Pekkaniskan Poikien Matti tyrmää Veikkaukselle puheet tanssilavojen kuolemasta

Pekkaniskan Poikien Matti tyrmää Veikkaukselle puheet tanssilavojen kuolemasta

Pekkaniskan Poikien Matti tyrmää Veikkaukselle puheet tanssilavojen kuolemasta

Pekkaniskan Pojat -suosikkiorkesterista on julkaistu näyttävä reportaasi tuoreessa Veikkauksen X-asiakaslehdessä. Lehti on seurannut PNP:n poikia 1 500 kilometrin verran keikkamatkoilla halki Suomen, ja komeasti tehty juttu on otsikoitu: Tähän eivät listapopparit pysty – nämä herrat vetävät tuhatpäisiä yleisöjä keskelle korpea.

Matti Niska. Kuva: pekkaniskanpojat.fi.

Jutussa PNP:n Matti Niska (eli Matti Venetvaara) tyrmää puheet tanssikulttuurin kuolemasta. Hän sanoo, ettei se ihan pidä paikkansa.

“Tanssiravintolat ovat ehkä kuolemassa, tällaisia Keurusselän kaltaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Mutta tanssilavoja on kyllä, ja niissä kyllä käydään. Suuria Naapurinvaaran tyyppisiä viihdekeskuksia on tullut vähän lisääkin”, Matti pohtii.

“Renkailla liikkuva kansanjuhla”

Veikkauksen lehtijutussa kuvaillaan, kuinka Keurusselän “parketilla pyörii Topi Sorsakosken näköisiä miehiä: harmahtavia ponnareita, tummalinssisiä silmälaseja, koristeellisia kauluspaitoja. Ja naisia nostalgisissa kukkahameissa, pallomekoissa ja hiuslaitteissa. Vedetään vuorotellen valssia, tangoa, lindy hopia, humppaa, foksia. Salin lämpötila nousee hetkessä melkein hiostavan puolelle”.

Pekkaniskan Pojat soittaa neljä täyttä settiä tanssimusiikkia. Se tuntuu kovalta määrältä, etenkin kun ajattelee, että sama pitää tehdä vielä useina peräkkäisinä päivinä ja pitkälle toistasataa kertaa vuodessa. Ehkä siksi tauot istutaan hissukseen takahuoneessa, syödään voileipiä ja juodaan soodaa.

Jutun mukaan Pekkaniskan Poikien suosiosta paljastuu ilta toisensa jälkeen yhä hämmentävämpiä piirteitä. Jutussa ihmetellään, kuinka “ihmisiä saapuu keikoille satojenkin kilometrien päästä, ja moni kiertää keikalta toiselle pitkin viikkoa”.

Bändi näyttää johtavan suurta tanssivaa heimoa, renkailla liikkuvaa kansanjuhlaa.

Seitsemän sängyn keikkabussi

Veikkauksen X-asiakaslehdessä kerrotaan myös PNP:n keikkabussista, Scania Irizarista. Sisätilat on rakennettu orkesterille

PNP:n Scania-keikkabussi.

varta vasten: seitsemän sänkyä, hyvä ilmastointi ja lämmitys. Vakionopeudensäädin ja kyljissä PNP-teippaukset.

Pekkaniskan Pojat jaksaa keikkailla.

Kesällä bussissa on viileä nukkua. Talvella pöydän ääressä tarkenee pelata korttia vaikka alushousuissa. Kahdeksan vuoden ajon jälkeen bussin mittari näyttää 630 tuhatta kilometriä. Automatkat käytetään hyödyksi: levätään, tehdään paperihommia, suunnitellaan keikkasettejä. Soitellaan läheisille ja seurataan ulkomaailmaa, ettei tule vieraannuttua liikaa.

“Kännistä heti potkut”

PNP:n Matti korostaa, että boheemielämä on iskelmäkuvioista kaukana.

”Ei me mitään Vartiotorni-lehtiä jaella, mutta ei kyllä harrasteta juomistakaan kuin korkeintaan yksi olut aina välillä keikan jälkeen. Jos joku meistä tulisi kännissä keikalle, se olisi potkut heti. Tässä bussissa ei ole ollut jatkojakaan moneen vuoteen”, Matti sanoo Veikkauksen jutussa.

Lavatanssi on vahvasti maakunnallinen ilmiö, joka ei ole suostunut elämään suurten kaupunkien ehdoilla. Pekkaniskan Poikien mukana sen näkee kirkkaasti. Hämeestä Pohjois-Pohjanmaalle saakka tanssit keräävät elämää pienille paikkakunnille.

Lue koko juttu tästä.

Tänä viikonloppuna (16.-17.11.18) Pekkaniskan Pojat esiintyvät Keuruulla hotelli Keurusselässä omassa, loppuunmyydyssä pikkujoulutapahtumassaan. Katso PNP:n kaikki keikat tästä.

 

 


Vuoden D-vitamiinit hintaan 3,30€ kuukaudessa (yht. 39,90€). Tilaa Suomen suosituin vitamiini kotiin!
Tykkää ja jaa:
Lisää uutisia

Syöpään 36-vuotiaana kuollut hiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen oli harmonikkamestari – katso videot

Kommentit pois päältä artikkelissa Syöpään 36-vuotiaana kuollut hiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen oli harmonikkamestari – katso videot

Pirita Niemenmaa jätti työt ABC:lla – tangokuningatar on sinkku koirahullu

Kommentit pois päältä artikkelissa Pirita Niemenmaa jätti työt ABC:lla – tangokuningatar on sinkku koirahullu

Kari Tapio -kiertue yhdistää musiikin ja elokuvan – katso uusi Olen suomalainen -video

Kommentit pois päältä artikkelissa Kari Tapio -kiertue yhdistää musiikin ja elokuvan – katso uusi Olen suomalainen -video

Pasi Kivimäki: “Meinasin purskahtaa lavalla nauruun” – lue superfinalistien fiilikset

Kommentit pois päältä artikkelissa Pasi Kivimäki: “Meinasin purskahtaa lavalla nauruun” – lue superfinalistien fiilikset

Tangofinalistit selvillä: Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus nousivat ennakkosuosikeiksi

Kommentit pois päältä artikkelissa Tangofinalistit selvillä: Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus nousivat ennakkosuosikeiksi

kommentoi

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook6k
Facebook
Instagram1k
YOUTUBE199
YOUTUBE