Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Koskettava kooste: näin tutut tanssittajat laulavat itsenäiselle Suomelle

Jussi Lammela, Johannes Vatjus, Tapani Kansa, Janiina Lehtonen… he ja monet muut toivottavat sävelten kera hyvää itsenäisyyspäivää. Kuuntele ja katso!

Julkaistu

@

Itsenäinen Suomi täyttää tänään sunnuntaina (6.12.20) 103 vuotta. Itsenäisyyspäivää vietetään koronakurimuksen varjossa, mutta on yksi asia, jota ei pandemiakaan ei voi viedä: musiikin lohduttavaa vaikutusta.

Monet tunnetut ja tutut tanssimusiikin tähdet ovat julkaisseet itsenäisyyspäivän kunniaksi isänmaallista musikkia. Tanssiin.fi kokosi koskettavimmat tunnelmoinnit sinivalkoiseksi laulukoosteeksi.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

1. Jussi Lammela: Oi kallis Suomenmaa

Finlandersin jättänyt, MeLammelat-orkesterin solisti Jussi Lammela laulaa koruttoman kauniisti Oi kallis Suomenmaa -klassikon.

Kappale on kuoronjohtaja Heikki Klemetin sanoittama ja kansanlaulun sävelmään sovittama isänmaallinen kuorolaulu. Sävyltään harras kappale tuli erityisen tunnetuksi sotavuosina sankarivainajien hautajaisissa. Sävelmä on alkujaan 1700-luvulta oleva kansanlaulu. Se on laulettu myös useiden Suomen presidenttien hautajaisissa

2. Tapani Kansa: Suomi runojen ja laulujen maa

“Hyvää itsenäisyyspäivää”, Tapani Kansa toivottaa ytimekkäästi.

Laulajalegenda haluaa muistaa isänmaataan toissa vuonna julkaistulla kappaleellaan Suomi runojen ja laulujen maa. Kappale on Tapanin kiitetyltä Sielunlaulu-levyltä (2018).

3. Janiina Lehtonen: Täällä Pohjantähden alla

“Kävin Villeä (Mäkimattila) moikkaamassa Yläneellä ja tehtiin pieni musiikillinen tervehdys. Laulun myötä kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja lämmintä joulun odotusta”, Janiina Lehtonen toivottaa.

Janiina on tuttu laulaja mm. Putkiratio-orkesterista.

Hän tulkitsee sielukkaasti Täällä Pohjantähden alla -kappaleen. Klassikkokappale on Petri Laaksosen käsialaa vuodelta 1994.

4. Ville Mäkimattila: Viimeinen kirje

“Näin ollaan taas itsenäisyyspäivän kynnyksellä. Tämän laulun myötä haluan kunnioittaa Heitä jotka eivät palanneet”, Ville Mäkimattila toteaa.

Villen riipaiseva tulkinta on kappaleesta Viimeinen kirje. Tämän Veikko Juntusen sävellyksen ja Kerttu Lampelan sanoituksen lauloi alunperin Reijo Kallio vuonna 1985.

5. Johannes Vatjus: Kotimaa

“Sain olla mukana upean Kotimaa-kappaleen kantaesityksessä. Tämän myötä kaikille oikein hyvää Itsenäisyyspäivän aikaa!” hallitseva tangokuningas Johannes Vatjus toivottaa.

Uuden uutukaisen Kotimaan on säveltänyt Juho Karvosenoja ja sanoittanut Sinikka Svärd. Sovitus on Joonas Vatjuksen.

 


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Suosittu VitaePro-ravintolisä nyt tutustumishintaan – ei sitoutumisaikaa
Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.