Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Sinkun julkaissut Jarno Itkonen keikkailee palvelutaloissa: “Vien musiikin ilosanomaa yksinäisille vanhuksille”

Menevän Jossain hän odottaa -sinkun julkaissut tangoprinssi sanoo, ettei anna koronan lannistaa. Lue Jarnon haastattelu ja kuuntele uutuus!

Julkaistu

@

Tangoprinssi Jarno Itkonen ei anna koronan lannistaa, vaan julkaisi juuri uutta musiikkia, järjestää vanhuksille hyväntekeväisyysulkoilmakonsertteja sekä viihdyttää olohuonetansseilla tanssikansaa netissä.

Vaikka koronaepidemia on vaikuttanut radikaalisti Jarnonkin keikkatilanteeseen ja tanssit on kesältä melko lailla peruttu, niin Itkonen ei aio lannistua tästä, vaan tuumaa että ”nyt täytyy keksiä vaan uusia keinoja kuinka tarjota musiikkia ihmisille, pysyä ihmisten mielessä ja taata itselleen elantonsa”.

Jarno julkaisikin juuri uutta ja raikasta, omien sanojensa mukaan “juuri tähän kesään sopivaa musiikkia”.

Jossain hän odottaa -kappale kunnioittaa rytmiikaltaan perinteistä tanssi-iskelmää, mutta tuore soundimaailma tuo siihen säväyksen iskelmä-popin tuntua. Kappaleessa yhdistyy uusi ja vanha, ilo ja suru. Melankolinen melodia sopii suomalaiselle kuulijalle ja sen lohdullinen tarina tuo iloa myös harmauden keskelle, unohtamatta kappaleen tanssittavuutta. Sen on säveltänyt ja sanoittanut Keijo Laitinen ja sovituksesta vastaa Janne Hyöty.

→ Lue myösTangoprinssi Jarno Itkonen uutuussinkustaan: “Haluan laulaa tanssikansan sydämeen”

“Näen onnellisia ihmisiä kuuntelemassa”

Jarnon katse suuntaa seuraavaksi hyväntekeväisyysulkoilmakonserttien järjestämiseen palvelutaloissa.

”Haluan viedä musiikin ilosanomaa yksinäisille vanhuksille, jotka rajoitusten vuoksi ovat jääneet eroon sukulaisistaan ja ystävistään”, Jarno sanoo Tanssiin.fi:lle.

Itkosen mukaaan sovittuna on jo toistakymmentä konserttia hänen kotikaupungissaan Kuopiossa ja lähimaakunnissa.

“Kunhan vaan saadaan aikataulut passaamaan”, hän naurahtaa.

“Konserteilla saan viedä musiikin ilosanomaa vanhuksille ja hyvää mieltä itselleni, kun näen iloisia ja onnellisia ihmisiä kuuntelemassa, ei sen suurempaa korvausta voisi saadakaan.”

Palvelutalot ja toimintakeskukset odottavat tätä jo suurella innolla ja niin odottaa Jarnokin.

Jarno Itkonen

Jarno Itkonen on tangoprinssi 2006. Viime kesänä 2019 hän eteni viiden parhaan joukkoon ja Finaalin karsintaan asti Tangomarkkinoilla.

“Arvostan ihmisten tukea”

Kuten tunnettua, tällä hetkellä kesä on tanssien osalta melkoisen synkkä ja tanssit on peruttu kesältä ainakin suurimmilta osin. Siksi on jouduttu myös kehittelemään uusia ideoita ja ratkaisuja, kuinka jatkaa tanssitoimintaa, tarjota ihmisille musiikkia ja totta kai esiintyjille töitä. Moni esiintyjä järjestääkin mm. Facebookissa niin kutsuttuja ”livetansseja” tai sitten piristää musiikillaan videoiden muodossa. Päivän sana onkin livestream ja kaikki etänä.

Raumalla sijaitseva Kulttuurikuppila Brummi mahdollistaa nyt kesän ajaksi ihmisille pääsyn olohuonetansseihin pientä pääsymaksua vastaan.

Keikka Brummissa Rosetten kanssa

”Siellä me vedetään keikka, ihan kuin mikä tahansa keikka konsanaan ja se tulee suorana ihmisten olohuoneisiin ja kotisohvien äärelle.”

Jarno esiintyy Brummissa 1.7. Rosette-orkesterin kanssa ja liput ovat jo myynnissä. Näinä aikoina kuulemma moni ostaakin lipun tai vaikkapa esiintyjän fanituotteita, vain halutakseen tukea esiintyjän uraa ja taloudellista ahdinkoa.

”Meidän tehtävämme on kuitenkin tuottaa iloa ja hyvää meininkiä tähän maahan, niin arvostan suuresti ihmisiä, jotka haluavat tukea ja auttaa nyt hädän keskellä, jotta saamme tehdä näin vielä tulevaisuudessakin.”

“Nyt on enemmän aikaa pihatöille” –Jarno Itkonen naurahtaa

Jarno kertoo odottavansa jo kovasti keikoille ja lavoille pääsyä, siinä missä moni muukin artisti ja orkesteri, mutta kuten aina kolikolla on kääntöpuolensa.

”Korona-aika on mahdollistanut sen, että on enemmän aikaa ideoida uusia asioita, keskittyä tulevaisuuteen ja kaiken kukkuraksi on enemmän aikaa itselle ja vaikkapa pihatöille ja totta kai kesästä nauttimiselle.”


Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.