Ota yhteyttä

Tanssitähdet

VIDEO: Kyösti Mäkimattila hurmasi haastekeikalla: “Ihana laulaa ikäihmisille”

Katso videoilta Kyösti Mäkimattilan sekä haasteen ideoijan, Neitoset-solisti Maikki Pisilän lämminhenkiset keikat vanhusten palvelukeskusten pihoilta.

Julkaistu

@

Kyösti Mäkimattila toi hyvää mieltä Kartanokodin palvelukeskuksen vanhuksille Yläneellä äitienpäivänaattona, tänään lauantaina 9.5.20. Kyöstiä säesti hänen Varjokuva-yhtyeensä haitaristi Turo Lento.

Korona-ajan keikka tapahtui tietysti palvelukeskuksen pihamaalla, turvaväli säilyttäen.

Esiintyminen liittyi #laulamallahyvää -haasteeseen, jonka Neitosetyhtyeen solisti Marja “Maikki” Pisilä heitti tanssiartisteille. Kyösti hyväksyi haasteen ja jakoi sitä omalta osaltaan eteenpäin. Haasteessa haluttiin ilahduttaa ympäri Suomea palvelukeskuksissa karanteeninomaisissa oloissa eläviä vanhuksia elävällä musiikilla.

“Tietenkin otimme haasteen vastaan”, Kyösti kertoo.

→ Lue myös: Tanssitähdet tarttuivat Neitoset-solistin haasteeseen: “Ilahdutamme lauluilla vanhuksia” – pihakonsertteja palvelutaloissa

Videolla on sekä Kyöstin lauluesitys että haastattelu.

“Tultiin tänne oman synnyinpitäjäni Yläneen Kartanokotiin esiintymään.”

Kyösti heitti haasteen eteenpäin Jussi Lammelalle, Ville Mäkimattilalle ja Janina Lehtoselle.

“He ovat tiettävästi haasteeseen vastanneet”, Kyösti iloitsee.

Ville Mäkimattila ja Jussi Lammela sekä Janiina Lehtonen ilahduttivat vanhuksia jo perjantaina Turun seudulla. Kuva: Facebook.

“Uskon että tästä selvitään”

Kyösti Mäkimattila sanoo, että oli ihastuttavaa päästä laulamaan ihmisille.

“Vaikka virtuaalikeikkailua on tullut harrastettaa koko kevät, kyllä lasisilmä on aika lailla kylmempi yleisö kuin oikeat ihmiset. Varsinikin tässä tapauksessa ikäihmiset. Heille oli hieno laulaa, ja elää ne laulut siinä mukana”, tangokuningas sanailee.

“On ihanaa olla tekemässä hyvää laulamalla. Mä uskon että tästä selvitään. Ei nyt aivan vaan laulamalla. Toivo elää niin kauan kuin elämää on.”

Neitosten Maikki viihdytti Pyhäjoella

Myös haasteen alullepanija, Neitosten Marja Pisilä esiintyi tänään vanhuksille. Maikki lauloi haitaristi Pekka Peltolan kanssa Pyhäjoella, Jokikartanon palvelukeskuksen väelle.

Pohjois-Pohjanmaalla sää oli pilvisempi kuin lounaisessa Suomessa, mutta hyvin keikka silti meni.

“Nyt kun ei pääse fyysisesti ihmisten lähelle ja silti jollain tasolla haluaisi kuitenkin ilahduttaa kanssakulkijoita, niin tällainen konkreettinen esiintyminen tuntui luontevalta”, Maikki perusteli haasteideaansa.
Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan