Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangofinalistit selvillä: Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus nousivat ennakkosuosikeiksi

Finaaliin lauloivat Pirita Niemenmaa, Silla Pöyry, Mervi Kovero, Pasi Kivimäki, Johannes Vatjus ja Juha Pirinen. Ennakkosuosikeiksi tuntuvat nousseen etenkin Pirita ja Johannes.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun Finaalin karsinta käytiin tänään torstaina (11.7.19) jännittävissä tunnelmissa.

Seinäjoella tehtiin historiaa, sillä ensimmäistä kertaa 35-vuotisen tangohistorian aikana yleisö paikan päällä Seinäjoen Kisa-Areenalla sai valita, ketkä kolme naista ja kolme miestä jatkavat lauantain finaaliin. Päätösvalta oli siis kansalla eikä tuomareilla.

“Kaikki naiset loistivat”

Ennen kuin saliyleisö äänesti, tuomaristo sai kertoa omat mielipiteensä. Osa puhui ympäripyöreitä, osa uskaltautui nimeämään suosikkejaankin.

“Kaikki naiset loistivat, jes ja vau! He puhkesivat kukkaan joka ainoa nyt”, tuomariston jäsen Kike Elomaa kehui naisten suorituksia.

“Persoonallinen, tunnistettava ääni on mielestäni artistin tärkein ominaisuus. Sitä kuulin tänään Piritalta. Ja alusta asti minua on liikuttanut Silla“, tuomari Tarja Närhi nosti esiin suosikkikaksikkonsa.

Tangokuningattaren titteliä pääsevät jahtaamaan Pirita Niemenmaa Seinäjoelta, Silla Pöyry Lappeenrannasta ja Mervi Kovero Porvoosta.

Naisista etenkin seinäjokinen tumma kaunotar, vahvasti ja puhtaasti laulava Pirita Niemenmaa on nousemassa jonkinasteiseksi ennakkosuosikiksi.

Kisasta putosivat siis Pirjo Aittomäki Helsingistä, Ailamari Vehviläinen Jyväskylästä ja Rosa Salmi-Narmala Raisiosta.

Mainos

“Sikahyviä kuningaskollegoita”

Tuomaristo ruoti myös miesten suorituksia karsinnassa.

Juha Pirisen kehityskaari on ollut vahvin”, Kike Elomaa totesi.

“Sikahyviä kuningaskollegoita tulossa”, Jari Sillanpää nauratti.

“Juha ja Johannes”, Tarja Närhi nosti esiin.

“Kisan alussa naisten taso on selvästi parempi kuin miesten. Mutta täällä se taso tasoittuu, ja miehet ovat olleet tänään liekeissä”, Martti Haapamäki ylisti.

Tangokuninkuudesta kisaavat lauantain finaalissa Pasi Kivimäki Nokialta, Johannes Vatjus Haapavedeltä ja Juha Pirinen Nummelasta.

Johannes Vatjus on ehkä miehistä aavistuksenomainen ennakkosuosikki.

Kisasta putosivat siis Jarno Itkonen Kuopiosta  ja  Mika Mäkkeli Nurmeksesta.

Miehiä Finaalin karsinnassa oli vain viisi, kun korealaissyntyinen oopperalaulaja Dong-Hoon Han yllättäen luopui paikastaan kesäkuussa ja ilmoitti, ettei ole “vielä valmis koitokseen”.

Tästä yhdentoista laulajan joukosta on jäljellä enää kuusi parasta. Kuninkaallinen finaali on lauantaina.

“Tangoydin oli paikalla Areenassa”

Tämän vuotinen äänestysratkaisu on herättänyt jonkin verran keskustelua.

”Olemme halunneet antaa Areenan yleisölle jotain ekstraa. On eri asia katsoa tapahtumaa paikan päällä kuin televisiosta. Tangoyleisön ydinporukka on paikalla Areenalla ja heidän asiantuntemuksensa riittää”, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki perusteli.

“Tämä auttaa tuomaristoa prosessoimaan lauantaita varten, kun haemme yhteistä näkemystä.”

Tangomarkkinoiden Kuninkaallinen finaali on lauantaina 13.7. klo 19. AlfaTV ja Järviradio lähettävät finaalin suorana lähetyksinä.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!