Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Henkka ja Kulkurit täytti 15 vuotta ja julkaisi juhlalevyn – kuuntele fanien toivebiisi

Julkaistu

@

Henkka ja Kulkurit juhlii 15-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi julkaistaan albumi Aikajana. Levyä juhlitaan juhlaristeilyllä, Helsingistä tänään maanantaina 11.12. starttaavalla Europalla.

Orkesterin solisti Henkka Potkonen sanoo, että vuodet ovat menneet nopeasti.

Levyä koostaessa tajusi, että on sitä jotain tullut tehtyä, ja muistoihin palasi useita tilanteita ja tunnetiloja vuosien varrelta. Päällimmäisenä soittokaverit, studiot ja halu synnyttää jotain uutta. Se tunne ei ole kadonnut mihinkään, vaan tälläkin hetkellä tehdään töitä ja koetaan elämyksiä musiikin teon ja esittämisen kautta”, Henkka Potkonen sanoo.

Muistan vieläkin elävästi sen fiiliksen, kun sain ensimmäisen oman sävellyksen ja sanoituksen kakistettua ulos vuonna 2003. Sehän tapahtui hyräilemällä Saan aikaa -kappaleen melodiaa ja sanoja bändikaverille. Kappale pääsi julkaisunsa jälkeen mukavasti paikallisradioiden soittoon. Se antoi uskoa tulevaisuuteen ja rohkaisi sävellystyöhön.” 

Läpileikkaus tuotannosta

Albumi on siis läpileikkaus Henkka & Kulkurien tuotannosta vuodesta 2003 tähän päivään. Sillä on kolme H&K-albumeilla ennen julkaisematonta kappaletta, joista kaksi Henkka & Kulkureiden uusia livetaltiointeja: Markku Impiön säveltämä ja sanoittama Minun tuulessa soi, jonka Kaija Koo on tehnyt tutuksi, sekä Matti Ruohosen ja Veepee Lehdon”discohumppa” Idän pikajuna. Livenauhoitukset on tehty Tottijärven Hämyksellä 18.8.2018.

Nämä kappaleet valikoituivat levylle, kun kyselimme somessa faneiltamme, mitä kappaleita he haluaisivat mukaan albumille. Siinähän se valinta sitten oli: Minun tuulessa soi ja Idän pikajuna. Kappaleet ovat olleet toivottuja keikkaseteissämme, ja taltioimme ne keikallamme elokuussa, kertoo Henkka.

Levyltä löytyy useita bändin omia sävellyksiä, mielenkiintoisia covereita, sekä maineikkaiden säveltäjien/sanoittajien teoksia. Yksi näistä on viimeisimpiin levytyksiin kuulunut ja radioiden soittolistoilla pysyvä Sinä sinussa, johon sanoitukset on tehnyt kokenut hittinikkari Eija Hinkkala yhteistyössä Somerin Petrin kanssa. Aikajanan kokonaisuudella kuullaankin siis nuoruutta, kasvamista, kokeilua ja kokemusta.”

Uutuutena levyllä on myös Hän tahtoi tanssii, joka julkaistiin singlenä ja musavideona aiemmin tänä vuonna. Levyn 13:sta kappaleesta on hyvä mainita myös Henkka Potkosen henkilökohtaisin sävellys ja sanoitus Pienokainen, Antti Kleemolan säveltämä hitti Et halua tietää sekä cover-versio Remu Aaltosen 80-luvulla julkaistusta kappaleesta Miks menit pois.

Voit tilata Aikajana-levyn tästä.

Katso Henkka ja Kulkurit -keikat tästä.

 

KATSO Henkka ja Kulkureiden Minun tuulessa soi -livetaltiointi Hämyslavalta elokuussa 2018: