Ota yhteyttä

Orkesterit

MeLammeloiden Jussi: “Tangoon ei istu kahden metrin turvaväli” – ensikuva uudesta orkesterista

“Kolme yötä haimme yhteistä säveltä”, Jussi Lammela kertoo orkesterinsa synnystä. Alkukesän he aikovat levyttää studiossa. Lue lisää ja katso ensimmäinen kuva yhtyeestä!

Julkaistu

@

Finlandersista keväällä erkaantunut Jussi Lammela ei jäänyt lehdelle soittelemaan. Jussi perusti viisimiehisen MeLammelat -orkesterin ja kävi alkukesästä levyttämässä uusia rytmejä.

“Lähtöni Finlandersista oli shokki monelle fanille, mutta erkaantuminen teki varmasti molemille osapuolille hyvää. Vuosikymmenien saumaton yhteistyö on ohi. Aika aikansa kutakin. Nyt on freesi fiilis”, Jussi kertoo.

“Kolme yötä haettiin yhteistä säveltä” -Jussi Lammela orkesterinsa perustamisesta

“Kutsuin heti kärkeen MeLammelat -viisikon mökilleni ja treenasimme läheisellä tanssilavalla Lokalahdella. Kolme päivää ja kolme yötä haettiin yhteistä säveltä. Nauroimme, että tätä maata johtaa leidiviisikko ja sointuviisikko taas suuntaa kohta kiertueelle!”

→ Lue myös: Oho! Finlandersissa isoja muutoksia: Kunu jää eläkkeelle ja Jussi jättää orkesterin

Levytämme Kari Tapiota

Jussi kertoo saaneensa idean MeLammelat -nimeen nuoruutensa suositusta tv-sarjasta Me Tammelat.

“Lähtökohtana oli, että nimeni näkyy näkyy orkesterissa.”

Me Lammeloihin Jussi kokosi kokeneita ammattimuusikoita. Siinä soittavat Matin ja Tepon taustalta tutut Matti Rantatalo ja Jan Lindström. Heidän rinalleen liittyi Jorma Kääriäistä säestänyt Kari Vehkaluoto. Vahvaa osaamista edustaa myös mm. Paula Koivuniemen kosketinsoittajana tutuksi tullut Pekka Kuorikoski.

“Pekka on tässä valtakunnassa ainoita, jonka ääniala ulottuu meikäläistä korkeammalle”, Jussi Lammela veistelee.

Jokainen orkestarin jäsen laulaa. Me Lammeloiden ohjelmisto on suunniteltu siten, että orkesterin jäsenet pääsevät vuorotellen ääneen.

“Esitämme tanssiklassikoita, Finlandersin säveliä sekä uutta musiikkia. Seteissä on perinteisiä rytmejä, kuten valssia, tangoa, foxia… Alkukesä on levyttämisen aikaa. Levylle tallentuu mm. Kenny Rogersin ja Kari Tapion tunnetuksi tekemää musiikkia. Päivitettyinä versiona, totta kai.”

→ Lue myös: Finlandersin jättänyt Jussi Lammela paljastaa: “Perustin uuden orkesterin”

Me Lammeloiden inspiraatio lähtee maalaismaisemasta, vakuuttavat Pekka Kuorikoski, Kari Vehkaluoto, Matti Rantatalo, Jussi Lammela ja Jan Lindström. Kuva: Jonna Siekkinen.

“Tanssisesonkia tuskin tulee”

Jussi Lammela sanoo suoraan, että tanssisesonkia tänä kesänä tuskin tulee.

“Tämä kesä tulee oleman varsin poikkeuksellinen. Into lavoille on melkoinen, mutta pandemia pelottaa kaikkia asianosaisia. Järjestäjät eivät uskalla satsata artisteihin ja tanssikansa ei välttämättä halua lähteä tiiviiseen tunnelmointiin. Tangoon ei istu kahden metrin turvaväli”, Jussi pohtii.

“Hittejä väsätään kovaan tahtiin”

“Mutta luova työ jatkuu niin sävellys- kuin esityspuolellakin. Hittejä väsätään kovaan tahtiin ja viimeistään syksyllä meitä kuullaan livenä!”

Musiikintekemisen vastapainoksi Jussi Lammela rentoutuu mökillä, hoitaa kasvimaata, nikkaroi ja kalastelee läheisellä järvellä. Puhdeduunit antavat vaihtelua artistielämään.

→ Lue myösJussi Lammelan poika peri isältään rakkauden ruokaan – valmistui kokiksi


Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.

Tilaa Klingelin postimyynnistä upeat ja edulliset tuotteet! Kaikkea naisille ja kotiin.