Ota yhteyttä

Uutiset

Iskelmä-Finlandian luoja harmittelee tanssilamaa ja ehdottaa koko iskelmä-sanan korvaamista

Mestarisanoittaja Turkka Mali suree tanssi-iskelmän tilaa. “Kaikki on nykyään iskelmää, koko sana pitäisi korvata”, Mali sanoo. Joel Hallikainen ehdottaa tilalle “elosäveltä”. Mitä mieltä sinä olet?

Julkaistu

@

Mestarisanoittaja ja Iskelmä-Finlandia -palkinnon luoja Turkka Mali suree tanssi-iskelmän tilaa.

“Nykyään kaikille pitää heti löytyä Ferrari ja pari miljoonaa fyrkkaa, ja siksi kesäjuhlillakin kuullaan lähinnä räikettä. Sääli, sillä ilman muuta myös perinteistä iskelmää kaivattaisiin – nimenomaan iso osa suomalaisista kaipaisi sitä”, Mali sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Turkka Malin mukaan tanssimusiikki on vajonnut vaikeuksiin, koska sitä ei enää soiteta säännöllisesti radiossa.

Mainos

“Radioiden soittolistoilla ei ole enää tilaa vanhalle tanssihenkiselle musalle. Tavallaan ymmärrän tämän, koska kuka sitä jaksaa kuunnella tien päällä vaikkapa Täällä pohjantähden alla -biisiä, kun kameratutkat pyörivät koko ajan mielessä”, Mali virnistää IS:ssä.

Virve Rosti voitti Iskelmä-Finlandian

Mali toimii edelleen Iskelmä-Finlandian palkintoraadin puheenjohtajana. Torstaina (8.8.19) palkinto jaettiin 18. kerran, tällä kertaa voiton vei Virve “Vicky” Rosti. Iskelmä-Finlandian arvo on 10 000 euroa, ja se jaettiin Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa Nokialla.

“Lähes kaikki on iskelmää”

Mali on kiinnittänyt huomiota myös musiikillisten lokerointien hälvenemiseen.

“Tällä hetkellä lähes kaikki Suomen radioissa soitettava ja erilaisilla festareilla kuultava musiikki on enemmän tai vähemmän iskelmää, joten siinä mielessä iskelmällä pyyhkii loistavasti. Eikä ilmiön voimaa himmennä sekään, että jopa osan Metallican biiseistä voi jo mieltää iskelmäksi”, sanoittajamestari kuvaa.Turkan mielestä koko iskelmä-sana on aikansa elänyt.

“ Iskelmä on sanana tosi huono, ja siksi se pitäisi ehdottomasti poistaa! Se siis pitäisi ehdottomasti korvata jollain toisella”, Mali ehdottaa Ilta-Sanomissa.

Forssalaisen Turkka Malin, 63, kynästä on lähtöisin noin 2 500 sävellystä ja sanoitusta. Malin sanoittamia tunnettuja ikivihreitä ovat mm. Kirje, Jaksaa vanhakin tanssia, Vain yksi maa, Täällä pohjantähden alla ja La dolce vita.

Joel Hallikainen ehdottaa “elosäveltä”

Joel Hallikaisella on jo valmis ehdotus iskelmä-sanan korvaajaksi.

“Olemme palanneet lähtöruutuun, aikaan jolloin Iskusävelet valloittivat Suomen. Iskevä sävel, Iskusävel – Iskelmä”, Joel kirjoittaa Facebookissa.

“Lauluhan on elämän kuva, kuin elon kuva, elokuva, elon sävel – ELOSÄVEL.”

 


Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!


Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).