Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Hauska visa: Tunnistatko näitä Visulahden vahakabinetin tanssitähtiä?

Julkaistu

@

Visulahden vahakabinetti Mikkelissä on Suomen ainoa vahakabinetti. Se perustettiin vuonna 1983. Vahakabinetissa on 80 nukkea, joukossa mm. kaikki Suomen presidentit, valtion päämiehiä, kulttuurihahmoja ja urheilijoita.

Kabinetti on kerännyt paljon huomiota sangen omaperäisillä ja hassun näköisillä nukeillaan, jotka eivät aina välttämättä imartele kohdettaan.

Tee hauska tunniststehtävä: keitä tuttuja tanssitähtiä nämä nuket esittävät?

Kuva nro 1:

.

Kuva nro 2:

Kuva nro 3:

Kuva nro 4:

 

Yhden vahamuotokuvan tekemiseen kuluu aikaa noin kaksi kuukautta. Päämateriaalina Visulahden hahmoissa on käytetty mehiläisvahaa. Hiukset on istutettu päähän yksi kerrallaan ja materiaali on aitoa ihmishiusta. Yhteen päähän menee useita tuhansia hiuskarvoja. Silminä käytetään aitoja proteesisilmiä. Yhden muotokuvan hinnaksi tulee useita tuhansia euroja.

Etenkin Tasavallan presidentti Sauli NIinistön ja jääkiekkolegenda Teemu Selänteen vahakuvia on julkisuudessa vuosien saatossa ehditty kummastella ja hihitellä moneen kertaan.

Visulahden puisto ottaa vahakabinetin saamat kauhistelut ja naureskelut humoristisesti.

“Tänä päivänä täällä käydään hakemassa nostalgiaa samalla kun lapset ovat vesipuistossa. Sitten on eläkeläisryhmiä, jotka ovat ostaneet lipun nimenomaan vahakabinettiin. Ja esimerkiksi omille lapsilleni tämä on jännittävä zombitalo, puistonjohtaja kertoi taannoin Ylelle ja vinkkaa samalla kabinetissa kävijöille:

“Älä etsi niitä asioita, jotka eivät näytä samalta vaan keskity mieluummin siihen, mitä samaa nukeissa on esikuviensa kanssa. Vahakabinettiin pitää osata tulla keveällä mielellä.”

Oikeat vastaukset:

  1. Jari Sillanpää, 2. Katri Helena, 3. Tauno Palo ja 4. Olavi Virta
Sinutral on vuoden virallinen rasvanpolttaja. Se on suunniteltu suomalaiselle vartalotyypille. Kokeile nyt vain postikulujen hinnalla ja laihdut!