Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Joko tanssijalkaa syyhyttää?

Lavat odottavat lähtökuopissa tanssikesän aloitusta

Julkaistu

@

Tanssilavat seuraavat malttamattomina ja herkällä korvalla valtiovallan ohjeistuksia kesälavojen avaamisesta. Koronaviruksen runtelema tanssilavatoiminta on ollut monilla paikkakunnilla pysähdyksissä jo yli vuoden ja monen yhdistyksen ja yrittäjän pinna ja voimavarat on venytetty äärimmilleen.

Hieman valoa on näkyvissä koronarokotusten edetessä ja pientä toivoa lavojen aukeamiselle on olemassa.

 

Helsinki-Pavi on valmiina

Pavi Helsinki Vantaa

– Aloitamme heti, kun sallittu kävijämäärä on sellainen, että lava kannattaa avata, kertoo Helsinki-Pavin toiminnanjohtaja Sari Lehtoranta.

 

– Tanssihalua asiakkaillamme on varmasti, mutta on vaikea sanoa, kuinka paljon koronapelkoa vielä on ilmassa. Kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei tässä tilanteessa voi tehdä, mutta Pavilla kaikki asiat laitetaan niin valmiiksi, että luvan tullessa tanssipaikkamme ovet aukeavat heti, Lehtoranta jatkaa.

 

Eri paikkakunnilla erilaiset määräykset

Neljäätoista eri tanssipaikkaa pyörittävän Gramofonin toimitusjohtaja Toni Nuotio on Sari Lehtorannan kanssa samoilla linjoilla.

– Me avaamme lavat heti kun se on sallittua. Meillä on 14 tanssilavaa ympäri Suomea. Niissä on tietysti kaikissa käytävä tilanne erikseen läpi Avien kanssa, sillä alueilla on niin erilaiset ilmaantuvuudet.

Voimme aivan hyvin aloittaa viime vuoden malliin, puolella kapasiteetilla ja turvallisuudesta huolehtien. Lavat ovat melkein kuin ulkoilmatapahtumia, kun tuuletus on maksimaalista. Eikä meidän tietoomme ole tullut ainuttakaan tartuntaa tanssilavoiltamme viime kesänä. Alueilla jotka ovat paremmin selvinneet, ihmiset odottavat jo malttamattomina että pääsisivät tanssimaan ja liikkumaan, Toni Nuotio kertoo.

 

 

 

Ruusulinna odottaa vakkaritanssijoitaan

Ruusulinna

Ruusulinna määrättiin viranomaisten toimesta suljettavaksi marraskuussa eikä uudesta aloitusajasta ole vielä tietoa.

– Alkusyksyllä 2020 lavoilla oli vielä melko hiljaista, mutta loka-marraskuussa saatiin jo kunnon tansseja aikaiseksi, kertoo yrittäjä Marika Lehtinen Ruusulinnasta.

– Meidän vakkarikävijät tulevat varmasti saman tien tanssimaan, kun saamme luvan avata Ruusulinnan. Tanssiaktiivit ovat yhtä kyllästyneitä odottamaan kuin mekin. Seniorikansalaiset odottavat varmasti vielä rokotesuojaa ja veikkaan, että yli 1000 hengen tapahtumia saa järjestää vasta syksyllä, Marika tuumaa.

 

Yksi vai kaksi bändiä?

– Toistaiseksi tanssitamme yhdellä esiintyjällä tai orkesterilla. Voi olla, että tämä jää pysyväksi käytännöksi. Aika tulee näyttämään, miten väki lavoilla liikkuu. Olemme varanneet ohjelmaa Ruusulinnaan toukokuun lopulle asti ja elokuussa starttaamme syyskauden. Talvikaudella tanssitamme kahdesti viikossa, Ruusulinnan Marika kertoo.

 

 

Kapakanmäki ei ole heittänyt pyyhettä kehään

Kapakanmäki

Kapakanmäki avaa ovensa heti, kun viranomaismääräykset poistuvat. Ison kokomme vuoksi pystymme avaamaan vaikka neljäsosalla sallitusta väkimäärästä, kertoo lavaisäntä Kari Lehtonen Kapakanmäeltä.

 

– Huhtikuun viimeisellä viikolla olisi ollut tarkoitus aloittaa, mutta avajaiset taitavat siirtyä myöhemmäksi. Toivottavasti juhannuksena jo tanssitaan, sillä olemme varanneet juhannukseksi todella kovan ohjelman ja olisi sääli jos juhlat eivät toteutuisi, Lehtonen jatkaa.

 

– Tansseissamme on jatkossakin kaksi esiintyjää, sillä olemme huomanneet, että kaksi esiintyjää tuo aivan erilaisemman tunnelman tanssi-iltaan. Haluamme myös omaltamme auttaa pitkään työttöminä olleita artisteja ja tarjota heille työtilaisuuksia. Nyt jos koskaan tanssijoiden olisi hyvä näyttää, että tanssilavakulttuuria tarvitaan eikä se ole missään mielessä poistumassa kulttuurin kartalta, Kari Lehtonen summaa lopuksi.

 

Täältä maksuton hymykonsultaatio