Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Rainer Bollström on itseoppinut tanssitähti: “Olen tehnyt kauhean työn esille pääsyssä”

Rainer Bollström viettää ensi vuonna juhlavuotta, kun uran aloituksesta tulee 30 vuotta. “Leivän syrjässä on kaikesta huolimatta pysytty”, hän kertoo Tanssiin.fi:n haastattelussa. Lue Rainerin tarina!

Julkaistu

@

Rainer Bollström, 56, viettää ensi vuonna juhlavuottaan, kun uran aloituksesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Nykyisin Jyväskylän liepeillä Saviolla asuva Bollström kertoo Tanssiin.fi:n haastattelussa, että tanssittajan ura ei ole ollut helppo tai itsestäänselvyys.

“Olen tehnyt kauhean työn esille pääsyssä”, Rainer sanoo.

“Olen itse raivannut tieni, soitellut lavoille ja luonut suhteita eri suuntiin. Työ on ollut raskasta ja välillä turhauttavaakin, mutta tuottanut myös tulosta. Periksi en ole antanut!”

Rainer sanoo, että hän keikkailee nykyisellään muutaman esiintymisen kuukausitahtia. Tahti oli toinen silloin, kun Bollström aloitti laulamisen.

“1990-luvulla tanssipaikkoja piisasi, keikkoja samaten. Minun urani alkoi kohtalon oikusta vuodenvaihteessa 1990-91 Mäntymotellissa.”

“Olavi Virta kävi kylässä”

Rainer Bollström muistelee, että musiikki oli aina läsnä hänen lapsuudenkodissaan. Rainerin isä oli muusikko ja kotona Anttolassa kävi tuttuja tähtiä.

“Muistan, kun Olavi Virta istui meidän tuvassamme. Silloin olin niin pieni, etten osannut sitä arvostaa.”

Kun perhe muutti Mikkeliin, Rainer tutustui uusiin kavereihin ja soitteli Se jokin sinussa on -tyyppistä musiikkia. Rainer myös kierteli tanssilavoja ja opetteli samalla tanssimaan.

“Pyysin luvan laulaa tangoa Paula Koivuniemen keikalla”

Laulaminen kiehtoi.

“Kun Esko Rahkonen tai Koivuniemen Paula olivat keikalla, rohkaistuin kysymään, saisinko laulaa väliajalla pari tangoa. Ja sainkin luvan. Se antoi intoa lisää.”

Rainer Bollström kertoo raivanneensa itse tien tanssitähdeksi.

“Raikut lavalla -duo hajoaa”

Uutenavuotena 1991 Rainer oli juhlistamassa vuoden vaihtumista Mäntyharjun legendaarisessa Mäntymotellissa.

“Olin siellä emäntäni kanssa. Vanha tuttavani Janne Ikonen keikkaili Löytöpojat-orkesterinsa kanssa motellissa ja tuli pyytämään minulta apua, kun vakituinen solisti ei ollut päässyt paikalle. Heillä oli kahden viikon sopimus Mäntymotellissa”, Rainer muistelee hymyillen.

“Laulettuani ensimmäisen setin paikan omistaja tuli sanomaan, että ‘pojat, sopimusta jatketaan, jos tämä Raikku pysyy solistina’. Siitä se lähti, ja keikkailin Löytöpojissa vuoteen 1995 asti.”

Vuonna 1994 Rainer tapasi tunnetun tuottajan Esko Koivumiehen, joka tykästyi Bollströmiin. Miehet tekivät viiden levyn sopimuksen. Ensimmäiset sinkut Kun kohdattiin ja Hyvää iltaa kuu soivat hyvin radioissa.

“Se oli sellaista tasaisen varmaa menestystä. Niihin aikoihin kaimani Rainer Friman oli kuitenkin selkeä ykkönen, ja tavallaan jäin hänen varjoonsa.”

Nyt ympyrä on sulkeutunut, sillä parin vuoden ajan Bollström ja Friman ovat kiertäneet keikoilla yhdessä Raikut lavalla -nimellä. Suosiota on tullut, mutta marraskuussa duo hajoaa, kun Friman päättää pitkän uransa.

Viimeinen keikka on 31. marraskuuta Merikievarissa.

→ Lue myösSairaudet veivät äänen – Rainer Friman Avussa: “Lopetan urani marraskuussa”

“Poikani teki historiaa ja voitti ravikuninkuuden”

Nykyisin Rainer keikkailee Graniitti-orkesterinsa kanssa. Keikkailun ohella Bollström on ollut intohimoinen hevosmies. Omia hevosia on nyt yksi, mutta siitä “tuleekin erityisen hyvä juoksija”.

“Ravitansseja tykkään järjestää myös.”

Rainerin poika Henri Bollström, 35, on menestyksekäs raviohjastaja. Isä on erityisen ylpeä ja iloinen siitä, että Henri voitti ensimmäisenä romanina viime kesänä ravikuninkuuden Lahdessa pidetyissä Kuninkuusraveissa.

Rainerin Janita-tytär työskentelee parturi-kampaajana Jyväskylässä.

“Olen tyytyväinen elämääni, kaikesta huolimatta. Leivän syrjässä on pysytty, vaikka olenkin tällainen itseoppinut tanssitähti. En kadu tai harmittele menneitä”, Rainer miettii.

“Kurkunpäätulehdus pilasi Tangomarkkinani”

“Muistan, kuinka 90-luvun alussa osallistuin Seinäjoen Tangomarkkinoille. Minulla kävi huono tuuri, sillä sairastuin kurkunpäätulehdukseen karsintojen aikaan ja jouduin jättämään leikin kesken. Minua pyydettiin mukaan seuraavana vuonna, mutta silloin tein jo niin paljon keikkaa, että päätin keskittyä niihin.”

30-vuotisjuhlalevy tulossa

Rainer sanoo, että hän pärjännyt omillaan, vaikka ei olekaan mitään kisoja voittanut tai ole edes ohjelmatoimiston listoilla.

“Ohjelmatoimistoa olen etsinyt koko ikäni, vaan ei ole sopivaa löytynyt. Välillä tämä on yksinäistä hommaa. On hienoa, että edes AlfaTV nykyään huomioi tanssi- ja iskelmämusiikin. Olisi mukavaa, että siellä ääneen pääsisivät myös minun kaltaiseni lavojen hiljaiset puurtajat.”

30-vuotista uraansa Rainer Bollström aikoo juhlistaa 2020 juhlalevyllä. Levyltä on julkaistu jo yksi sinkku, Surullisen hahmon ritari ja toinen kappale, Arrivederci Signorina, on tulossa.

“Yhdeksän laulua on jo tehty, viisi vielä puuttuu. Kyllä siitä hyvä tulee.”

Katso Rainer Bollströmin & Graniitin keikat tästä.


Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia löytöjä. Klikkaa heti tästä!
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.