelli Naantalissa, aivan meren rannalla ja idyllisen Naantalin vanhan kaupungin kyljessä. Varaa lomasi heti tästä edulliseen etuhintaan!

 

Hemtexiltä löydät kaikkea kotisi sisustukseen. Tarjoamme korkealaatuisia tekstiilejä ja sisustustuotteita yllättävän hyvään hintaan. Klikkaa, ihastu ja tilaa!