Ota yhteyttä

Uutiset

Yllätys! Jari Sillanpää ja Kike Elomaa tangotuomareiksi Seinäjoelle: “Ääni ratkaisee”

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 35-vuotista taivaltaan kesällä 2019.

Tämän vuoden tangotuomaristoon on nimetty vahvat viihteen ammattilaiset: tangokuningas 1995 ja iskelmäviihteen kestosuosikki Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Tuomaristo odottaa alkavaa pestiään innolla. Tuomaristo tulee keskittymään tulkintaan, persoonallisuuteen ja aitouteen:

Toivoisin näkeväni monisävyisen esiintyjän, jonka tulkinnat yltäisivät ihmisten sydämiin. Tangokuninkaallinen 2019 on esiintyjä, joka laulaa sydämestään ja on oma itsensä“, Jari Sillanpääkertoo näkökulmastaan tuomarointiin.

Haen seuraavasta tangokuninkaallisesta vahvaa tulkitsijaa, joka osaa käyttää ääntään monipuolisesti ja koskettaa tulkinnallaan”, Katja Kätkä miettii.

“Ikä on vain numeroita”

Kike Elomaa korostaa persoonallisuutta.

Ääni ratkaisee tangokisassa, tottakai. Persoonallinen vivahde äänessä voi olla plussaa. Ikä on vain numeroita, ääni voi kypsyä laulajalla aiemmin tai myöhemmin. Tangokuninkaallinen on myös suomalaisen kulttuurin lähettiläs. Yhteistyökykyä on oltava ja ääni ratkaisee“, Kike Elomaa kertoo.

Minulle tärkeää on tekstin laulaminen, sisällön ajatus. Ja aito kiinnostus tanssipaikkojen ja iskelmägenren artistiksi. Kiinnostava, raikas ja yleisöä lavoille tuova laulaja“, Tarja Närhi kertoo.

 


Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!

Tuomarointi kuin luottamustehtävä

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki lähtee tyytyväisin mielin johtamaan tuomaristojoukkoa:

“Tangotuomariston jäsenien valitsemiselle on perusteensa, jonka keskiössä on vahva osaaminen ja kokemus musiikki- ja viihdemaailman ympyröistä sen eri suunnista. Tuomaroinnin saattaminen alusta loppuun on iso prosessi, jossa vaaditaan hyvää ryhmädynamiikkaa, keskusteluyhteyttä ja varmaa näkökulmaa. Tärkeää on myös yleisön luottamus tuomaristoon. Tuomariston odotetaan olevan asiantunteva ja suuren yleisön tuntema. Näitä asioita peilaten, olen äärimmäisen tyytyväinen tuomaristotiimiin.”

Haapamäki kuvailee kilpailua myös valmennus- ja koulutusmatkaksi:

Tuomariston tärkeä rooli on myös kilpailijoiden valmennus tangomatkan varrella. Valmennus tähtää parhaan mahdollisen laulusuorituksen sekä hyödyllisen kilpailukokemuksen antamiseen kilpailijalle. Tuomaristo tarkastelee kilpailijan omia vahvuuksia ja antaa suuntaa sekä vinkkejä pitkin matkaa. Tässä myös tuomariston monipuolisuuden tärkeys korostuu”, Haapamäki huomauttaa.

“Uskon että kilpailuun osallistumisesta on hyötyä voittajien lisäksi kaikille kilpailijoille eri vaiheissa.”

Esikarsinnat käynnissä

lmoittautuminen esikarsintaan on alkanut, ja esikarsintakiertue starttaa lauantaina 16. helmikuuta ja kiertää yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomen.

Esikarsintatapahtumat ovat yleisölle suunnattuja viihteellisiä tanssi-iltoja, joissa on mukana tangokuningatar 2014 Maria Tyyster, iskelmälaulaja Arto Nuotio sekä Tanssiorkesteri Sunset. Esikarsinnassa yleisö pääsee valitsemaan illan suosikkinsa suoraan jatkoon kilpailun seuraavaan vaiheeseen. Esikarsinnan kaikki laulusuoritukset tallennetaan Tangotuomariston ruodittavaksi.

Esikarsintakiertueen lisäksi kilpailuun voi osallistua lähettämällä kilpailusuorituksen videotallenteena järjestäjille 10.4.2019 mennessä.

Kaikista osallistuneista laulusuorituksista tuomaristo valitsee jatkokilpailijat toukokuussa järjestettävälle Tangomaratonille. Tangomaratoni on suuri yleisötapahtuma, jossa myös tuomaristo esittäytyy ensi kertaa.

Esikarsintapaikat

16.2. Kari Tapio Paalupaikka, Pieksämäki
22.2. Hotelli Keurusselkä, Keuruu
23.2. Hotelli Summassaari, Saarijärvi
8.3.   Radisson Blu Hotel, Oulu
9.3.   Naapurinvaaran Huvikeskus, Sotkamo
15.3. Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Vuorela (Siilinjärvi)
23.3. Tanhuhovi, Lohja
12.4. Anttolanhovi, Mikkeli
13.4. Kalliojärven Huvikeskus, Isokyrö
19.4. Hotelli Leikari, Kotka
21.4. Ruskotalo, Rusko

Lue lisää kilpailun kulusta, ohjeista ja säännöistä tästä.


Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!