Ota yhteyttä

Uutiset

Tanssii tähtien kanssa -tuomari hermostui verotukseen: ”Nyt loppuivat tavarapalkinnot”

Helena Ahti-Hallberg pitää urheilukilpailujen palkintojen tuloverottamista älyttömänä. ”Nyt mennään liian pitkälle”, Tanssii tähtien kanssa -tuomarina tv:ssä taas pian säkenöivä Helena sanoo ja aikoo luopua tanssikisojen tavarapalkinnoista.

Julkaistu

@

Tanssinopettaja ja tv:stä tuttu Tanssii tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg on menettänyt hermonsa valtion verotukseen.

Helenan mielestä Suomessa on paljon kyseenalaisia veroja ja nostaa esimerkiksi perintöveron, mutta yksi uutuusvero vie tanssituomarin mielestä hölmöydessään voiton kaikista.

”Vuoden alusta voimaan tullut urheilukilpailujen kahvipakettia arvokkaampien palkintojen tuloverottaminen voittaa kyllä älyttömyydessään kaikki muut verot!” Helena puuskahtaa.

Mainos

”Aviomiehen kanssa eukonkantokisoihin”

Hän nostaa kuvitteellisen esimerkin eukonkantokisoista.

”Minä ja aviomieheni halutaan keksiä jotain yhteistä, hauskaa ja urheilullista tekemistä. Eukonkannonkisat tuntu ihan superhyvältä ratkaisulta, eikö? Minä sitten laihduttamaan ja ukkoa treenauttamaan vähän kerrallaan painavammilla taakoilla. Vähän kallista valmennusta kokeneemmilta, koska hauskahan se olisi pärjätäkin niissä kisoissa”, Helena hymyilee.

”No, mehän voitettiin ja saatiin kahvinkeitin. Kisakärpäsen puremana innostuttiin varsin vietävästi ja ilmoittauduttiin joka kunnan eukonkantokisaan ja aina voitettiin samanlainen kahvinkeitin, joka nyt meidän taloudessa on täysin turha, kun ei me semmoista mustaa myrkkyä juoda.”

”Hyödytön kahvinkeitin lisää varallisuutta”

Helena visioi Facebookissa, että eukonkannon harrastaminen kohentaa myös kuntoa ja terveyttä.

”Superterveitä ollaan tän kaiken treenaamisen takia oltu, ei oo paljon tarvinnut terveyskeskuksen jonoja kasvattaa. Avioliittoterapiakin on nyt täysin turhaa kun reppuselässä juoksentelen pitkin Sipoon metsiä aina kun ehdin. Eli yhteiskunnan varoja on ihan mukavasti säästetty.”

Mutta sitten iskee verokarhu.

”Yks pikku juttu kyllä vaan harmittaa: se on toi tuloveroluokan pompsahtaminen ylemmäksi. Se on nimittäin semmoinen juttu että kisajärjestäjät joutuivat ilmoittamaan niiden kahvinkeittimien arvot tuloverorekisteriin, koska meille täysin hyödyttömien kahvinkeittimien katsotaan jotenkin lisänneen meidän varallisuutta”, Helena ihmettelee sarkastisesti.

”Kyllä kai se on vaan niin ettei tässä enää parane tuommoista kivaa harrastusta jatkaa, mutta nyt täytyy varmaan ruveta polttamaan tupakkaa ja juomaan viinaa. Pakkohan se katsokaas jotenkin varmistaa, ettei valtion verotulot alene kun me ei enää niihin eukonkannon kisoihin kehata mennä.”

Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen tuomaroivat taas Tanssiin tähtien kanssa -ohjelmaa. Supersuositun tanssikisan 12. kausi alkaa MTV3-kanavalla su 22.9.19. Uudet julkkistanssijat julkistetaan keskiviikkona 27.8.19. Kuva: Facebook.

”Tavarapalkinnot kisoissamme nyt historiaa”

Tanssikilpailujen järjestäjänä Helena sanoo tehneensä nyt ikävän päätöksen.

”Kilpailuorganisaattorina joudun toteamaan, että tavarapalkinnot ovat nyt kisoissamme historiaa. On jotakuinkin kohtuuton tehtävä kerätä kaikkien kilpailijoiden sotu ja maksaa kirjanpitäjälle tuloverorekisteri-ilmoitusten teosta”, Helena sanoo.

”Sydämestäni haluan tukea urheilijoita, mutta nyt mennään jo liian pitkälle. Luvatut rahapalkinnot syksyn Elevent Star -kisoissa jaetaan normaalisti, mutta valitettavasti kovalla työllä ansaittu palkintoraha on tuloverotuksen alaista, ulkolaisilla kilpailijoilla lähdevero. Mitäs mieltä olette, kannustaako valtio meitä urheilemaan?”

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Uusi kännykkä 3€/kk? Tabletti 4€/kk? Elisalta saat kaikki laitteet jopa 36 kuukauden maksuajalla ilman korkoa tai muita kuluja.
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.