Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Korona iskee nyt tansseihin – kaikki isot tanssi-illat Suomessa perutaan: “Laitamme ovet kiinni”

Isot, yli 500 hengen tilaisuudet on nyt kielletty Suomessa toukokuun loppuun asti. Tämä koskee isosti myös tansseja. Esimerkiksi Ruusulinna aikoo sulkea ovensa.

Julkaistu

@

Koronaviruksen aiheuttama sekasorto maailmassa ja Suomessa iskee nyt myös tanssipaikkoihin. Suomen hallitus otti kantaa torstaina (12.3.20) pitämässään tiedotustilaisuudessa suurten yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Hallituksen linjauksista tiedotti pääministeri Sanna Marin.

Hallituksen suosituksen mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan vahvasti, että muidenkin tilaisuuksien järjestäjät harkitsisivat tilaisuuksien järjestämistä.

Kielto tarkoittaa sitä, että tanssit loppunevat monissa paikoissa toukokuun loppuun asti kokonaan.

Voi vain arvailla, mikä merkitys koronan aiheuttamalla kiellolla on tanssipaikkojen talouteen – ja tulevaisuuteen. Monet paikat pyörivät pienillä katteilla ja talkoovoimilla, johon pienetkin epävarmuudet vaikuttavat suuresti.

Nyt, kun tansseja joudutaan perumaan urakalla, vaikutukset voivat olla kauaskantoiset. Toivoa todella sopii, että korona ei kaada lavoja niin, että talousvaikeudet johtavat lavakuolemiin ja konkursseihin.

→ Katso tästä ajantasainen keikkatilannePäivittyvä lista koronaperuutuksista: Pavi, Tunturihotelli, Tanhuhovi, Runni, Kartano Kievari…

Esimerkiksi Nurmijärvellä sijaitseva Ruusulinna on iso toimija tanssialala. Tanssikeskuksen vetäjä Marika Plaketti kertoo Tanssiin.fi:lle, että he ovat tehneet jo toimenpiteitä koronaviruksen aiheuttamien muutosten vuoksi.

Ruusulinna perui jo kaikki toukokuun keikat

“Jos valtiovalta päättää perua suuret yleisötapahtumat kuten tanssitilaisuudetkin ovat, laitamme ovet tietenkin kiinni”, Marika kertoo.

“Olemme jo nyt peruneet toukokuun ohjelmat pois. Aiemmin oli tarkoitus tanssittaa ainakin toukokuun puoliväliin saakka. Otamme varman päälle! Ruusu-Paviljongin kesätansseista päätämme hieman myöhemmin.”

Ruusulinnan toukokuulta peruttiin neljä tanssi-iltaa ja mm. Kyösti Mäkimattilan, Komioiden, Jyrki Nurmisen ja Antti Ahopellon tähdittämät tanssit.

Myöhemmin torstaina Ruusulinna ilmoitti, että kaikki tanssit on peruttu jo perjantaista 13. maaliskuuta alkaen.

Tanssiin.fi seuraa tilanteen kehittymistä ja uutisoimme, kunhan saamme kattavaa tietoa peruutetuista keikoista ja tanssi-illoista.Seiskan synttäritarjous! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse omasi kuudesta erilaisesta tarjouksesta !
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan