Ota yhteyttä

Uutiset

Muistatko tangokunkun? Erkki Räsänen ryhtyi hitsaajaksi – palaa nyt teatterilavalle

Julkaistu

@

Erkki Räsänen on vuoden 2001 tangokuningas, joka kruunattiin kuninkaalliseksi yhdessä Mira Sunnarin kanssa. Pohjois-Savon Kaavilla asuva Räsänen on jättänyt suuremman keikkailun taakseen, sillä hän teki muutama vuosi sitten elämänmuutoksen.

Ratkaisu syntyi autossa ” Pyhtään kirjaston edessä eräänä syksyisenä iltana”.

“Siinä paikassa, vuosikausia kestäneen keikkailun jälkeen, lausuin sanat, joista on tullut kaveripiirissä likipitäen legenda: “Minä menen tehtaaseen töihin!” Erkki nauraa.

Erkki Räsänen ja Mira Sunnari ovat vuoden 2001 tangoninkaalliset. Erkin prinsseiksi tuona vuonna kruunattiin muuten Kai Gideon ja sittemmin edesmennyt Dimitri Sjöberg. Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat.

“Selvät sävelet tehtaalla”

“Viihdetaiteilijan ura vei minua 15 vuoden ajan, kunnes tulin siihen tulokseen, että keikkailun ohella olisi mukava tehdä jotain säännöllisempääkin työtä”, tangokuningas kertoo työpaikkansa, Stera Technologies -firman esittelyssä. Yritys on mekaniikan ja elektroniikan alan iso toimija, jolla on firmoja kuudella paikkakunnalla Suomessa ja Virossa.

“Hakeuduin metallialan koulutukseen, mutta tuo koulutus jäi todella lyhyeksi, kun huomasin syksyllä 2015 Steran rekrykoulutuksen ilmoituksen lehdessä ja päätin hakea. Haku kannatti, sillä siitä seurasi vakituinen työpaikka ja sillä tiellä olen edelleen. Työskentelen Kaavin tehtaalla hitsauskokoonpanossa.”

“Vanhana tangon taitajana voin sanoa, että vaikka tässä työssä on selvät sävelet, niin sopivasti haastetta pitää aina olla. Niin, ja kyllähän nuo työkaverit aina joskus ovat pyytäneet minua laulamaan, mutta olen niihin pyyntöihin tokaissut, että voit sitten itse tulla puolestasi hitsaamaan.”

Erkki Räsänen esiintyi Jorma Uotisen kanssa joulukuussa 2018 Joensuussa. “Klanipäiden joulujuhlat”, Erkki veisteli. Kuva: Facebook.

“Palaan intoa uhkuen”

Räsänen on tehnyt joitakin laulukeikkoja edelleenkin, mutta nyt hän on tekemässä paluuta parrasvaloihin. Kaavilla toimiva Maarianvaaran kesäteatteri toteuttaa tilaustyönä ensi kesänä Mika Waltarin Rakas lurjus -näytelmän.

“Teen paluun näyttämölle, pitkästä aikaa, intoa uhkuen”, Erkki sanoo.

“Kevät tulee olemaan kiireinen harjoituksineen ja yksityistilaisuuksissa tapahtuvine esityksineen. Kesäkuun lopulta elokuulle näytökset ovat sitten kaikelle kansalle. Väliin jää pari kuukautta, jolloin aloitan pistämään toteen pitkäaikaista haavettani Maarianvaara -aiheisesta kirjasta, muisteloiden ja tarinoiden kautta, yhden miehen näkökulmasta käsin. Kyse ei ole kyläkirjasta, sellainen on jo olemassa, nyt on kyseessä henkilökohtainen kuvaus armaasta kotiseudusta keskellä itäistä Suomea.”

Virkavapaalle tehdastöistä

Tangokuningas sanoo, että tämmöiset hommat vaativat aikaa ja jaksamista.

“Olen reilut viisi kuukautta “virkavapaalla” päivätöistäni, josta kiitos ymmärryksestä työnantajalle. Haaveet ja niiden sinnikäs toteuttaminen ovat ohjailleet eloani. Mikäs siinä, elämme vain kerran.”

KATSO tästä Erkin esitys tv:n Tuttu juttu showsta 2000-luvun alkupuolelta:

KATSO tästä Erkin tangotulkinta syyskuulta 2018:

KATSO tästä kun Erkki esittää Jaakko Tepon kappaleen Onni ja Hilma (5.5.2016 Karelia-sali):


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.