VIDEO: Halvaantunut Jari Grek: “Laulaminen on parantanut ääntäni” – keikkaili kesällä Kyöstin kanssa

VIDEO: Halvaantunut Jari Grek: “Laulaminen on parantanut ääntäni” – keikkaili kesällä Kyöstin kanssa

VIDEO: Halvaantunut Jari Grek: “Laulaminen on parantanut ääntäni” – keikkaili kesällä Kyöstin kanssa

Seniori tangokuninkuuden vuonna 2010 voittanut Jari Grek loukkaantui hengenvaarallisesti tammikuussa 2016. Jari liukastui jäisellä parkkipaikalla pää edellä päin autoa ja mursi kaularankansa.

Pitkän linjan muusikko ja laulaja neliraajahalvaantui osittain. Jari on sidottu loppuelämäkseen pyörätuoliin.

→ Lue myös: Halvaantunut tangotähti Jari Grek iloitsee: “Laitoin tänään itse takin päälle”

“Pyörätuoli on vain hidaste”

Sinnikkäästi Jari on kuitenkin kuntouttanut itseään eikä ole suostunut antamaan vammalleen periksi. Musiikki ja laulaminen ovat olleet sympaattisen miehen pelastus.

“Pyörätuoli tai neliraajahalvaantuminen eivät estä elämää, ne ovat vain pieniä hidasteita. Haluan tehdä vain sitä, mitä rakastan: laulaa”, Jari Grek, 56, on sanonut.

Grek on noussut takaisin keikkalavoille, mutta esiintyy harvakseltaan, “keikan tai kaksi kuukaudessa”. Hänellä on oma Sydänten liekki -orkesterinsa, jossa kitaraa soittaa ja laulaa oma poika Waltteri Grek, 21.

Keikoilla on usein mukana myös Waltterin avopuoliso Henna sekä Jarin vaimo Mia, joka myy myös fanituotteita.

→ Lue myös: Halvaantunut Jari Grek kiittää: “Kyösti Mäkimattila on tukenut kuntoutumistan” – katso video

Mainos

Tanssinjärjestäjä keksi yhdistää Kyöstin ja Jarin

Menneenä kesänä Jari pääsi kolme kertaa keikoilla yhdessä supersuositun Kyösti Mäkimattilan ja Varjokuvan kanssa. Idean keksi useilla lavoilla tansseja järjestävä Manu Syrjänen.

“Jarilla oli palava halu keikoille, mutta sanoin, että älä mene, jos ei ole tarpeeksi väkeä. Halusin tukea Jaria, ja niinpä yhdistimme hänet ja Kyösti Mäkimattilan”, Syrjänen kertoo.

Jari esiintyi kesällä Kyöstin “lämmittelijänä” Mäntymäellä Orimattilasa, Honkahovin lavalla Kuhmoissa sekä Saukonkalliolla Iitissä.

“Olen valtavan kiitollinen, että sain tulla valmiiseen pöytään. Enhän muuten ikinä saisi satoja ihmisiä keikoilleni”, Jari iloitsi.

“Kuntoutumiseni on edennyt”

“Kuntoutumiseni on edennyt ja tuntuu, että laulaminen on vain parantanut ääntäni. Myös puheääneni on vahventunut, kun olen saanut laulamalla voimistettua palleaani.”

Kyösti: “Teen asioita sydämellä”

Kyösti Mäkimattila sanoo, ettei epäröinnyt hetkeäkään, kun keikkapyyntö tuli.

“Kannattaa tehdä asioita sydämellä. Minua on välillä kritisoitu siitä, että en olisi aito. Se on vähän hassu syytös. Eiköhän jokaisella ihmisellä ole työroolinsa. Voin sanoa, että arkinen Kyösti on sangen epäkiinnostava persoona”, Kyösti sanailee.

“Mutta työrooli ei liity mitenkään teennäisyyteen. Minä valitsen ja esitän kappaleeni aina sielulla ja sydämellä, ja niin haluan myös käyttäytyä kanssaihmisiäni kohtaan.”


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

“Talvella laulan kotonani”

Jatkoakin Jarin ja Kyöstin yhteiskeikoille saattaa olla ensi kesänä luvassa. Tangokuninkaat eivät laula keikoilla yhdessä, vaan vetävät omat settinsä.

Tanssiin.fi oli seuraamassa elokuussa, kun Kyösti ja Jari vetivät Saukonkallion lavan täyteen iloista tanssikansaa. Waltteri ja hänen Henna-kihlattunsa nostivat Jarin pyörätuolissa lavalle ja Mia-vaimo kauppasi vieressä Jarin levyjä ja paitoja. Tunnelma oli mukava ja lämmin.

Myös Jarin laulu sujui hienosti. Etenkin Jarin Pieni enkeli  -hitti tuntui uppoavan yleisöön.

“Monet tanssivat sitä kyynelsilmin”, tanssinjärjestäjä Manu Syrjänen sanoo.

→ Lue myös: VIDEO: Näin hienosti Jari Grek tulkitsi Maamme-laulun Tappara-pelissä

Talvella Jari Grek aikoo treenata ja laulaa kotonaan.

“Silloin keikkatahti hiljenee. Laulaminen pitää kuitenkin mielialani korkealla ja auttaa unohtamaan maalliset murheet.” 

 

KATSO video Saukonkallion keikan soundcheckistä sekä Kyöstin ja Jarin tapaamisesta:

 


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).
Haluatko heti kesäkuntoon ilman raskasta kuntoilua? Fenix-rasvanpolttajan teho perustuu patentoituun kuituyhdisteeseen. Tilaa kesävartalosi vain toimituskulujen hinnalla 6,90 €!
Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!

 

Tykkää ja jaa:
Lisää uutisia

Charles Plogman valmistautuu juhlavuoteen – uusi sinkku on “lohduttava ja kannustava”

Kommentit pois päältä artikkelissa Charles Plogman valmistautuu juhlavuoteen – uusi sinkku on “lohduttava ja kannustava”

Johanna Pakonen onnettomuudessa: Kaatui pyörällä auton eteen – “käyttäkää kypärää, ihmiset”

Kommentit pois päältä artikkelissa Johanna Pakonen onnettomuudessa: Kaatui pyörällä auton eteen – “käyttäkää kypärää, ihmiset”

Laila ja Olavi -laulukisan voiton veivät kevään tangoyllättäjä sekä viinatislaamon pomo

Kommentit pois päältä artikkelissa Laila ja Olavi -laulukisan voiton veivät kevään tangoyllättäjä sekä viinatislaamon pomo

Suvi Teräsniska kyllästyi ja alkoi treenata salilla: “Tanssi ei ole mun juttu”

Kommentit pois päältä artikkelissa Suvi Teräsniska kyllästyi ja alkoi treenata salilla: “Tanssi ei ole mun juttu”

Aki Samuli nimeää maatilansa tanssipaikkojen mukaan: “Haluan tuoda esille lavakulttuuria”

Kommentit pois päältä artikkelissa Aki Samuli nimeää maatilansa tanssipaikkojen mukaan: “Haluan tuoda esille lavakulttuuria”

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook7k
Facebook
Instagram2k
YOUTUBE399
YOUTUBE