Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Hannu Hautaniemi uudesta Lappi-sinkustaan: “Tuntuu kotoisalta laulaa kotiseudusta”

Hannu Hautaniemen uutuussinkku Lapin tie on paljasjalkaiselle lappilaislaulajalle rakas. Ex-veturinkuljettajan yhtye juhlii 10-vuotista taivaltaan.

Julkaistu

@

Hannu Hautaniemen uutuussinkku Lapin tie on paljasjalkaiselle lappilaislaulajalle rakas.

Sallassa syntyneelle Hannulle Lappi on yhä – ja aina – lähellä sydäntä. Vaikka hän asuukin Oulussa, tie vie usein Lapin luontoon.  Hannun perheellä on kesämökki Posiolla. Siellä hän lataa akkujaan ja nauttii jälkikasvunsa seurasta. Hannu on kertonut että lapsenlapset ovat hänelle tärkeitä.

Uuden kappaleen sovittajana on Hannun luottomies Seppo Leino, joka on ollut tekemässä useita Hannun sinkkuja. Yksi suurimmista hiteistä on ollut vuonna 2016 ilmestynyt Älä tunteita kiellä -laulu.

“Olen Sallassa syntynyt ja koulut käynyt. Siksi Lappi-aiheiset ja yleensäkin luonnosta kertovat biisit ovat sydäntäni lähellä. Olen aina toivonut, että musiikin tekijät lähettävät demojaan, jotka kertovat jollain tapaa Lapista, Lapin luonnosta ja niin edelleen”, Hannu kertaa kappaleen syntyä Tanssiin.fi:lle.

“On jotenkin kotoinen ja mukava olo alkaa työstää kipaletta, jonka voit oikeestaan nähdä ja tuntea sydämessä. Silloin omaksuminen ja sisäistäminen on helppoa. Lapin tie demon sain suoraan tekijöiden kynästä ja valinta oli selvä jo ensimmäisistä tahdeista lähtien.”Lappilaisuus elää vahvana tekijöissä

Hannu kertoo, että Lapin tie -kappaleen molemmat tekijät Reijo Määttä ja Reijo Päkkilä ovat “jo luontojaan Lapin tuntijoita”.

“Lappi on myös heille kuin toinen koti ja tuttu kaikessa kauneudessaan”, Hannu sanoo.

“Lisäksi kun sovittaja on myös Sallan oma poika ja seitsemän Kultaisen harmonikan voittajaa kouluttanut Lapin harmonikkamestari Seppo Leino, niin kyllä tulokseen voi olla erittäin tyytyväinen!”

Hannu lisää, että yleensäkin kaikkien hänen levyttämiensä kappaleiden ykköskriteeri on mennä tanssittavuus edellä.

Hannun yhtye täyttää 10 vuotta

Tanssiin.fi on aiemmin kertonut Hannu Hautaniemen erikoisesta taustasta. Hän työskenteli veturinkuljettajana 37 vuotta, kunnes päätti toteuttaa toisen suuren unelmansa ja ryhtyä tanssimuusikoksi.

→ Lue myös: Ex-veturinkuljettaja Hannu Hautaniemi ryhtyi eläkkeellä tanssitähdeksi: “Unelma toteutui”

Hannu pisti orkesterin pystyyn vuonna 2010, ja menestys on kasvanut vuosi vuodelta.

“Tänä keväänä vietetään yhtyeen kymmenvuotista taivalta, ja tämä Lapin tie -biisi sopii yhdeksi tämän juhlakevättalven uutukaisista”, Hannu iloitsee.

“Jotain muutakin tulee tälle keväälle vielä, mutta siitä myöhemmin.”

Katso Hannu Hautaniemen yhtyeen keikat tästä.

KUUNTELE Hannu Hautaniemen Lapin tie (säv. Reijo Määttä, san. Reijo Päkkilä, sov. Seppo Leino Studio SE-LE) 2020:


Nextoryn kirjasto tarjoa luettavaa ja kuunneltavaa missä ja milloin haluat. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi. Klikkaa tästä!
Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.
Lähde ladulle tai rinteeseen - suomalaisen Haltin laadukkaat tuotteet kruunaavat ulkoilusi. Klikkaa tästä verkkokauppaan.
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!