Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Matti Ruohonen juhlii 70-vuotispäiväänsä levyhommissa studiossa – perhejuhlat talvella

Onnea! Matti Ruohonen täyttää tänään torstaina (8.8.2019) pyöreät 70 vuotta. Juhlapäiväänsä Matti viettää “miksaamalla uutta, lokakuussa ilmestyvää Matti ja Teppo -levyä studiossa”.

Julkaistu

@

Matti Ruohonen täyttää tänään torstaina (8.8.2019) pyöreät 70 vuotta. Legendaarisen turkulaisen duon Matin ja Tepon nuorempi veli on täynnä luomisen iloa.

Matti sanoo, että hän saa voimia uusien kappaleiden ideoimisesta ja tekemisestä.

Niinpä ei olekaan ihme, että syntymäpäivänsä Matti aikoo viettää työn touhussa: miksaamalla studiossa uutta levyä. Matin ja Tepon albumi ilmestyy lokakuussa, sopivasti 50-vuotisjuhlakiertueen alla.

“Yksi parhaista albumeista on tulossa”, laulaja lupaa.

Edellinen levy, Yksinoikeudella,  ilmestyi viitisen vuotta sitten 2014.

→ Lue myös70 vuotta pian täyttävä Matti Ruohonen säveltää uutta levyä ja tuntee olonsa “nelikymppiseksi”

Matti on tunnetusti säveltänyt suuren osan ikivihreistä Matti ja Teppo -klassikoista, kuten  Kissankultaa, Mä joka päivä töitä teen, Ensimmäinen, Kaiken takana on nainen ja Näitä polkuja tallaan.

Uudella levyllä luotetaan vanhoihin, tuttuihin tekijöihin: tekstejä on sorvannut luottosanoittaja VeePee Lehto ja tuottajana on Veikko Samuli.

Matin ja Tepon ensimmäinen hitti Kissankultaa nousi jättimenestykseen vuonna 1970. Duo perustettiin vuotta aiemmin 1969, jolloin ilmestyi heidän ensimmäinen sinkkunsa Jos olet onnellinen. Tänä vuonna siis veljekset juhlivat 50-vuotista uraansa ja Matti 70-vuotispäiviään!

Perhejuhlat vasta talvella

Studiotyöskentely juhlapäivänä ei laulajatähteä haittaa.

“Se on minulle paras lahja. Sovitukset ja laulut ovat onnistuneet hyvin, nyt enää miksataan. Viimeistely on hienoa. Mielelläni juhlistan synttäreitäni sitä tekemällä”, Matti kertoi Ilta-Sanomissa.

“Läheisten kesken juhlimme syntymäpäivää talvella, kun syksyn kiertue on ohi.”

Matilla ja hänen Anne-vaimollaan on kaksi lasta, tytär ja poika. Lapsenlapsia on siunaantunut neljä. Naimisissa Matti ja Anne ovat olleet 46 vuotta.

Matin isoveli Teppo täytti 70 vuotta viime vuonna, 1. maaliskuuta 2018.

Katso Matin ja Tepon keikat tästä.

KUUNTELE Matin ja Tepon Minä rakastan sua (säv. Matti Ruohonen, san. VeePee Lehto):Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).