Ota yhteyttä

Media

Tanssiin.fi sai aivan tuoreita kuulumisia “voitokkaan Vapunvieton” keskeltä Komiat- orkesterilta

Komiat -orkesteri välittää terveisiä ja viihdykettä seuraajilleen omalla Youtube-kanavalla

Julkaistu

@

KOMIAT– orkesterin Vapun juhlinta alkoi mitä hienoimmalla tavalla, kun he voittivat Aito Iskelmä– radiokanavan järjestämän “Aito Iskelmätähti”– kilpailun historian ensimmäisen kilpailun juuri vapun aattona. Yleisöäänestys toi Komioille voiton ja toki pojat oli voitosta kovin iloisia ja kiitollisia!

– “Aivan huikea fiilis siitä, että yleisö äänesti meidät voittoon tässä tiukassa kilpailussa, ja isoin kiitos kuuluu tietysti kaikille meitä äänestäneille!”, Eero fiilistelee Komiat– orkesterin puolesta.

Komiat– orkesteri kokee, että Aito Iskelmätähti– voitto on mahtava tilaisuus päästä toteuttamaan heidän haavetta radiosoitosta ja tekemään tunnetuksi tanssittavaa iskelmämusiikkia valtakunnallisessa radiossa.

– “Voiton myötä meidän musiikkia voi kuulla tästä eteenpäin tasaisin väliajoin Aito Iskelmä -radiokanavalta, joten kannattaa virittää radiovastaanottimet oikeaan asentoon ja olla kuulolla”, Komiat ilmoittaa.

 

“KIITÄMME ERITYISESTI FINAALIKOLMIKON MUITA KILPAILIJOITA MAHTAVASTA KILPAILUSTA JA TOIVOTAMME HEILLE ONNEA JA MENESTYSTÄ JATKOSSA!”

 

Tanssiorkesteri Komiat aloitti keikkailun vuonna 2017 ja jo vuonna 2018 he voittivat Tanssiorkestereiden SM- kilpailut, SMORK2018.

Komiat voitti SMOrk-tittelin viime heinäkuussa 2018 Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kuva: Slava Vinokurov

Orkesteri on valittu jo kahteen kertaan yleisöäänestyksellä “Vuoden tanssiorkesteriksi” ja nyt juuri Vapun alla he voittivat yleisöäänestyksessä “Aito Iskelmätähti”– kilpailun.

Miltä tällainen menestys ja tunnustukset tuntuu?

– “Todella hienolta! Tällaista emme osanneet odottaa tai ottaneet mitenkään varsinaiseksi tavoitteeksi koskaan. Ainoa ajatuksemme oli tehdä kaikki mihin ryhdymme mahdollisimman hyvin ja ammattimaisella otteella. Koska tunnustus on kuitenkin tullut yleisöltä, arvostamme sitä todella paljon!”, iloitsee orkesterin solisti Aleksi Yli-Sissala.

 

“VALTAVAN ISO KIITOS KAIKILLE MEITÄ ÄÄNESTÄNEILLE JA MUSIIKKIAMME KUUNTELEVILLE!”

 

Energisen ja iloisen esiintymisen taustalla on nuorten miesten yhteinen tahto soittaa tanssimusiikkia ja tuoda tanssilavakulttuuria myös helpommin lähestyttäväksi kaiken kansan parissa.

Komiat– orkesterin piirissä on ollut hyvä tekemisen meininki alusta saakka ja sen lisäksi selkeät tavoitteet ja välipysäkit.

– “Haluamme myös osaltamme edistää tanssilavakulttuuria. Meillä on valtava halu tehdä työmme niin hyvin, että se lisäisi laadukkaan iskelmän näkyvyyttä ja tavoittaisi uusia yleisöjä”, kertoo orkesterin rumpali Eero Nummela.

 

Eero Nummela, rummut
Kuva: Esa-Pekka Tupala

“Kyllä siinä on esiintymisen ja soittamisen riemu, sekä yleisöstä saatava energia”

 

Korona- vuoden aikana orkesterin nuoret jäsenet ovat opiskelleet, koska usealla on vielä koulut kesken.

He ovat myös kaivanneet keikkoja, kohtaamisia, live-musiikin aitoutta ja Suomen kesää!

– “Sitä kaipaa, että pääsisi keikalle viihdyttämään ja näkemään ihmisiä sekä musisoimaan soittokavereiden kanssa. Myös reissaamista ja tien päällä oloa. Olisi mahtavaa päästä taas kiertämään Suomea”, kertoo Komiat orkesterin harmonikkataiteilija, myös Kultainen harmonikka 2014 Aleksi Laukkonen.

 

Aleksi Laukkonen  Kuva: Michael Walden

 

Viimeisin keikka Komiat– orkesterilla oli Tuuloksen Kapakanmäellä yhdessä Taikakuun kanssa.

Rumpali Eero Nummelan mielestä viimeisin ns. “normaalikeikka” on ollut viime vuoden helmikuussa Auran Nuortentalolla.

– “Itsestä tuntuu, että viimeinen ns. “normaalikeikka” on ollut viime vuoden helmikuussa Auran Nuortentalolla. Ihmisiä oli silloin erittäin runsaasti paikalla ja keikalla oli iloinen ja rento tunnelma. Oma fiilis ainakin on sen jälkeen ollut varautuneempi, vaikka keikoille ollaan välillä päästykin”, hän kertoo.

 

“VIDEOIDEN TEKEMINEN ON VARSIN LUOVAA TOIMINTAA”

 

Täysin näkymättöminä nämä nuoret muusikot eivät ole korona-aikan pysyneet. Heidän YouTube– kanava on tullut suosituksi väyläksi musiikin esittämiseen ja poikien mukaan myös monipuolisemman kommunikoinnin väyläksi heidän ja yleisön välille.

– “Näin keikkojen ollessa tauolla ollaan mietitty miten saadaan välitettyä terveisiä ja viihdykettä seuraajillemme ja siihen tarkoitukseen Youtube-videot vaikuttivat erittäin sopivilta! Mikäli jatkossa palaute videoista on yhtä hyvää ja seuraajamäärät nousee, niin varmasti teemme lisää videoita! Kannattaa siis käydä tilaamassa kanava ja kommentoimassa videoihin millaista sisältöä olisi mukava nähdä”, Komiat- orkesterin riveistä kerrotaan.

– “Ja kyllähän YouTube- kanavalla katselijoiden sekä seuraajien lisäksi viihdymme itsekin!”, pojat kertovat hymyillen

– “Näin  hyvä vastaanotto ja suosion määrä on ollut yllätys”, sanoo Aleksi.

Ja Eero jatkaa:

– “Myös jo ennen liveä saatiin todella paljon toivekappaleita, joita sitten pyrittiin livessä parhaamme mukaan toteuttamaan.

 

Komiat-orkesteri. Kuva: Tommi Kauko

 

“NYT ON HYVÄÄ AIKAA VAIKKA OPETELLA TANSSIMAAN! YOUTUBE- KANAVALTAMMEKIN LÖYTYY NÄPPÄRÄ OPETUSVIDEO NIMELTÄ “LAVATANSSIN ALKEET”

 

 

Komiat– orkesterilta ilmestyi debyyttialbumi “Komiat” v.2020, jossa on useita orkesterin jäsenten sävellyksiä. Mukana levynteossa oli orkesterin jäsenten lisäksi tekemässä säveltäjä- tuottajamestari Esa Nieminen.

Yhteistyö sujui mallikkaasti ja luontevasti. Komioiden mielestä oli hyvin inspiroivaa päästä näkemään positiivisessa mielessä pitkä linjan ammattilaisen työskentelyä.

– “Tuntui todella loistavalta työskennellä Esan kanssa. Esa tarjosi käyttöömme tavallaan “uudet korvat”. Itselle varsinkin keikoilla soitettavat biisit alkavat olla niin tuttuja, että ulkopuolisten korvien avulla pystyi löytämään uusia ideota biiseihin”, kertoo Aleksi Laukkonen.

Esa osasi myös hienosti tuoda biiseistä esiin aina ne olennaisimmat seikat. Tuottajana hän antoi soittajille tilaa tuoda omia näkemyksiä, mutta tarjosi uusia näkökulmia ja vaihtoehtoja”, Aleksi jatkaa.

Laulaja Aleksi Yli-Sissala kiteyttää yhteistyön Esa Niemisen kanssa:

– “Huippuosaaja. Rautainen ammattilainen. Silti kohtelias, ymmärtäväinen ja innostuva. Mies paikallaan!”

 

 

 

“LESKENLEHTI SOPII ERINOMAISESTI NÄIN KEVÄISEEN ODOTUKSEEN:

 

Tanssilavakulttuuri, kuten moni muukin kulttuurin ala on joutunut pitämään kaikki ovensa kiinni maailmanlaajuisen pandemian takia jo yli vuoden ajan.

Tanssinjärjestäjien ja – harrastajien riveistä on kuulunut jo pitkään kovaa ääntä kaipauksesta elävän musiikin pariin kohtaamaan toisia tanssimusiikkia rakastavia ja elävästä musiikista nauttivia.

Komiat- orkesterin puolesta he ovat valmiita pitämään huolta siitä, että tanssimusiikki- ja tanssilavakulttuurimuodolla on kysyntää ja tulevaisuutta vielä jatkossakin.

– “Se riippuu alan toimijoiden (yleisö, järjestäjät, yhtyeet, artistit, jne) kyvystä puhaltaa yhteen hiileen ja kehittää toimintaa. Vanhaan ei välttämättä ole paluuta, mutta muutos voi tuoda mukanaan paljon hyvää. Ihmisten tarve viihtyä ja rentoutua ei varmasti katoa tilanteen myötä”, toteaa Aleksi Yli-Sissala.

 

Mukaansatempaavasti iskelmämusiikkia esittävä yhtye haluaa viihdyttää kaikkia tanssilavoilla kävijöitä. Heidän esittämänsä musiikki on sovitettu orkesterin näköiseksi ja ohjelmistossa on paljon myös entuudestaan yleisölle tuttuja kappaleita.

Näkyykö “nuorekas habituksenne” teidän keikoilla, vai miten kuvailette tanssiyleisöänne?

– “Keikkamme kokoaa mielestäni yhteen perusasioista ja mukavasta illanvietosta kiinnostuneita ihmisiä ikäjakauman kaikista osista. Kesäisin lavoilla saattaa nähdä konkaritanssijoita, aloittelijoita, live-musiikin ystäviä, opiskelijoita ja perheen pienimpiä istuskelemassa lavan reunalla tai kaiuttimen katveessa aivan orkesterin vieressä. Siitä tulee hyvä mieli”, kuvailee Aleksi Yli-Sissala.

 

 

“IHMISTEN TARVE VIIHTYÄ JA RENTOUTUA EI VARMASTI KATOA”

 

KOMIOIDEN TERVEISET Tanssiin.fi- sivuston seuraajille ja kaikille tanssimusiikin ystäville!

 

“Toivotamme paljon tsemppiä ja jaksamista tähän haastavaan aikaan! Yritämme tarjota helpotusta parhaamme mukaan Youtubessa ja muilla somekanavillamme, joten kannattaa käydä tykkäämässä ja seuraamassa, niin näet mitä tapahtuu. Jos haluaa tukea suosikkiartistejaan, niin edullisin tapa on tykätä, seurata ja jakaa postauksia sosiaalisessa mediassa! Tietysti musiikkia kannattaa toivoa myös radioaalloille! Näistä kaikista on erittäin suuri apu meille esiintyjille. 🙂 ”

 

– “Muistetaan lisäksi noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, niin päästään mahdollisimman pian taas keikkailemaan oikein livenä!”, muistuttaa Komiat– tanssiorkesterin pojat.

 

 

KOMIAT– ORKESTERIN KOKOONPANO

Aleksi Yli-Sissala laulu

Samuel Järvinen kitara ja laulu

Pekka Oravuo kitara ja laulu

Aleksi Laukkonen haitari

Juho Eskola basso

Eero Nummela rummut

 

 

KOMIAT- orkesterin löytää täältä:

▪️bitly.com/KomiatYouTube

▪️instagram.com/komiatofficial

▪️bitly.com/KomiatSpotify

▪️https://www.facebook.com/komiatofficial

▪️www.komiat.com