Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Hellyttävä some-ilmiö! Näin soi Jorma-papan, 84, valssi: “Nuorena tanssin joka viikonvaihde”

Jorma laulaa lapsenlapsensa Lotan kanssa nuoruuden kappaleitaan ja muistelee menneitä. Sydämelliset videot ovat suursuosiossa. Katso ja lue lisää!

Julkaistu

@

Jorma-pappana tunnetun valkeakoskelaisen Jorma Saahkon, 84, koronakaraokesta on tullut melkoinen ilmiö.

Jorma ja hänen lapsenlapsensa Lotta-Sofia Saahko, 27, julkaisevat Facebook-sivullaan Lotan ja Papan koronalaulut hellyttäviä ja hyväntuulisia videoita, joissa he laulavat yhdessä Jorman nuoruudesta tuttuja kappaleita.

“Onneksi tulit minun ilokseni” -pappa iloitsee

“Joka päivä koronan ajan Pappa opettaa Lotalle hienoja vanhoja lauluja, ja juttelemme menneistä ajoista, sodasta, papan elämästä evakkona ja mummosta”,  he kuvailevat.

“Tämä on niin hienoa aikaa. Onneksi tulit minun ilokseni”, kiitollinen Jorma kehuu Lottaa.

“Naiset pyytelevät sukkatansseihin”

Tuoreella videollaan Jorma ja Lotta tulkitsevat Valssi menneiltä ajoilta -kappaleen. Sen ovat levyttäneet mm. Henry Theel, Olavi Virta ja Reijo Taipale. Kauniin esityksen jälkeen Jorma muistelee tanssiaikojaan.

“Nuoruus tulee mieleen. Enhän minä mikään kova tanssimaan ollut…” Jorma kuvailee.

“Ai et? Kyllä mä muistan että olit kova tanssimaan!” Lotta oudoksuu.

Liikunnan takia Metsälinnan parketilla

“Noo, tuolla Viialan Metsälinassa käytiin joka viikonvaihde. Oli se kaveri Veikko… minä ajoin autoa ja käytiin tanssimassa. Ei ollut muuta tarkoitusta kuin liikuntaa harrastaa vaan. Ja siinä saatiinkin hyvin liikuntaa harrastettua. Iso lattia oli.”

Jorma-pappa on tanssinut eläkkeelläkin. Sydänoireet vähän hidastivat tahtia.

“Pumppu on ihan ok nyt. Mennään eteenpäin niin pitkään kuin elonpäiviä riittää. Naiset ovat tuolla kylillä pyytäneet sukkatansseihin ja kaikkiin. Olen vastannut, jotta olen niin paljon tanssinut, että etsikää nuorempia!”

Lotta muutti pappansa yläkertaan

Lotan ja Papan koronalaulut -ilmiö sai  alkunsa, kun Englannissa näyttelemistä opiskellut Lotta joutui palaamaan maaliskuussa koronan takia Suomeen. Hän päätti muuttaa yksinasuvan Jorma-pappansa kotitalon yläkertaan Valkeakoskella.

Ensin he lauloivat omaksi huvikseen, kunnes kerran Lotta kuvasi yhden karaokelaulelun videolle ja perheen kannustuksen myötä he päätyivät perustamaan Facebook-sivut. Suosio on ollut huima: parivaljakon sydämellisiä laulutuokioita on katsottu satojatuhansia kertoja.

Jorma toteutti haitarihaaveensa

Karjalasta evakkona lähtenyt Jorma on harrastanut laulamista pienestä pitäen ja esiintynyt eri tilaisuuksissa Valkeakoskella. Kun hänen Ritva-vaimonsa menehtyi 2013, Jorma päätti aikansa kuluksi toteuttaa haaveensa ja alkaa soittaa haitaria.

“Kun ei enää ollut mitään näpelöitävää, niin ajattelin, että minä näpelöin haitaria nyt”, Jorma hersyi Valkeakosken Sanomien haastattelussa viime viikolla.

Pappa on lapsenlapsensa läheisyydestä mielissään.

“Mukavaa se on, kun ei tarvitse mökissä yksin turjottaa”, Jorma sanoi paikallislehdessä.Jäykkä ja kankea olo? Tilaa VitaePro lihasten ja nivelten hyvinvointiin
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).