Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Tangokuningas Jarno Kokon uusi single on Olavi Virran levytys vuodelta 1949

Jarno Kokko kertoo olevansa suuri Charler Chaplin fani

Julkaistu

@

“Iloinen nokipoika” / Jarno Kokko

Säv. & san. Erkki Rahkola
Sov. Jani Jokinen

 

“Ilo, huumori ja nauru näytteli pääosaa suunnitelmissa”

Jarno Kokko on pitänyt pientä muistikirjaa yllä jo pidemmän aikaa ja sieltä löytyikin tietynlainen “punainen lanka” uusia, tulevia studioäänityksiä suunnitellessa. Maailmanlaajuinen epidemia kun oli tyhjentänyt myös oululaislähtöisen tangokuninkaan keikkakalenterin, tilalle tuli ajatukset ja suunnitelmat studiolauluja varten. Laulujen pääosassa näyttelisi ilo, huumori ja nauru, kuten myös alakulo, traagisuus ja lohtu.
– “Vaikka korona-aika on vienyt työt, on vuosi siltikin ollut minulle hyvä. Useamman vuoden uniongelmat tuntuivat kehossa ja mielessä, ja tämä pakkolevon kaltainen aika on antanut mahdollisuuden resetoida koko miehenalku”, Jarno kertoo.

“Pihakonserteissa soi suomalainen musiikki vuosien varrelta”

Jarno Kokko on tehnyt koronavuoden aikana palvelutalo- ja hoivakotikeikkoja pihakonserttien merkeissä yhdessä laulaja Mia Heikkisen ja haitaristi Sini Strömin kanssa. Nämä konsertit oli mahdollista toteuttaa Espoon ja Helsingin kaupunkien kanssa yhteistyössä ja mm. Alli Paasikiven säätiön sekä myönnettyjen apurahojen turvin.
– “Oli ilo nähdä hymyileviä kasvoja ikkunoissa, parvekkeilla ja turvallisen etäisyyden päässä pihoilla. Joulunaikaan toteutimme joulutervehdyksiä myös samalla kokoonpanolla”, Jarno iloitsee.

Kuva: Jarno Kokko

“Olen aina ollut suuri Charles Chaplin- fani”

Uuden singlen julkaisu pohjautuu Jarnon tekemiin muistiinpanoihin ja ihailu Charlie Chaplinia kohtaan. Tapa, millä Chaplin käsittelee elokuvissaan asioita on itselleni läheinen.
– “Löydän Iloisesta nokipojasta paljon samankaltaisuutta kuin Chaplinin elokuvasävelmästä “Smile”; vaikka elämä välillä meitä koetteleekin, koetetaan jaksaa hymyillä. Tekstin lisäksi minua innosti myös reipas ja leikkisä sävellys- tosikkous ja itsensä liian vakavasti ottaminen ei nyt tullut kysymykseenkään”, Jarno valaisee.

“Mielessä itää ajatus oman kahvilan perustamisesta”

Jarno Kokko täyttää tänä vuonna 40- vuotta ja tangokuninkuudesta tulee täyteen kolme vuotta. Opinnot musiikin parissa Sibelius-akatemiassa ja Oulun konservatoriossa takaa sen, että laulujen tekeminen on mahdollista musiikin ammattilaiselle.

– “Kyllä minua on alkanut jälleen kiinnostaa oman musiikin ja tekstien kirjoittaminen enenevissä määrin, vaikka aina olenkin tehnyt musaa”, Jarno

Jarno kertoo innostuneensa leipomisesta enemmänkin ja haavekin on valmiina:
– “Olen leiponut myös paljon vuoden aikana ja mielessä itääkin ajatus oman kahvilan perustamisesta”, tangokuningas haaveilee.

Kuva: Jarno Kokko

 

Kuuntele Jarno Kokon “Iloinen nokipoika”:

YouTube:

 

LUE MYÖS → Jarno Kokko hyvästeli orkesterinsa iloisissa merkeissä. Katso kuva