Ota yhteyttä

Media

Hitsaava tangokuningas Erkki Räsänen avautuu: “Korkein Miärämies ohjaa minua”

Vuoden 2001 tangokuningas Erkki Räsänen vähensi keikkailua ja opiskeli hitsaajaksi. Elämäänsä tyytyväinen Räsänen kertoo Kirkko ja koti -lehdessä hengellisyydestään ja ihmettelee suomalaisten onnettomuutta somessa.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Vuoden 2001 tangokuningas Erkki Räsänen kertoo Kirkko ja koti -lehden haastattelussa kuulumisiaan ja muistelee myös vuosiaan julkisuudessa.

“Viihdemaailman raadollisuus tuli valitettavan tutuksi, siellä kilpaillaan kovin ottein. Sellainen kuluttaa ihmisen aika äkkiä”, Räsänen sanoo jutussa.

Räsäsen voittovuonna tangokuningatteren tittelin vei Mira Sunnari.

“Some-suomalaisetko onnellisia?”

Tangokuniningas huomauttaa olevansa iloinen, ettei sosiaalinen media ollut vielä voimissaan 2000-luvun alkuvuosina.

“Sen myötä julkisuus on muuttunut entistäkin repivämmäksi.”

Räsänen kummastelee Facebook-päivitysten ja muun somen negatiivisuutta.

”Joidenkin mittareiden mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa. Mutta jos somea seuraa, niin ei kyllä todellakaan siltä vaikuta.”

Esiintyminen “hyvin yksinäistä työtä”

Liki 15 vuotta tangokuninkaana keikoilla kierrettyään Erkki Räsänen vaihtoi lavat tehtaaseen. Voit lukea Tanssiin.fi:n uutisen tästä: Erkki Räsänen ryhtyi hitsaajaksi.

Tangokuningas istui autossa Pyhtään kirjaston edessä syksyisenä iltana, jolloin päätös uran täydellisestä vaihdoksesta kiteytyi.

“Siinä paikassa, vuosikausia kestäneen keikkailun jälkeen, lausuin sanat, joista on tullut kaveripiirissä likipitäen legenda: “Minä menen tehtaaseen töihin!”

Räsänen työskentelee Steran Kaavin tehtaalla hitsauskokoonpanossa.

”Siellä en ole yksin, vaan yksi porukan jäsen. Todellisuudessa viihdetaiteilijan työ on hyvin yksinäistä, vaikka sitä ei helposti uskoisikaan. Olet ihmisten keskellä, mutta kuitenkin pohjimmiltasi yksin”, Räsänen sanoo Kirkko ja koti -lehden haastattelussa.

Räsänen tekee edelleen silloin tällöin laulukeikkoja, ja tänä kesänä hän näyttelee Rakas lurjus -näytelmässä Maarianvaaran kesäteatterissa Kaavilla.

Erkki Räsänen, Sanna Kärkkäinen ja Kalle Pulkkinen näyttelevät Mika Waltariin rakastettuun klassikkoon perustuvassa Rakas lurjus -näytelmässä.

“Korkeampi voima on läsnä”

Hengellisen herätyksen jo parikymppisenä kokenut Räsänen on nykyään aktiviinen seurakunnan jäsen. Hän toimii ensimmäistä kauttaan Järvi-Kuopion seurakuntaneuvoston sekä yhteisen kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsenenä.

”Olen kuullut hienon savolaisen ilmaisun Jumalasta, Korkein Miärämies. Luotan siihen, että Miärämies tietää parhaiten ja ohjaa elämääni juuri siihen suuntaan, minne pitääkin”, tangokuningas sanoo.

”Hyvin yllättävissäkin tilanteissa olen saanut kokea sen, että jokin korkeampi voima on ollut läsnä. Mutta en halua niitä tilanteita sen kummemmin lähteä julkisuudessa avaamaan.”

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!