Ota yhteyttä

Uutiset

Tangofinalisti Johannes Vatjus kieltäytyi oopperaroolista Italiassa – katso upea aariavideo

Ensimmäistä kertaa tangomarkkinoilla kisaava haapavetinen Johannes Vatjus on saanut klassisen laulajakoulutuksen. Hän on harvinainen dramaattinen tenori, jota on houkuteltu jo Italian oopperalavoille. Lue lisää ja katso aaria- ja tangovideot!

Julkaistu

@

Tangokuninkuudesta Seinäjoella kilpaileva Johannes Vatjus on mielenkiintoinen poikkeus finalistien joukossa, sillä hän on ensimmäistä kertaa mukana tangoilla. Haapavetinen Vatjus, 38, pääsi siis ensiyrittämällä jo sangen pitkälle.

Harva tietää, että Vatjuksella on klassinen laulutausta, ja hän on opiskellut oopperaa. Se tuskin on haitaksi tangokilpailussa.

“Klassinen pohja tuo tulkintavarmuutta. Pidän tangoista. Tangossa on korkeita ja matalia kohtia, mahtavia tarinoita. Voi käyttää omia äänivarojaan juuri omalla tavallaan.”, Vatjus kertoi Radio Pookin haastattelussa.

Laulaminen alkoi kiinnostaa Johannesta teini-iässä.

“Vuonna 1996 äiti antoi 200 markkaa rahaa, että menisin laulukokeisiin… ja koska piti saada mopoon bensaa, menin”, Johannes nauroi radiossa.


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

Harvinainen dramaattinen tenori

Johannes Vatjus on opiskelut oopperaa tiiviimmin vuodesta 2015. Tuolloin hän osallistui kansainvälisen oopperakoulu Belcanto Academun mestarikurssille Pieksämäellä.

Kurssi johti Vatjuksen ja oopperakoulun kapellimestari Massimo Lambertinin ja sopraano Francesca Micarellin tapaamiseen. Osan vuodesta Suomessa asuva italialaispari huomioi Vatjuksen äänialan, dramaattisen tenorin, joka on hyvin harvinainen.

Vatjus aloitti lauluopinnot Haapavedellä musiikkiopistossa kanttori Martti Murtoperän opissa. Opinnot jatkuivat oululaisen tenori-laulunopettajan Esko Jurvelinin mestarikursseilla.

Johannes Vatjus osallistuu ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoille.

“En voi mokata isolla lavalla”

Vatjus kertoo, että viimeisimmät opinnot ja hyvät neuvot hän on saanut sopraano Margareta Haverinen-Brandilta ja oopperalaulaja Jaakko Ryhäseltä.

“Tuntuu uskomattomalta, että nämä ammattilaiset ovat tukeneet ja opastaneet minua eteenpäin”, Vatjus totesi taannoisessa maakuntalehti Kalevan haastattelussa.

Vatjukselle on tarjottu jo varatenorin roolia Italissa Verona-areenalla, mutta suomalainen kieltäytyi kohteliaasti.

“Ajattelin, että lauluopintoni ovat vasta niin alussa, etten voi mennä mokaamaan isoille lavoille”, Vatjus linjasi.

Innokas kalamies

Vatjus työskentelee kotikunnassaan Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla huonekalu- ja hirsikauppiaana.

Suurperheen isä on vapaa-aikanaan innokas metsästä ja kalastaja.

Kaksi kesää sitten Johannes sai saalikseen melkoisen lohen Torniojoen Matkakoskella. Kuva: Facebook.KATSO JA KUUNTELE tästä upea katkelma Johannes Vatjuksen Nessun Dorma -aarian (säveltäjä Giacomo Puccini) tulkinnasta Haapaveden kirkosta 28.6.19. Video on harjoituksista, säestämässä Haapaveden kamariorkesteri Timo Hannulan johtamana:

KUUNTELE ja katso tästä Johannes Vatjuksen Mustanmeren valssi Ruissalon kansanpuiston tanssipaviljongista kesäkuussa 2019:

 

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).