Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Markku Uhlbäck yllättää sinkullaan: “Versioin Suomen tykeimmän Euroviisun”

Euroviisu-fani ja tangoprinssi Markku Uhlbäck teki omannäköisensä version Ami Aspelundin legendaarisesta Fantasiaa-viisusta.

Julkaistu

@

Kuva: UNELMA Studio / Jesse Karjalainen.

Markku Uhlbäck julkaisi tänään tiistaina (28.1.20) uutta musiikkia, kun Markun versio Ami Aspelundin legendaarisesta Euroviisu-hitistä Fantasiaa ilmestyi.

“Olen luottanut aina sisäiseen ääneeni. Niin myös nyt”, Markku avaa versionsa syntyä.

Kaksinkertainen tangoprinssi otti yhteyttä Poprock Musiikkitalon Tommi A. Ahoseen ja kertoi visioistaan.

“Hyvin nopeasti päädyimme yhteisymmärrykseen, että lähdemme työstämään juuri tätä biisiä, Fantasiaa“, laulaja kertoo.

“Tanssittavaa, hämyisää, täyttä tykitystä!”

“Olin siitä jo tovin unelmoinut, mutta aika ei aiemmin ollut kypsä. Tommi tiesi heti, mitä hain. Tanssipaikkatanssittavaa mutta kuitenkin popahtavaa, modernia mutta toisaalta säilyttäen vanhaakin saundimaailmaa, vähän hämyistä ja salaperäistä, ja loppukädessä täyttä tykitystä!”

Ami Aspelund edusti Suomea vuonna 1983 Euroviisu-finaalissa Saksan Münchenissa ja sijoittui Fantasiaa-kappaleellaan hienosti sijalle 11.

“En pelkää viisufanien vastaanottoa”

Markku tunnustautuu vannoutuneeksi Euroviisu-faniksi. Hän on tykännyt viisumeiningistä 7-vuotiaasta saakka.

“Siitä asti viisut ovat kulkeneet mukanani intohimoisella keveydellä tähän päivään, ja tulevat kulkemaan tästä eteenpäinkin. Siksipä tiesin, että joku päivä tulen tekemään jotain viisukytköllistä. Ja kun kerran tekemään lähtee, miksei samantien lähtisi versioimaan sitä kaikkein parasta, sillä Fantasiaa on mielestäni kirkkaasti kaikkien aikojen tykein suomalainen euroviisu.”

“Tämäkin laulu käveli minua vastaan”

Kari Kuusamon säveltämä Fantasiaa sijoittui Euroviisuissa sijalle 11 vuonna 1983. Voiton vei muuten Luxemburgin Corinne Hermes laululla Si La Vie Est Cadeau, jonka Taiska levytti suomeksi nimellä Lahjan sain.

“1983 on myös syntymävuoteni. Laulun ensiesitys Ylellä koettiin 28.1., tällä samaisella sinkkuni julkaisun päivämäärällä. Olin tuolloin kolmiviikkoinen vastikään maailmaan putkahtanut lapsi, maailmaa hämmästellen, elämä edessä. Kuka olisi tuolloin tiennyt, että versioisin tämän samoihin aikoihin syntyneen upean teoksen joku päivä itse. Nyt jälkikäteen on helppo sanoa, että tämäkin laulu käveli minua vastaan ja suorastaan patisti minua levyttämään sen kaikkine suorine merkkeineen.”

Markku sanoo tietävänsä, että viisufanit ovat intohimoisia kaikessa fanaattisuudessaan.

“En pelkää sinkkuni vastaanottoa siltäkään osin. Ajattelen, että tämä mestariteos ansaitsee tulla kuulluksi myös vuonna 2020, ettei sitä vahingossakaan unohdettaisi”, laulaja perustelee.

“Kiitos Ami Aspelund vaikuttavasta alkuperäistulkinnastasi. Olet vahva osasyy, miksi tämä laulu on kaikki nämä vuodet vaikuttanut syvästi minuun, ja juurtunut luihini ja ytimeeni.”“Taivun musiikissa moneen”

Markun ensisinkku ilmestyi talvisodan alkamisen muistopäivänä 30.11.18. Elämää juoksuhaudoissa -singlen tekeminen oli Markun mukaan tuskallista, sillä hän ei halunnut ensilevyttää mitä tahansa. Tuo laulu käveli häntä vastaan, otti kädestä ja vei mukaansa.

“Näin jälkikäteenkin olen äärettömän ylpeä siitä, että sain antaa ääneni tuolle pysäyttävälle sota-ajan laululle juuri niin verestävän dramaattisesti kuin tein.”

→ Lue myös: Markku Uhlbäckin debyytti julki: Elämää juoksuhaudoissa on omistettu sotiemme veteraaneille

Suunnitellessaan toista sinkkuaan Markku valitsi tarkoituksella vauhdikkaan kappaleen, koska hänen ensimmäinen sinkkuna oli “aiheeltaan, tunnelmaltaan ja temmoltaan hidas ja raskaskin”.

“En suostu kahlituksi tiettyyn muottiin”

“Kuinkas muutenkaan, olenhan musiikkiurallani todistanut taipuvani moneen. En ole koskaan suostunut tulla kahlituksi vain tiettyyn genreen tai muottiin. Olen ottanut itselleni vapauden yhtälailla nostattaa bileet kattoon kuin herkistyä hengellisten laulujen äärelle, ja mitä kaikkea muuta erinäisten ääripäiden väliin mahtuukaan.”

Markku nousi Seinäjoen Tangomarkkinoiden myötä koko kansan tietoisuuteen, sillä vuosina 2016 ja 2017 Markku sijoittui tangolaulukilpailussa toiseksi. Markku on jo pienestä pojasta pitäen haaveillut sekä opettajan että laulajan työstä. Molemmat haaveet ovat toteutuneet.

Hän on syntyjään Kuhmosta, mutta sittemmin kuopiolaistunut luokanopettaja-laulaja.

Katso Markku Uhlbäckin keikat tästä.

 

KUUNTELE Markku Uhlbäckin Fantasiaa (säv. Kari Kuusamo, san. Kaisu Liuhala) 2020:


Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).