Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Juuret ovat tärkeät Kyösti Mäkimattilalle

Valasrannassa on Kyöstin musiikillisen heräämiseni syntysijat.

Julkaistu

@

Ensimmäinen muistoni Yläneen Valasrannan tanssilavasta on noin neljänkymmenen vuoden takaa. Kaunis kesäpäivä taittuu iltaan ja autoja ilmestyy solkenaan erikoisen lasilaatikon partaalle, aavana aukeavan Pyhäjärven rantaan.

Ihmiset hehkuvat ja ilma on täynnä tuoksuja aikuisten maailmasta. Salin ikkunat ja ovet ovat auki ja pihaan kantautuu haikeaa, oudosti tenhoavaa rytmimusiikkia. Olen kuusivuotias ja täysin lumoutunut.  -muistelee Kyösti Mäkimattila

 

Niin ne vuodet vierivät. Iän karttuessa juuret ovat itselleni aina vain tärkeämmät. Minulla ne ovat syvällä Varsinais-Suomen metsissä ja pelloilla, soilla ja rantamilla. Ja juuri Valasranta on se tanssilava, jossa on myös musiikillisen heräämiseni syntysijat.

Siksi tartuin tilaisuuteen ja päätin järjestää syyskuiset tanssit, ettei vuosien pitkä ketju vain katkea. Viime vuonna teimme striimikeikan juhannuksena tyhjälle salille, sellainen ei enää käynyt mielen vieressäkään. Elävä musiikki saa nimittäin voimansa yleisöstä ja se energia on täsmälleen sitä samaa tenhovoimaa, jonka jo lapsena tunnistin.

 

Kutsun siis kaikki elävän musiikin, tunnelmallisten iltojen ja kauniiden maisemien ystävät nauttimaan syyskuun suloja Valasrannalle 18.9. klo 19 alkaen.

Varjokuvan lisäksi illassa kuullaan Eija Kantolan ja Omegan ihastuttavaa musisointia! Tervetuloa!