Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangotuomari: ”Benjaminin valinnasta oli pitkä vääntö” – katso videolta Jari Sillanpään sipsupiruetti

Tangotuomari Katja Kätkä avaa tuomariston kohuratkaisua pudottaa ennakkosuosikki Benjamin Enroth. Katja myöntää että valinta oli todella vaikea. ”Tuomaristo ei ollut ihan yksimielinen”, Katja sanoo. Lue lisää ja katso erikoisvideolta tuomariston tunnelmat sekä Jari Sillanpään huikea piruetti!

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangotuomaristo joutui eilisen Finaalin karsinnan jälkeen kansan hampaisiin, kun tuomaristo karsi jatkosta Benjamin Ehnrothin.

Tuomaristo ei ole avannut perustelujaan tarkemmin eikä ilmeisesti niin aio tehdäkään, mutta tuomariston jäsen, CatCat-duosta tuttu laulaja ja laulupedagogi Katja Kätkä kertoo Tanssiin.fi:lle, että valinta oli todella vaikea.

”Täytyy sanoa sen verran, ettei tuomaristo ollut ihan yksimielinen, varsinkaan miesten valinnoissa. Siitä käytiin aika pitkäänkin vääntöä…” Katja Kätkä sanoo ja myöntää viittaavansa juurikin Benjamin Ehnrothin kohtaloon. (Lue Benjaminin ensireaktio putoamiseensa tästä.)

”Mutta kun meitä tuomareita on viisi, täytyy tehdä kompromisseja.”

Katja lisää tienneensä, että ”Benjaminin pudotuksesta tulee sanomista”.

”Sanoinkin siitä monta kertaa ennen kuin päätös tehtiin.”

Virallinen tangotuomaristo 2019: Katja Kätkä, Martti Haapamäki, Tarja Närhi, Jari Sillanpää ja Kike Elomaa.



”Tuleepa tiukka kisa”

Tuomaristo kertoo tunnelmistaan Tanssiin.fi:n videolla (katso se alta). Video on kuvattu heti Keravalla lauantaina 8.6.19 pidetyn Finaalin karsinnan jälkeen eivätkä tuomarit ota kantaa valintoihinsa. Sen sijaan he puhuvat tasaväkisestä kamppailusta.

”Seinäjoelle mennään sillä mielellä, että tuleepa tiukka kisa, sekä miehissä että naisissa”, Radio Suomesta tuttu toimittaja Tarja Närhi uskoo.

”Tuomarina on aika mahtavaa, että torstai-illan Finaalin karsinnassa Seinäjoella yleisö päättää järjestyksen. Iso kivi pois meidän sydämeltä.”

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa on samoilla linjoilla:

”On niin jännittävää.. Niin pienet erot näillä ehdokkailla. Kannustusjoukkoja tarvitaan Seinäjoelle!”

”Esiintymispuolessa paljon kehittämistä kaikilla”

Tuomariston puheenjohtaja, Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki sanoo odottavansa ”niitä ilmiöitä, mitä tässä välillä tapahtuu”.

”Kilpailijat kehittävät itseään nyt kuukauden ajan. Odotan, kuinka alkaa nousta niitä oikeita esiintyjiä, jotka rakastavat ja nauttivat olla lavalla. Aika hyviä laulajia ovat kaikki jo tässä vaiheessa, mutta esiintymispuolessa on paljon kehittämisen varaa. Ei ole ollenkaan etukäteen selvää, kuka sen nousun tekee.”

Jarin piruetti: ”…lopussa romahtaa”

Jari Sillanpää kertoo lähteneensä innolla tangotuomarointiin, kun häntä viime syksynä pestiin kysyttiin.

”En odottanut paljon mitään, mutta nyt olen niin intoa täynnä. Seinäjoelle tulee hieno show. Siellä on laulamassa moninainen lahjakas porukka”, Sillanpää kehuu.

Jari Sillanpää näytti videolla sulavan ”sipsupiruetin” vinkkinä tangokisaajille. Siitä vaan oppimaan oppia lavaliikehdintään!

Jari Sillanpää intoutuu videolla näyttämään myös lavaliikehdintää.

”Yksikään ei nimittäin ole vielä tehnyt sitä sipsupiruettia… Se on tällainen”, Jari pyörähtää sähäkän sulavan piruetin.

”Että melkein kaatuu… Lähtö on uskoa täynnä, mutta lopussa romahtaa”, Sillanpää nauraa. Katso se videolta!

 

KATSO tuomariston tunnelmat videolta Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaalin karsinnan jälkeen 8.6.19 Keravalla, kuvaajana Katja Kätkä:


Kerrytä S-ryhmän bonusta Elisan Premium -liittymillä! Aina ilman datakattoa, sitoutumispakkoa tai kytkykauppaa!
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Langat ja muut käsityötarvikkeet kätevästi kotiin AdLibriksestä! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin)!