Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Kyösti Mäkimattilan neljäs runokirja on pakahduttava: “Kirjoitan pääni tyhjäksi”

Julkaistu

@

Kyösti Mäkimattilan toukokuussa ilmestyvä Valoina toisillemme on tangokuninkaan neljäs runokokoelma. Teoksen luvataan avaavan uusia puolia Kyöstistä ja tästä maailmanajasta.

Kyöstin runokieltä luonnehditaan vivahteikkaaksi, ja sen sanotaan tuovan klassista kauneutta Suomen runokentälle: se rakastaa, kärsii ja unhoittaa.

“Toisinaan hän lähestyy lukijaa nykyrunouden keinoin: ajatuksen kulut ovat lakonisia, eri suuntaan aukeavia. Runot pakahduttavat. Millaista on elämänsä alussa olevalla? Mitä on elämä, kun päivä kaartuu loppuaan kohti? Mitä aikaa elän minä juuri nyt?” kirjan sisältöä kuvataan.

Kyösti Mäkimattilan Valoina toisillemme -runokirja ilmestyy toukokuun alussa. Kansi on tehty kollaasitekniikalla, ja sen on luonut murretaiteilija Heli Laaksonen.

“Seuraan sivullisena arkea”

Yläneläislähtöisenä Kyöstille on tuttua myös lounaismurre. Sillä hän sanoittaa lystikkyyksiä saatille pääsystä ja parisuhteen purskahduksista.

Valoina toisillemme sisältää 60 runoa. Sen paino- ja taittopaikkana on porilainen Brand ID.  Runokirjan auringonkeltainen kansi on toteutettu kollaasitekniikalla: kuutamon valossa hohtavat linnut, yhdettätoista hetkeä näyttävä parkkikiekko ja Kyöstin isoisän kynäkotelo kertovat tarinaansa.

Kannentekijänä ja kirjahankkeen päällekatsojana on toiminut kirjailija Heli Laaksonen.

”Minulta silloin tällöin kysytään, miten nollaan itseni keikkaelämän tiimellyksessä. Vastaukseni: ”Kirjoitan. Kirjoitan pään tyhjäksi.” Kaiken koetun siirtäminen paperille on vähän kuin arkistoisi niitä tulevaa käyttöä varten”, Kyösti sanoo.

“Monista matkoista tutuin taitaa nykyään olla matka yleisön kohinasta hotellihuoneen hiljaisuuteen – kirjoittamaan. Päivisin havahdun usein seuraavani kuin sivullisena ihmiselon pieniä arkipäiväisyyksiä.”

“Antoisa vuosi”

Kyöstin mukaan kulunut vuosi on ollut antoisa.

“Olen kiitollinen sanamaija Helin tarmokkaasta tavasta ohjata kirjoittajanraakiletta oikeaan suuntaan. Lukijoilleni haluan lähettää valoisia ajatuksia.”

“Tämän ajan henki vetää sinua kauemmas kaikesta kauniista,
pysähtyneistä, valoisista hetkistä kastanjapuun katveessa.

Koetan nähdä miten voit, sillä sinun valossasi
on minun kevääni, ehtymätön uskoni, voimani.” -kirjasta Valoina toisillemme

Kyösti Mäkimattilan teokset ovat vuosikymmenemme luetuimpia runokirjoja. Hän myös sanoittaa osan esittämistään lauluista. Tunnetuimpana näistä on rakastettu Suuntatähti.

Valoina toisillmme -kirjan voi ennakkotilata tästä (23.4. mennessä tehtyihin tilauksiin Kyöstin nimikirjoitus kaupan päälle!).

Katso Kyösti Mäkimattilan & Varjokuvan keikat tästä.

 


Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!

Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.

 

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *